Şimdi Bienvenu zamanı!

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Fenerbahçe'nin golcüsü Henri Bienvenu, hedeflerini açıkladı. Kamerunlu futbolcu, sezon başında takımdan ayrılan Mamadou Niang'ın iyi bir futbolcu olduğunu belirtirken, “Niang devri bitti, şimdi Bienvenu zamanı” diye konuştu.

Kamerun Milli Takımı’nın kampında olan Henri Bienvenu, Afrika futbolunun nabzını yakından tutan ‘camfoot’ adlı internet sitesinde, gazeteci Guy Nsigue’nin sorularını yanıtladı. Fenerbahçe ve geleceği ile ilgili ilginç açıklamalar yapan Kamerunlu golcü, henüz 23 yaşında olduğuna vurgu yaparak, “Kendimi geliştirmek için çok çalışıyorum. Yeni takımımda çok büyük başarıların altına imza atacağım” ifadesini kullandı. Bienvenu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

‘Niang’ı unutturacağım’

“Ben Fenerbahçe’ye Mamadou Niang’ın yerine geldim. Geçen sezon onun oynadığı bölgede mücadele ediyorum. Niang gibi Avrupa ve Afrika futbolunda kendini kanıtlamış bir oyuncunun yerine oynamak hiç de kolay değil. Ancak hedefim, Niang’ın attığı doğru adımları izleyerek onun kadar iyi olmak. Artık Niang’ın geçmişte kaldığını ve şimdi Henri Bienvenu Ntsama’nın zamanı olduğunu taraftarlarımıza göstermek istiyorum. Türkiye’deki hedefim, İsviçre’de attığım gol sayısını geçerek daha fazla gol atmak. Türkiye’de görev alan en iyi 3 forvet arasında olmak için çalışıyorum. Şimdilik yalnızca Brezilyalı arkadaşlarımla direkt olarak konuşabiliyorum.”

‘Fiziksel güç ön planda’

“Türkiye’de çok teknik oyuncular var, ama fiziksel güç ön planda. İsviçre’de bazı maçlarda puan kaybetme lüksünüz vardı, ancak Türkiye’de sahaya, her maçı kazanmak için çıkmak zorundasınız. Takımdaki futbolculardan ve doğal olarak takımdan beklentiler çok büyük. İsviçre’nin aksine Türkiye’de futbol büyük bir tutku. Türkiye’de baskı üst düzeyde ve ben baskıyı çok seven bir oyuncuyum. Bu tarz baskılar benim performansımı artırıyor.”

‘Çok büyük bir kulüpteyim’

“Fenerbahçe’yi seçmemde etkili olan birçok nokta var. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde yer almamasına rağmen çok büyük hedefleri olan bir kulüpteyim. Önümüzdeki sezonlarda Şampiyonlar Ligi’nde olacağız. İsviçre’den sonra yeni bir maceraya Fenerbahçe ile devam ediyorum. Takıma kolay adapte oldum. Beni zorlayan tek nokta kulübün FIFA ile olan problemleri. Başkanımız hapishanede ve olaylar sportif faaliyetlerin ötesinde olunca, etkilenmemek imkânsız. Ancak tüm sorunlara rağmen yine de lideriz ve şampiyonluğa koşuyoruz.”

Kaynak

Şimdi Bienvenu zamanı diyosun ama hani nerde...

Geri