Şeyhin cenazesine 6 bin kişi katıldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Uzunefe

Altın Üye
Reaction score
0

Batman’a gelirken önceki gün öldürülen Nakşibendi Tarikatı’na bağlı Zilan Şeyhi, 58 yaşındaki Süleyman Bağdu ile müridi 61 yaşındaki Abdullatif Engin’in cenazesi, Türkiye’nin dört yanından gelen yaklaşık 6 bin müridinin katılımıyla dün toprağa verildi.

1’i resmi nikahlı 2 eşinden 10 çocuğun babası olan Süleyman Bağdu ile Abdullatif Engin’nin cenazeleri ambulansla Beşiri İlçesi’ne bağlı Örmegözü Köyü yakınlarındaki aile kabristanına getirildi.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Sin Camii’nde öğle namazından sonra, müritlerin omuzlarında mezarlığa götürülen Şeyh Bağdu ile yakını Engin’in tabutunu görüntülemeye çalışan basın mensupları, çekim yapmamaları konusunda uyarıldı. Mezarlığın etrafında bulunan tepelere askerler yerleştirilirken, keskin nişancılar dürbünle sürekli çevreyi kontrol etti. Şeyhin cenazesinin etrafında, binlerce müridi kol kola giderek zincir oluşturdu. Cenazeye Demokratik Toplum Partisi (DTP) kurucularından Selim Saddak, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ile ilçe belediye başkanları da katıldı.

ARAÇ ARANIYOR

Batman Emniyet Müdürü Arif Öksüz, katillerin kullandığı öne sürülen 38 AU 218 plakalı aracın arandığını, olayı en kısa sürede aydınlatacaklarını söyledi. Öksüz, olayla ilgili elde edilen kanıtların en ince ayrıntısına kadar incelendiğini, saldırının siyasi yönünün olmadığını açıkladı. Saldırıda yaralanan Selim Bağdu, Şerif Kaplan ve Adil Karabaş’ın tedavileri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam ediyor.

ne dielim millet gitsin böleelerinin peşinden bakalım nolacak uyutsunlar milleti ne önemi war ya şeyhmiş ölmüş allah rahmet eylesin ama bu kadar ilgi bi yobaz için fazla

apocalyps' Alıntı:
ne dielim millet gitsin böleelerinin peşinden bakalım nolacak uyutsunlar milleti ne önemi war ya şeyhmiş ölmüş allah rahmet eylesin ama bu kadar ilgi bi yobaz için fazla
ya bu önyargıları kıralım artık her şeyh neden yobz olsun ki?

cagatay_ozd' Alıntı:
ya bu önyargıları kıralım artık her şeyh neden yobz olsun ki?
önyargı değil böle insanlar halkı din die peşlerinden çekio sonucunda da halkın gözünü kapatıolar şeyh ne derse odur şeyh nasıl yaparsa öledir şeyhin lafının üsütne laf diilmez vs... gençlik bölelerinin peşinden gitmemeli.bu arada biz şeyh dioruz ama bunlar atatürk zamanında yasaklandı sağolsun 12 eylül darbecileri bunu da serbest bıraktılar

ya sen her şeyhi müslüm gündüz mü zannediyosun da konuuyosun ?;?bi müslüm gündüz olayı çıktı ortaya ondan sonra başladılar çamur atmaya ben ayrıca olayın da provokasyon odluğunu düşünüyorum

yok ben o adamdan nefret ederek karşı değilim zaten yasalarımızda da war da bakam uygulanmıo şeyh ağa vs... gibi ünvanlar yasaktır kimse kimseden üstün değildir.şimdi bunlar kendilerini üstün görmüo da dersin ama öle görüolar sen inanabilirsin imanlarına ama ben zerre kadar değer vermiorum din örtüsünü millet üstüne örtüp mmilletin gözünü kapatan bunlar

heyyy herkesin fikri kendine ortamı tartışma platformuna çevirme çağatay

ayrıca apocalyps dediği gibi öle bi yobaz için fazla 6000 kişi...

la olum en fazla 600 kişi en az 1 kişi alla alla :(9

o şeyhin ben taaa... ulan istiklal marşı yazarı Mehmet Akif Ersoyun cenazesine 3 4 kişi gelmiş onun cenazesine kacbin kisi gelmis.. yazık yazık..

olm sizin cenazenize kaç kişi gelecek bakalım...

EMRE1001' Alıntı:
olm sizin cenazenize kaç kişi gelecek bakalım...
hayırdır aga bu konuya mesaj atmak nereden esti.. güncelliği falan kalmamış;)

ases' Alıntı:
hayırdır aga bu konuya mesaj atmak nereden esti.. güncelliği falan kalmamış;)

bi genel esinti yapayım dedim..
ne yağdık ne gürledik şu hayatta...

1 sene geçmiş haberin üzerinden kapansa iyi olacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri