Şehidin Son Fotoğrafı Mezarı Başına Konuldu

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 9 yıl önce, seçim günü güvenlik önlemi aldığı binanın çatısında teröristlerce suikast silahıyla vurularak şehit olan Jandarma Komando Er Ali Özkaynak'ın şehit olmadan dakikalar önce çektirdiği fotoğrafı, Şehitler Haftası'nda anne ve babası tarafından mezarının başına konuldu. Özkaynak çifti, çocuklarının fotoğrafını öpüp, mezarı başında gözyaşı döktü.

sehidin-son-fotografi-mezari-basina-konuldu_o.jpg

Şehitler Haftası dolayısıyla Adana'daki şehitlik, şehit yakınlarıyla doldu taştı. Oğlunu 9 yıl önce Tunceli'nin Ovacık ilçesinde şehit veren baba Ali Özkaynak'ın (56) şehitliğe getirdiği fotoğrafın hikayesi herkesin yüreğini dağladı. Şehit Jandarma Komando Er Orhan Özkaynak, 1999 yılında Ovacık'ta vatani görevini yaparken, seçim günü görevli olduğu bölgenin güvenliğini sağlamak için çıktığı binanın çatısında, hainlerin suikast silahıyla açtığı ateş sonucu şehit olmuştu. Şehit babası Ali Özkaynak, oğlunun şehit olmadan dakikalar önce çektirdiği fotoğrafı, çerçevelettirerek mezarının başına bıraktı. Fotoğrafın, oğlunun çektirdiği son fotoğraf olduğunu gözyaşları içinde anlatan baba Özkaynak, "Oğlum Ovacık'ta seçimler sırasında güvenliği sağlamak için çıktığı çatıda teröristler tarafından suikast silahı Kanas ile şehit edildi. Oğlum şehit edilmeden dakikalar önce silahıyla birlikte fotoğraf çektirmiş. Bu fotoğrafını bana arkadaşları verdi. Ben de fotoğrafı çerçevelettirip eve astım. Ancak bu yıl Şehitler Haftası'nda fotoğrafı oğlumun yanına getirdim. Onun mezarını Türk bayrağı ve çektirdiği son fotoğrafıyla süsledim" dedi.

Acılı baba, oğlunun şehit olmasının üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen acısının hala dün gibi taze olduğunu ifade ederek, "Oğlum sanki dün şehit olmuş gibi. Acısı hiç dinmedi. Ama olsun. Bu vatan için, vatanımızın devamı için oğlum varsın şehit olsun. Şehitlik en yüce mertebe. Bu mertebeye kimse kolay kolay ulaşamaz. Ama benim oğlum ulaştı" diye konuştu.

Anne Nimet Özkaynak (56) ise, 4 çocuğundan 2'sinin erkek olduğunu ve birini vatana şehit verdiğini belirterek, "Gerekirse vatan için diğer oğlum da şehit olur. Ancak Orhan'ımın acısı hiç dinmedi. Sanki dün şehit olmuş gibi. Acısı yüreğimi yakıyor. 2 oğlum vardı, ama 2'sinin yeri de başka başkaydı. Orhan'ımın yeri bambaşkaydı. Artık anaların yüreği yanmasın, başka yürekler yanmasın" dedi.

Anne Özkaynak, oğlunun şehit olmadan önce çektirdiği son fotoğrafı öperek, gözyaşı döktü. Şehit erin mezarı, anne ve babası tarafından karanfiller ve Türk bayrağı ile donatıldı.

Ruhları şad mekanları cennet olsun ...

Geri