Şimdi değilse ne zaman?

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Necati Ateş… Hiç şüphesiz son 10 yılda Türkiye’nin en çok konuştuğu forvetlerin başında geliyor. Galatasaray’da büyük işler başardı, ardından Antalyaspor’a gönderildi. Fatih Terim 5 sene sonra devre arasında yeniden onu takıma kazandırdı. Tecrübeli futbolcu da yarım sezonda attığı 8 golle sarı-kırmızılı kulübe bir şampiyonluk daha getirdi. Umut Bulut alındı, Burak Yılmaz alındı, Necati ile yollar ayrıldı. Ancak o yılmadı, kaldığı yerden Eskişehirspor’da devam etti. Kırmızı-siyahlı takımı ayağa kaldıran ve 7 maçta 5 gol atıp, 5 de asist yapan Necati, performansıyla parmak ısırttı.

‘BAŞKA ŞEYLER YAPMALI’

32 yaşındaki futbolcu, şu anda hiç şüphesiz ki Süper Lig’in en formda forvetlerinden biri. İster istemez akıllara neden A Milli Takım’da olmadığı sorusu geliyor. AMK’nın telefonla ulaştığı Necati Ateş, samimi açıklamalar yaptı. Yıldız golcü, “Bu formumla Ay-Yıldızlı formayı hak ettiğimi düşünüyorum. Şimdi değilse, ne zaman beni çağıracaklar? Daha ne yapmalıyım! ‘Yeni jenerasyon, genç oyuncular’ diyorlar. Ancak görülen bu proje doğru işlemedi. Avrupa Şampiyonası’nı kaçırdık, 2014 Dünya Kupası için de şansımızı çok zora soktuk. Demekki artık başka şeyler yapmak gerekiyor” dedi.

‘ALPER ÇOK FORMDA’

Yaş konusunun problem edilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Necati, “Emre Belözoğlu A Milli Takım’da. Ben onunla aynı yaştayım. Kim iyiyse, kim formdaysa, formayı o giyer. Milli takım dönemlik bir durum sonuçta” ifadesini kullandı. Kendisiyle birlikte A Milli Takım’da oynaması gerektiği konuşulan takım arkadaşı Alper Potuk’la ilgili de yorum yapan tecrübeli oyuncu, “Alper çok formda, çok yetenekli. Sadece o değil, Veysel Sarı da var. Anadolu’da milli takımı hak eden oyuncu fazla. Yeter ki yetkililer baksınlar!” açıklamasında bulundu.

‘ŞAMPİYONLUK NEDEN OLMASIN’

Son olarak Eskişehirspor’un müthiş gidişatını değerlendiren Necati Ateş, “Burada çok iyi bir arkadaşlık var. Herkes tek yumruk. İyi oynuyoruz, iyi mücadele ediyoruz ve kazanıyoruz. Umarım böyle devam eder. Geçen sezon bu takım 5. oldu. Hedefimiz bunun daha da üzerine çıkmak. Şampiyonluk neden olmasın. Galatasaray’ın ardından Eskişehirspor’da da şampiyonluk yaşarsam bu benim için mükemmel olur. Ayaklarımızı yere sağlam basıp, adım adım hedefe gitmeliyiz. Gol olarak da kendime koyduğum hedef geçen seneki rakamın daha da üstüne çıkmak” dedi.

SAFA CAN KONUKSEVER / AMK

Geri