Şampiyon Fenerbahçe

ekirekli24

New member
Reaction score
0
7_234885_guiza2511_414_232.jpg

Daniel Güiza... Türk Futbol Tarihi´nin en pahalı transferi... İspanya Ligi Gol Kralı, Türkiye´deki ilk röportajını FANATİK´e verdi. “Şampiyon kim olacak” diye sorduk, işte ‘Okçu´nun sözleri: Bu sorunun tek bir cevabı var, Fenerbahçe...

Ocak’ta gidiyor musun?
- Fenerbahçe’de ve İstanbul’da çok mutluyum. Ocak’ta ne olur, bilemem; çünkü futbolda her an her şey olabilir. Kesin olan şu; Sorunum yok ve 4 yıllık sözleşmemin sonuna kadar kalmak istiyorum.

Fenerbahçe’yi ve Türkiye’yi nasıl buluyorsun?
- Fenerbahçe’ye 10 üzerinden 10... Çok üst düzey bir yönetimi var. Zaten Avrupa’da da herkes tanıyor. Türkiye’de olmaktan dolayı mutluyum. İnsanlar çok sıcak ve sevecen.

Süper Lig nasıl?
- Çok karışık... Çok iyi ve sürpriz takımlar var. Mesela Sivasspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon. Lig, bizim için zor geçecek.

Türkiye’de yerli ve yabancı favorilerin kimler?
- Kesinlikle Semih ve Roberto Carlos.

Şampiyonluktaki favorin?
- Tabii ki Fenerbahçe. Bu sorunun başka cevabı yok!

Yeni formana alıştın mı?
- Evet... Bütün arkadaşlarım yardımcı oldu, yabancılık çekmedim. Kısa sürede engelleri aştım ve katkı sağlamak için elimden geleni yapıyorum.

Vatandaşın Josico ile aran nasıl?
- Çok iyi. Josico ile müthiş dostluğumuz var. Ama inanın, herkesle ilişkim üst düzeyde. Bir ara dedikodu çıktı; Brezilyalılar, Türkler ve İspanyollar grubu diye. Bu kesinlikle doğru değil. Biz bir takımız...

Lige neden çok kötü başladınız?
- Ben dahil, bazı arkadaşlarımız takıma yeni katıldı. En önemlisi de yeni bir hoca. Bu yeniliklerin oturması için zaman gerek. Son haftalara bakılırsa daha iyi, daha dengeli oynuyoruz.

9_234886_guiza2511_414.jpg

Aragones çok eleştirildi. Eleştirenler haklı mı?
- Kalitesi tartışılmaz. Onun bazı şeyleri kanıtlamaya ihtiyacı yok. Yeni bir takımda başlangıç hep zordur.

Galatasaray galibiyeti nasıldı?
- Çok etkilendim. Atmosfer inanılmazdı. Hayatım boyunca böyle bir 90 dakika geçirmedim. Seyirci hiç susmuyor, sürekli şarkı söylüyor ve sizi kucaklıyor. İspanya’da da müthiş tezahürat var, ama ben hiç bir yerde oyunculara özel şarkı bestelendiğini duymamıştım.

Şampiyonlar Ligi’ndeki şansınız nedir?
- Zor bir gruptayız. Porto yıllardır bu ligde, Dinamo güçlü bir takım, Arsenal zaten belli. İki maçımız kaldı. Umarım üst tura çıkarız.

İspanya Gol Kralı’sın. Türkiye’de gol atmak zor mu?
- Türkiye Ligi çok zor. Yeni yeni alışıyorum. Evet, geçen sezon 27 gol attım; ama bu, şimdi 50 gol atacağım anlamına gelmez. Elimden geleni yapacağım.

Kaynak:Fanatik

Geri