Şilede Cankuranlar İle Röportaj

Prenscik

New member
Hürriyet gazetesi pazar ilavesi

Acı ama komik, o yüzden buraya açıyorum.

Şile alınan önlemlerle artık boğulanlar değil, ama bu kez de dayak yiyen cankurtaranlarıyla gündeme geliyor. Son olarak Yaşar Selam adlı cankurtaran, yaklaşık 10 gün önce kurtarmaya çalıştığı insanlar tarafından ağır şekilde tartaklandı. Peki ne oluyor da minnettar kalınması gereken bu insanlar dayak yiyor?

Çoğu zaman kurtardıkları kişilerden bir teşekkür bile alamadıkları gibi, ‘Bırak, beni rezil ettin’ diye dayak yiyorlar. En son, Yaşar Selam adlı arkadaşları, kurtardığı kişi ve yakınları tarafından feci şekilde dövüldü.

CANKURTARANLARDAN YAŞANMIŞ HİKAYELER

AHA İSTANBUL’U SU BASMIŞ

Öyle adamlar geliyor ki buraya inanamazsınız. Geçen yıl bir grup geldi 250’lik Dodge kamyonetin arkasına 30 kişi doluşmuşlar. İçlerinden biri kıyıya gelir gelmez ‘Aha İstanbulu su basmış!’ dedi. Adam hayatında hiç deniz görmemiş. O gruptan 6 kişiyi kurtardık.


PALTOSU SU ÇEKMİŞ BATIYOR

Geçen yıl bir kadın boğuluyor. Gittik kadını bir türlü çekemiyoruz. Ya inanmazsanız ama neyi var neyi yok öyle girmiş. Paltosu, eşarbı her şeyi üstünde! Suyu çekmiş, ağırlaşmış, kımıldamıyor bile.

KARIŞMA, İNTİHAR EDİYORUM

Ben artık ‘imdat’ kelimesinin t’sini duymadan yerimden kıpırdamıyorum. Buraya intihar etmeye gelen bile var. Kurtarıyorsun, ‘Sen ne karışıyosun, can benim değil mi, intihar edeceğim’ diye çıkıştı bir kadın; öylece kaldım.

ÖLECEK AMA DOKUNDURMUYOR

Bu yıl bir kadını kurtardık, kocası ‘Sen benim karıma dokunamazsın’ diye bağırmaya başladı bize. Kadın nefes alamıyor ama adam suni teneffüs yaptırmıyor. Bıraktık öylece. Yarım saat sonra ‘Karım bayıldı’ diye kendisi geldi, kadını ambulansla hastaneye yolladık.
 

HTML

Üst