Şehit aileleri haykırdı: Operasyon Kararını çıkar sayın Başbakan

sedapinar

New member
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt Paşa’nın, “Irak’ın kuzeyine operasyon için sivil

irade lazım sözlerine şehit ailelerini heyecanlandırdı
GENELKURMAY Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ın önceki gün bir saatten fazla süren basın toplantısında gündeme getirdiği, “Irak’ın kuzeyine operasyon yapılmalı” önersine toplumun çeşitli kesimlerinden destek geldi. Şehit aileleri böyle bir operasyonun bir an önce yapılması için hükümete, “Harekete geç. İzin ver” dedi.

Askerin cesareti yeter

Şencan Bayramoğlu (Şehit Aileleri Derneği Başkanı): Evlatlarımızı şehit eden terör örgütüne ağır darbe vurulacaksa Irak’ın kuzeyine yapılacak operasyonu sonuna kadar savunuyoruz. TSK dünyanın en iyi ordularının başında geliyor. Özellikle askerlerimizin cesareti, ki bunu Kurtuluş Savaşı’nda da defalarca gösterdiler, bunun da üstesinden gelecektir. Hükümetin bir an önce askere, “Kuzey Irak’a git. Vur. Bitir” emri vermesi gerekiyor.

Bataklık kurutulmalı

Vedat Arat (Emekli Muvazzaf Uzmanlar Derneği Başkan Yardımcısı): Herkes Genelkurmay Başkanı’nın her dediğini onaylıyor. Demek ki doğru söylüyor. Irak’ın kuzeyinin terör yuvası olduğu bir gerçek. Bizler de uzman jandarma olarak görev yaptığımız dönemde o bölgede defalarca çatışmaya girdik. Bu işin mantığı basittir. Tek tek sivrisinek öldürmek yerine bataklığı kurutmak çok daha faydalı olacaktır. Bu açıdan bakıldığı zaman hükümetin TSK’ye istenen yetkiyi derhal vermesi yerinde olacaktır.

İktidar izin vermez

TSK’nın Kuzey Irak’a yapmak istediği sınır ötesi operasyon için görüşlerini açıklayan üniversite öğrencisi gençler ise hükümetin izin vermesi gerektiğini fakat bunun gerçekleşmesinin mümkün olmadığını dile getirdiler. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Mehmet Bozkurt, Başbakan Erdoğan’ın üç, dört sene önce katıldığı bir TV programında ABD’nin Geliştirilmiş Ortadoğu Projesi (GOP) içerisinde yer alması gerektiğini ifade ettiğine dikkak çekerek, “Amerika ile aynı düşünceye sahip bir iktidarın bu izni vereceğine inanmıyorum” dedi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Baran Gündüz ise Kuzey Irak’taki peşmergebaşlarının konuyu bir Türk-Kürt kavgasına çekebileceklerine işaret ederek, “Operasyonlar için hükümet izin verilmelidir. Fakat Türkiye de bu operasyonun terör örgütüne yönelik olduğunu ifade etmelidir. Ne Irak’taki Kürt kardeşlerimiz ne de Türkiye’deki Kürt kökenli Türk vatandaşlarımız bunu yanlış anlamamalıdır” diye konuştu. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümü öğrencisi Cenk Özdağ, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Kayra Çıray ve Cihan Öztugay, Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nde yüksek lisans eğitimi alan Alper Yavuz da hükümetin bir an önce izin vererek TSK’nın Kuzey Irak’a yapacağı operasyonun önünün açılmasını istedi.

Büyükanıt ne demişti?

Org. Büyükanıt önceki günkü konuşmasında Irak’ın kuzeyindeki Kürt oluşumlarını eleştirmiş, bölgede yaşanan boşluğu değerlendiren Kürtler’in devlet gibi davrandığını anlatmıştı. Büyükanıt, Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarının yok edilmesi için de operasyon gerektiğini, operasyon için siyasi iktidarın kararının şart olduğunu bildirmişti.

Çelik ÇELİKYAMAN / İSTANBUL
Tercuman



Ülke olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendiğimiz bu günlerde aslında ne büyük sorunlarla yüzleştiğimizi galiba hepimiz unuttuk.Vatanını seven,bütünlüğünü herşeyin üstünde tutan Türk Gençliği olarak bugün kısır çatışmalarla birbirimize düşmektense önümüzdeki asıl sorunlara kafa yormamız gerekmiyor mu?Atatürk gençliğine yakışan bu değil mi?Ne dersiniz arkadaşlar???
 

HTML

Üst