Şehidin Son Mektubu

ALpMontana

КЯaL´da TaNıMaM КuяaL´da
Reaction score
0
bu haberı okudugumda hıckıra hıckıra agladım :(
.85/3 Şehit Onbaşı:YİĞİT YILMAZ/ANKARA

ALLAH SEHIT AILERLERINE SABIR WERSIN:(

Yiğit henüz 20 yaşındaydı.Her vatan evladı gibi onu da askere çağırdılar.Sevinmişti,çünkü uğruna öleceği vatanı için borcunu yerine getirecekti.Uğurlandığı gün mahallede sanki bir düğün havası vardı.Ve zaman geldi önce babasının elini öptü babası ağlamamaya çalışıyordu,kaşlarını çatmış etraftaki ağlayanlara bizde yaptık askerlik,yapacak tabi,hemde aslanlar gibi…Sonra ablasına sarıldı ablasının göz yaşları artık akmıyordu kurumuştu göz pınarları…Anası gözlerini silerek yaklaştı Yiğit’in yanına, kollarını boynuna doladı ‘Yavrum’ diye bağırdı.Onu öpüp kokluyor,sımsıkı sarıyordu.Uzaktan onu izleyen birisi daha vardı ama hiç kimse bilmiyordu.Tanışalı 1 sene olmuştu ama babası askere gitsin öyle istemeye gelsin demişti.O da sarılmak istiyor bu uzun ayrılığı bir parçada olsa hafifletmek istiyordu ama yapamadı…

Yiğit Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortabağ köyünde askere gittikten 4 ay sonra Pkk/kongra-gel örgütü tarafından şehit edildi.Künyesi alındı kimlik tespiti yapıldı.Bu sırada cebine sakladığı mektubu gördüler ve okudular :

Anam,babam burası çok soğuk üşüyorum,bir tek ben kaldım Yusuf öldü, İsmail öldü,Hakkı öldü…Hikmet komutanım öldü.Bir tek ben kaldım anne.Ölümü bekliyorum iki taşın arasında.Elimden bir şey gelmiyor mermim yok yiyeceğim yok anne.Eğer ölürsem sakın ağlama anam, de ki aslanlar gibi şehit oldu.Düşmana mermi sıktı de.Ben bu vatan……………………..

Yiğit mektubunu tamamlayamadan şehit oldu.Teröristler başını gövdesinden ayırdılar ve elindeki kana bulanmış mektubu da cebine soktular.

Bu memleket nice Yiğitlere nice Ahmetlere, Mehmetlere cennet mekanını nasip eyledi.

İsmi bile bilinmeyen tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun…
ALINTIDIR...

İsmi bile bilinmeyen tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun…

AMİN

paylaşımın için saol gözlerim doldu eline sağlık

Geri