"Şampiyonluk bizim, kupa bizim"

Hyperion

Rally Art
Reaction score
0
fft1mm837632.jpg

İkisinin de gelişi olay oldu, çok konuşuldu... Önce Fabian Ernst, geçen sezon bu zamanlarda Kartal oldu. Maliyeti ve yaşı nedeniyle soru işaretlerini beraberinde getiren Alman yıldız, sahadaki performansıyla şüpheleri sildi. Ardından vatandaşı Michael Fink, Siyah-Beyazlı formayı giydi. “Cisse’nin yerini dolduramaz”, “Düz oyuncu” yakıştırmaları yapılan Fink takıma ısındı, Fenerbahçe derbisinde unutulmaz bir gole imza attı. İki Panzer, FANATİK’e çarpıcı açıklamalar yaptı. Söz Ernst ile Fink’te...

Ernst: Geçen sezonun benzerini yaşıyoruz. Ruhumuzu ortaya koyup, yine zirveye yerleşeceğiz...

Fink: Şampiyon olmak ya da kupalar kaldırmak için buradayız. Geride kalsak bile sezon sonu güleceğiz.

Ernst: Hatalarımızı biliyoruz
“Geçen sezonun ortasında geldiğimde herkes ‘Beşiktaş’tan bir şey olmaz’ diyordu. Ama biz inatla ve sabırla oynayıp iki kupayı birden kazandık. Şimdi de benzer durum var. Bizi pek fazla hesaba katmıyorlar. Ya da katmak istemiyorlar. Bu hiç önemli değil. Yine arkadan gelip aynı başarılı tekrarlayacağız. Bu bizim elimizde. İlk yarı boyunca ne kadar aksilik, ne kadar olumsuz durum varsa hepsini yaşadık. Artık o günler geride kaldı...”

‘Kadro mecburen değişiyor’
“Hiç hesapta olmayan puanlar kaybettik. Bu durumda takım olarak hepimizin payı var. Doğal olarak kim nerde hata yaptı, çok iyi biliyor. Bu kampın teknik açıdan öte, en önemli yanı kanımca bu oldu. Hatalardan arınmak ve tekrarlamamak için yoğun bir çalışma temposu içindeyiz. Beşiktaş çok iyi bir ekip. Tamamen takım oyunu ortaya koyuyor. Ancak kritik maçlar öncesi sürekli kadroda mecburi değişime gidilmesi sistemi alt üst etti. İkinci yarıda alacağımız sonuçlar bizi zirveye taşıyacak.”

Fink: Bu golleri hep çalışıyoruz
“Gelmeden önce Fabian ile ayrıntılı olarak konuştum. Ne dediyse, bugüne kadara o çıktı. Şimdi ben de onun gibi düşünüyorum. Eğer geçen yıl iki kupa birden geldiyse, şimdi neden gelmesin. Rakipler güçlendiyse, Beşiktaş da güçlendi. O atmosferi görmek yaşamak istiyorum. Bana olumsuz eleştiriler yapıldı, biliyorum. Bu çok normal. Hedefi olan büyük takıma geliyorsunuz. İnsanlar sizden beklentiler içinde oluyorlar. Frankfurt’ta oynarken benzer durum yoktu hiç. Bu değişim beni etkiledi.”

‘Ronaldinho değilim ki’
“Fenerbahçe’ye attığım gol çok güzel ve önemliydi. Ama bunu futbolumun önüne koydular sanki... Top ayağımdayken öyle Ronaldinho gibi bir oyuncu değilim elbette. Ama takım içinde verilen görevi, eksiksiz yerine getiren yapıya sahibim. Buna gol veya gol pası da eklendiğinde benim için daha da mutluluk verici durum ortaya çıkıyor. Kaldı ki, idmanlarda bu tür pozisyonları hocamız çalıştırıyor. Benim söyleyebileceğim en önemli şey şu: Şampiyon olmak ve kupa kaldırmak için buradayız. Önümüzde iki tane hedef var ve şu an geride kalsak bile ikisini de sezon sonu kaldıracağız...”

Fanatik

haydi Kartallar görelim sizi.

Şampiyonluk hasretiyle çok çile çektik,
geceleri uyumadan sabahlar ettik
uçurumlara düşmeden tut elimizi
Şampiyon ol Beşiktaşım Mesut et bizi

Bu sene de evelallah şampiyonuz. İşte o kadar.

Bu sene şampiyon görelim sizi...
Ölmeden mezara koymayın bizi...
Korkutmaz bizleri musalla taşı....
Ölümüne seviyoruz, biz Beşiktaşı..

Geri