İzmir, su tasarrufunda rekor kırıyor

kuzay

Pesimist
Altın Üye
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından 27 Nisan 2007 tarihinde başlatılan su tasarrufu kampanyasına İzmirliler, eşi benzeri görülmemiş bir duyarlılık gösteriyor.

Vatandaşlar, kampanyanın dördüncü ayında su kullanımını yüzde 13.26 aşağıya çekerek adeta bir rekora imza attı. Kampanyanın ilk ayında yüzde 5.15, ikinci ayında yüzde 7.55, üçüncü ayında ise yüzde 8.51 tasarruf sağlanmıştı. Son rakamlara göre geçen yılın ağustos ayına oranla şehre verilen su miktarında 6 milyon 583 bin 15 metreküplük tasarruf sağlanmış oldu.

Herhangi bir su kısıtlaması veya kesintisi yapılmamasına rağmen kampanyanın dördüncü ayında giderek büyüyen bir tasarruf bilinciyle karşılaştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerin desteğine müteşekkir olduklarını söyledi.

Nisan ayında başlattıkları kampanyanın giderek büyüdüğünü belirten Başkan Kocaoğlu, "İzmirliler, beklenin de üzerinde bir duyarlılık göstererek su kampanyamızı destekliyor. Önümüzdeki günlerde sıkıntı yaşamak istemeyen ve çevreye duyarlı, bilinçli insanların yaşadığı bir şehir olan İzmir, yine Türkiye'ye örnek oldu. Bütün kalbimle hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

Kocaoğlu, kampanyanın birinci yılının sonu olan 27 Nisan 2008 tarihine kadar yaklaşık 19 milyon 750 bin metreküp su tasarruf edilmesinin planlandığını, bu rakamın da İzmir halkının bir yılda yaklaşık 16 milyon 390 bin YTL kazanması olarak değerlendirilebileceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

İzmirlilere helal olsun, tüm türkiyeye örnek olsunlar =)

EğitimLi , aydın kesimden ßekLenen ßir davranı$

herhalde bizden beklenilcek bi davranış

çünkü biz karşıyakalı ve izmirliyiz

göztepeliyiz izmirliyiz .. cagdasız .. egitimliyiz ..

yıllardır bu ülkenin yuz akı oldugumuz gibi olmaya da devam ederiz umarım ...

helal olsun..:clap

bugunde ben bı bıllboard gordum..Not melıh gokcekten gelmıs:D

ha gayret su tasarrufunu daa yuksek yapalım dıe...hedef 600 bın m3 olacakmıs....

bende altına senın evınde bu su kesıntısı yasansın emın ol o 600bın m3 dııl 400 bın m3 e ıner dıe...
adamın ank da kac tane vıllası var..oglu denen ibiş şatoda oturuo!!!kendı evlerıne gelen su parası 500 mılyondan asagı deıl..!!!:Sopa:Sopa:Sopa

Türkiye'nin en bilinçli kişilerinin yaşadığıı b iyer İzmir.Hiç Şaşırmadım.Bu duyarlılığı gösterdikler ve örnek oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum

Umarım Bir Gün Tüm Türkiye Bu Tasarrufun 2 Katını Yapacaktır ;)...

Geri