Şehit Onbaşı Gözyaşları İçinde Uğurlandı

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan Piyade Onbaşı Ahmet Dursun'un cenazesi memleketi Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Damızlık köyünde gözyaşları içinde toprağa verildi.

sehit-onbasi-gozyaslari-icinde-ugurlandi_o.jpg

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Ahmet Dursun'un cenazesi, ilk olarak cenaze töreninin yapılacağı Sarız ilçesi pazar yerine getirildi. Burada şehidin ailesi tek tek tabutun yanına getirilerek son veda yaptırıldı. Şehit Onbaşı Dursun'un annesi İnsaf Dursun tabutuna sarılarak ağladı. Şehidin kardeşlerinin yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı.

Şehidin ağabeyi Yusuf Dursun, askeri görevlilere sesnelerek "Komutanım kardeşimin yerine ben askerlik yapmak istiyorum. Ne olur beni kardeşimin yerine askere yazın." Çiftçilikle uğraşan baba Ali Dursun, sakin bir şekilde geldiği tabutun yanında, ''Şimdi ise oğlumu vatana şehit verdim. Vatan sağ olsun. PKK terör örgütünün yaptıkları yanına kar kalmayacak. Allah devletimize, milletimize, askerimize zeval vermesin'' dedi.

Cenaze töreni beklenirken şehit onbaşının kardeşleri Selver ve Saliha Dursun baygınlık geçirerek yere düştü. Şehidin tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan özürlü kardeşi de Mehmet Dursun, omuzlarına sağlanan destekle kardeşinin tabutunu öptü. Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar da şehit binbaşının ailesini teskin etmeye çalıştı.

Şehit Onbaşı Ahmet Dursun için öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehit onbaşının ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Milletvekilleri Sadık Yakut ve Ahmet Öksüzkaya, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kayseri Müftüsü Şaban İşlek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit onbaşının cenazesi, askerlerin omuzlarında top arabasına kadar taşındı. Cenaze törenine katılan vatandaşlar, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak terör örgütünü lanetledi. Ayrıca bir vatandaşın Onbaşı Ahmet Dursun sözlerine "Burda" diyerek destek verdi. Şehit onbaşının cenazesi Damızlık köyü mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi. Defin işleminin ardından saygı atışı yapıldı. Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar şehit babasına tabuta sarılı bayrağı öperek teslim etti.

Allah rahmet eylesin ruhu şad mekanı cennet olsun ...

Geri