Şehidin vasiyeti, cüzdanından çıktı: Naaşımı ağabeyimin yanına gömün

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Şehidin vasiyeti, cüzdanından çıktı: Naaşımı ağabeyimin yanına gömün

vasiyet.jpg

Askere gitmeden önce evinin çatısına bayrak diken Mehmet Üstünel, annesine şöyle diyor: "Anne o bayrağı ben indireceğim. Ben gelmeden sakın indirmeyin."

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, askerî aracın mıcıra kapılmasıyla meydana gelen kazada şehit olan jandarma er Mehmet Üstünel'in ölmeden önce bir vasiyet yazdığı ve bunu cüzdanında taşıdığı ortaya çıktı.

Şehit er Mehmet Üstünel, 23 Haziran 2006 tarihli vasiyetinde şöyle diyor: "Naaşımı ağabeyimin yanına gömün."

Oğlunun vasiyetini, şehit düşmeden önce gördüğünü; ancak neden böyle bir şey yazdığını sormaya cesaret edemediğini anlatan anne Kadriye Üstünel, "Kâğıdı, korkarak tekrar geri cüzdana koydum. 'Oğlum neden böyle bir şey yazdın?' diye soramadım. Meğer şehit olacağı içine doğmuş." diyor. Her anne gibi çocuğunu çok sevdiğini anlatan acılı anne, "Ben onu çok seviyordum. Ama gördüm ki, Allah benden daha çok seviyormuş, yanına aldı. Oğlum çok akıllıydı, güzeldi." diye konuşuyor. Şehit er Üstünel'in askere gitmeden önce dolabına ve çatıya Türk bayrağı diktiğini gözyaşları içerisinde anlatan Kadriye Üstünel, "Askere gitmeden önce çatıya bayrak dikti. Bu olay beni çok üzmüştü. 'Oğlum yapma, beni üzme!' dedim. 'Anne o bayrağı ben indireceğim. Ben gelmeden sakın indirmeyin.' dedi. Bu bayrağı çatımızdan nasıl indireceğiz şimdi?" diyor.

Baba Kamil Üstünel, iki oğullarını da doyamadan kaybettiklerini ifade ederek, "Bizim, bundan 21 sene önce yine ismini Mehmet verdiğimiz bir çocuğumuz olmuştu. Ancak ömrü kısaymış, 9 aylıkken kaybetmiştik. İkinci oğlum olunca onun ismini vermiştik. Maalesef onu da kaybettik. Bir vasiyet bırakmış, 'Ölürsem beni ağabeyimin yanına gömün' diye. Biz de onu şehitliğe değil, ağabeyinin yanına gömdük. Oğlum ile şehit olmadan bir gün önce Babalar Günü'nde üç kere konuştuk. Oğlumu askere koçlar gibi göndermiştim; tabuta sarılı geldi. Onu, vatanımız için, bayrağımız için şehit verdik." şeklinde konuşuyor.

ey değerli şehit annesi şehitler ölmez.. o bayrağı ben gelince indiririm dediyse vardır bir bildiği hiç üzme kendini sen bu şerefin güzelliğini yaşa...

Allah kimseye kolay kolay şehadet ve şehitlik nasip etmez siz üzülmeyin

mekanı cennet olsun en büyük mertebeye ulaşmıs

Geri