Şike davasında kritik ay mart

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
TÜRK futbolunun ‘mahkeme’ kapısındaki halini görme şansı yakalayan 40-50 gazeteciden biri oldum. Meslek hayatım boyunca ilk kez bir duruşmaya katıldım… Orada insanların ruh haline ‘empati’ yaptım… Bu manzaraları izlerken bile sıkıntı duydum…

Bir de o insanların hallerini düşünemedim bile…

8 ay boyunca o insanların hakkındaki ‘ithamların’ bilgi kirliliğiyle yaşadık…

Kendine ‘gazeteci’ diyenlerin içinde ‘bu adamların çoğu bu işlere bulaşmaz’ diyeni pek görmedik…

Tamer Yelkovan’ın ailesine bakışının altındaki o duygusallığı anlamak için önce ‘insan’ olmak lazım…

Şekip Mosturoğlu’nun evladı Batu’ya odaklanışının altındaki o babalık duygusunu anlamak için önce ‘baba’ olmak lazım…

Tuana’nın babası İlhan Ekşioğlu’na sarılmak için beklediği dakikaları sorgulamak için ‘evlat’ olmak lazım…

Ali Koç’un salonun en dip köşesine çekildiğinde, ellerini çenesine dayayıp, boş gözlerle etrafa bakmasının altında ‘neden bulmak’ lazım…
Futbol falan bahane… Önceki gün Silivri’de yalın, çıplak ve gerçek insan hikâyeleri vardı…

BUNLAR işin duygu yanı… Bir de gerçekler var elbet…
Biraz da gerçekler üzerine gözlemlerimi aktarayım…

Mahkeme Başkanı Ekinci öğle arası verdiğinde hemen salonun yanında bulunan restorana geçtim… Etrafta çok sayıda kişi olduğundan, ender boşluklardan birisine yöneldim. Bir avukat yemek yiyordu…

Oturma izni aldıktan sonra yemeğimi yemeye koyuldum… Avukat, Fenerbahçeli bir yöneticinin müdafiydi…
Süreçle ilgili kendisine soru sorma fırsatı buldum…

Öncelikli sorum ise, şike tutuklularının tahliyeleriyle ilgiliydi… Adı bende saklı olan avukat, “3. veya 4. Duruşmada tahliye olmalarını bekliyoruz. Zaten ilk duruşmada tahliye olmaları ‘iddianameye’ gölge düşürür” tezini savundu…

‘Neden?’ diye sormadım… Cevabı çok açıktı…

Tahliye olsalardı kamuoyu, “Bu kadar gürültü koptu, ilk duruşmada bırakıldılar” diyecekti muhtemelen!
Tahliyelere gelince…

Olgun Peker ve Giresun ekibi dışındakilerin mart ortalarına doğru büyük ihtimalle tahliye olmalarını bekleyenlerin sayısı bir hayli fazla…

BİR de işin iddianame boyutu var tabi... Buradan ne tape, ne de takip tutanakları üzerine yorum yapacağım. Benim iddianame üzerinde ‘çeliştiğim’ 4 konu var ki, anlamakta hala güçlük çekiyorum.

Birincisi… Olgun Peker ve Giresun ekibiyle Aziz Yıldırım’ın ve dolayısıyla Fenerbahçe’nin hiçbir şekilde organik bağı olmadığı ortada… Sadece iddianamede, “Gökdeniz Karadeniz’in Fenerbahçe’ye transfer olduğu, ancak bu oyuncunun hiçbir şekilde Fenerbahçe’de oynamadığı belirlenmiştir. Bu durum gerek kamuoyu gerekse basın yoluyla ortaya çıkarılmış” babında bir ifadeyle anlatılmış…

Gökdeniz’in Fenerbahçe ile ön anlaşma yaptığı tarih bellidir. Ancak bu transfer işi gerçekleşmemiştir. İddianamede bu durum sanki gerçekleşmiş gibi gösterilmiş. Konuyla ilgili gazete arşivleri var…

İkincisi… Yine iddianamede, “Aziz Yıldırım’ın Mahmut Özgener ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, ‘Fenerbahçe’nin aleyhine hakem hataları olmamasını istediği’ yönünde konuştuğu belirlenmiştir” kısmı var.

Aziz Yıldırım bu konuşmada, Fenerbahçe lehine bir talepte bulunmuyor…

Aksine hakem yönetimlerinin hakkaniyetli olmasını ifade ediyor. Futbolun diline göre bu basit bir temenni konuşması...

Üçüncüsü… Ki bu bana göre iddianamenin ‘en zayıf’ noktasıdır… Kaleci Korcan Çelikay’ın ‘olmayan’ kız kardeşine alındığı iddia edilen ‘Mini Cooper’ marka araç! Bu konuda Korcan’ın kardeşi İlhan’ın annesi ile konuşmalarını hatırlıyorum… “Anne bir kız kardeşimiz var da biz mi bilmiyoruz?” sorusunu yönelten İlhan Çelikay’ın daha sonra tutuksuz olarak iddianameye dâhil edilmesi…

Ve dördüncüsü… Yine iddianameden bir pasaj: “Bucaspor-Fenerbahçe maçından önce İbrahim Bülent İşcen’in Fenerbahçe lehine şike faaliyetinde bulunduğu öğrenilmiş, futbolcular Onur Tuncer ve Musa Aydın’a ulaşıldığı belirlenmiştir”… Bu takibin sonucunda ne olmuştur?

Onur ve Musa nerededir? Adı geçen Musa Aydın o maçta 1 gol atıp, 1 gol pası vermiş, Emre Belözoğlu’yla ‘gırtlak gırtlağa’ gelmişti… İşcen’in Fenerbahçe lehine şike için anlaştığı futbolcular bu isimlerse neden iddianamede Onur ve Musa yok?

Aziz Yıldırım duruşma arasında bas bas bağırdı!

“ İbrahim Akın’a verildiği iddia edilen 100 bin Avro ispat edilsin, kendimi köprüden atarım! TV ekranlarında yargısız infaz yapanlarla, çıktığımda tek tek yüzleşeceğim” dedi Yıldırım…

Şimdi süreç başladı… Günler gelip, geçtikçe yine yazıp, çizeceğiz…

Yorumumuz sadece gerçekleri bulmak üzere olacak…

Ancak benim ilk gün edindiğim izlenim Aziz Yıldırım’ın giderek haklı çıkacağı yönde...

Şike davasında kritik ay mart - Yurt Gazetesi

Geri