anakinrick
1.618
Yeni transferler, usta oyuncunun hareketleriyle adeta büyülendi...
Beşiktaş'ın İstanbul'da yaptığı hazırlık kampının yıldızı Yusuf Şimşek oldu. Usta futbolcunun attığı şık çalımlarla adeta başları dönen yeni transferler Mattefo Ferrari ve Andreas Frink, arkadaşlarına dert yandı.
-İKİNCİ BAHARINI YAŞIYOR-
29 Haziran'dan itibaren İstanbul'da yeni sezona hazırlanan Beşiktaş'ta, Yusuf Şimşek fırtınası esiyor. 34 yaşında olmasına rağmen gençlere taş çıkartan Yusuf, müthiş çalışma isteği ve hırsıyla İspanya kampı öncesi en hazır isim olarak dikkat çekti. Adeta ikinci baharını yaşayan Yusuf, göz kamaştıran performansıyla Delgado'nun yokluğunda orta sahada "organizatör" görevini üstlenebileceği izlenimi de verdi.
-"TOPLA SANKİ DANS EDİYOR"-
Başarılı oyuncu, özellikle takıma yeni katılan Andreas Frink ve Matteo Ferrari'yi de kendisine hayran bıraktı. Çift kalelerde "bacak arası" dahil bir çok çalım yedikleri siyah beyazlı yıldızı bir türlü durduramayan iki oyuncu, "Böyle bir yetenekle karşılamadık. Sankli topla dans esiyor. Dünyada geçemeyeceği kimse yok" demekten kendilerini alamadı. Mustafa Denizli'nin Yusuf'u zaman zaman 10 numara pozisyonu içerisinde kullanması bekleniyor.
-TELEFON KULÜBESİNDE BİLE ÇALIM ATARIM-
"Yürüyerek" çalım atan Yusuf Şimşek, bir röportajında kendisini trafikte çeviren polis ile yaşadığı diyaloğu şöyle aktarmıştı: "Memur bana, "Oğlum senin telefon kulübesinde bile çalım atabileceğini söylütor, doğru mu?" diye sordu. Ben de güldüm ve "Evet, doğrudur" dedim. Sonra oğluyla konuştu, yanında benim olduğunu söyledi. Ardından da "Tamam gidebilirsin" dedi. Bu yetenek Allah vergisi.
-SIRRI DÜZENLİ AİLE HAYATI-
Fenerbahçe macerasının ardından kariyerinde inişe geçen, Denizli'de kendisini bularak 30'undan sonra iki transfer yapan Yusuf, her fırsatta başarısını düzenli aile hayatına borçlu olduğunu söylüyor. Yusuf, "Çıkışa geçmemin tek ve kesin bir nedeni var; evlenip çolcuk sagibi olmam. Artık çok daha fazla sorumluluk sahibiyim. Niye fuybol oynadığımı daha iyi biliyorum. Oyunum daha da olgunlaştı" dedi.