by.erce
New member
- Reaction score
- 0
Chelsea'nin eski Kaptanı Marcel Desailly çeyrek final eşleşmesini yorumladı. Şu anda İngiliz takımının teknik ekibinde görev yapan Fransız yıldız, "Türk taraftarlarının ne kadar ateşli olduğunu daha önce görmüştüm" dedi.
Marcel Desailly... 1998-2004 yılları arasında Chelsea forması giyen ve İngiliz ekibinin kaptanlığını üstlenen, Fransa futbolunun unutulmaz isimlerinden biri o. Şu anda Chelsea teknik ekibinde görev yapan Desailly, Chelsea ile Arsenal arasında oynanan derbiyi birlikte izlediği Londra temsilcimiz Edip Adanır’a, Fenerbahçe ve Türk futbolu hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte, İngiliz ekibinin, 1999’da Galatasaray’ı 5-0 mağlup ettiği maçta forma giyen Desailly’nin sözleri:
‘Carlos yolu açar’
“Türk takımlarını çok iyi biliyor ve takip ediyorum. En beğendiğim Türk futbolcu Tugay Kerimoğlu. Seyircilerinizin ne kadar ateşli olduklarına ve futbolu ne kadar çok sevdiklerine tanık olmuştum. Fenerbahçe’nin Roberto Carlos’u kadrosuna katması çok önemli bir adım. Carlos’un alınması hem Türkiye’den futbolcuların hem de dışarıdan önemli isimlerin takıma gelmesini kolaylaştırır, daha fazla tanınmanızı sağlar.
‘O günkü form önemli’
Eşleşmeye gelirsek artık Avrupa’da çeyrek finale kalan 8 takımdan bahsediyoruz. Son dörte kalmak için sadece iyi bir takım değil maçın oynandığı gün çok iyi olmanız gerekiyor. Bence Fenerbahçe’nin Chelsea karşısında şansı eşit. Kariyerim boyunca hiç Türkiye’den teklif almadım ancak burada top oynamak isterdim. Fatih Terim, Milan ve Fiorentina’da teknik direktörlük yaptı ve adı Chelsea için anılıyor. Buraya gelirse kimse şaşırmasın çünkü Terim kariyerli bir hoca ve Türkiye’yi de EURO 2008’de finallere taşıdı.”
FANATİK