kuzay
Pesimist
- Reaction score
- 0
Bitlis'te şehit olan Uz. Çavuş Ramazan Us'un babası Nazım Us, ''Fitre ve zekatını ödememi isteyip 'Ben bayramda geldiğimde size veririm' dedi. Ama sabah acı haberi ulaştı'' dedi.

Bitlis'te mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Us'un babası Nazım Us, ''Fitre ve zekatını ödememi isteyip 'Ben bayramda geldiğimde size veririm' dedi. Ama sabah acı haberi ulaştı'' dedi. Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde, Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit köyünde yaşayan babası Nazım Us'u telefonla arayan Ramazan Us (38), ailesinin ramazanını kutlayıp 5 gündür görevde olduğunu, 4-5 gün sonra birliğine döneceğini söyledi.
Oğullarıyla konuşmanın sevincini yaşayan Us ailesi, bugün gelinleri Yurdagül'ün arayıp eşinin şehit olduğunu söylemesi üzerine yasa boğuldu. Baba Nazım Us, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla dün iftar saati öncesi telefonla konuştuklarını belirterek, ''Sağlığının yerinde olduğunu, 4-5 gün sonra birliğine döneceğini söyledi. Fitre ve zekatını ödememi isteyip 'Ben bayramda geldiğimde size veririm' dedi. Ama sabah acı haberi ulaştı'' diye konuştu.
Bu arada, Us ailesinin 2'si kız 2'si erkek 4 çocuğundan biri olan Ramazan Us'un ağabeyi Binbaşı Hüseyin Us'un da Lübnan'daki Barış Gücü'nde görevli olduğu öğrenildi. Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı kırsalındaki Keleşevir Tepesi'nde arama-tarama faaliyetine katılan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Us ile Jandarma Er Ali Kadıoğlu, mayın patlaması sonucu şehit olmuştu.
ŞEHİT JAN. ÇVŞ. ALİ KADIOĞLU'NUN EVİNDE YAS
Bitlis'teki hain saldırıda şehit olan diğer askerimiz Jandarma Çavuş Ali Kadıoğlu'nun (fotoğrafta MG 3 tüfeği ile görülüyor) yarın memleketi Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.
Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı kırsalındaki Keleşevir Tepesi'nde, arama-tarama faaliyetine katılan Denizli nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Ramazan Us ile birlikte mayın patlaması sonucu Ali Kadıoğlu'nun şehit olduğu haberi ailesini yasa boğdu. Tatvan Askeri Hastanesi'ndeki törenin ardından gönderilecek oğlunun cenazesini beklemeye başlayan anne Fatma Kadıoğlu, sakinleştirilmeye çalışılıyor.
Ali Kadıoğlu'nun Cumhuriyet Mahallesi Milli Egemenlik İlköğretim Okulu yanındaki evine gelen yakınları da anne Fatma Kadıoğlu ve 7 kardeşinin acısını paylaşmaya çalışıyor
AA