İzmir’de bir kilisenin rahibi bıçaklandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Focus StyLe

FıRtına'
Reaction score
0
Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü bildirdi. Karşıyaka İlçesi Bayraklı semtindeki Saint Antuan kilisesinin rahibi Adriano Francini, kilisede bir kişinin saldırısına uğradı. Karnından yaralanan Rahip Francini, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Rahibin hayati tehlikesinin bulunmadığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Polis, rahip Adriano Francini’yi yaralayan zanlıyı suç aleti bıçakla birlikte bir kaç saat sonra yakaladı.

Rahibi bıçakla yaralayan zanlı R.B’nin Hristiyanlık hakkında bilgi almak amacıyla Balıkesir’den İzmir’e geldiğini, katıldığı ayin sonrasında bir anda sinirlenerek rahibi bıçakladığını söylediği öğrenildi.

Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtindeki Saint Antuan kilisesinde 65 yaşındaki rahip Adriano Francini’yi yaralayan 19 yaşındaki zanlı R.B, suç aleti bıçakla yakalandıktan sonra Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulandı.

Zanlının Balıkesir’de inşaat işçisi olduğunu ve babasının tarlasında çalıştığını, merakından internette kiliselerle ilgili araştırma yaptığını ve İzmir’deki Saint Antuan Kilisesi’ni telefonla aradığını anlattığı belirtildi.

Zanlının, kilise görevlilerinin daveti üzerine İzmir’e gelerek, ayini izlediğini, daha sonra koridorda kendisini uğurlayan rahip Adriano Francini’nin konuşmalarına sinirlenerek bir anda bıçakladığını ve kaçtığını söylediği kaydedildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi süren rahip Francini’nin de Hristiyanlık hakkında bilgi almak isteyen zanlı ile 15 dakika görüştüğünü ve daha sonra ayini izleyebileceğini söylediğini anlattığı bildirildi.

Rahip Francini, ayini takip eden R.B’yi koridorda uğurlarken, Hıristiyanlığa geçmenin kolay olmadığını, bazı şartları yerine getirmesi gerektiğini anlattığını, bu sırada zanlının bir anda sinirlenip karnına yumruk atarak kaçtığını, daha sonra arkadaşlarının karnındaki kanamayı fark etmesiyle bıçaklandığını anladığını söylediği öğrenildi.

Olaydan sonra kısa süre içinde eşkali belirlenen R.B’nin Çay Mahallesi Karakolu yakınında, karakolda görevli polisler tarafından şüphe üzerine yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Kantar, bıçakla yaralanan rahip Adriano Francini’nin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
Zanlı R.B’nin, ailesine “yeni bir iş buldum” diyerek 10 gün önce evden ayrıldığı öğrenildi.

Rahip Adriano Francini’yi yaralayan 19 yaşındaki zanlı R.B’nin, 3 kardeşin en büyüğü olduğu ve 9 yaşındayken annesi H.B’yi kaybettiği bildirildi.

Herhangi bir sabıkası bulunmadığı belirtilen zanlının, liseyi bitirdikten sonra girdiği ÖSS’de başarılı olamayınca, Balıkesir kent merkezinde inşaat işçiliği yaptığı, yakınlarının evleri ile otellerde konakladığı, zaman zaman Dursunbey ilçesine bağlı Boyalıca Köyü’ndeki ailesinin yanına gidip geldiği kaydedildi.

Zanlının, kısa bir süre önce köydeki ailesinin yanına uğradığı ve 10 gün önce babası H.B’ye iş bulduğunu söyleyerek, evden ayrıldığı öğrenildi.

Zanlının babası H.B, “Ne yapalım. Çok üzgünüz. Konuşabilecek durumda değilim” dedi.

Zanlının eniştesi İ.A. ise “R. kendi halinde bir çocuktu. Böyle bir şey yapabileceği aklımızın ucundan geçmezdi. Köye uzun süredir gelmemişti. Geçenlerde gelip, birkaç gün kaldı. Ayrılırken nereye gittiğine dair kimseye haber vermediğini öğrendim. Onun Balıkesir’de iken arkadaşlarının yanında ve yurtlarda kaldığını biliyorum. Gariban, kendi halinde bir çocuk. Böyle bir şey yapabileceğine hala inanamıyorum” diye konuştu.

Bu arada, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının, zanlının ailesi ile görüşmek üzere Boyalıca Köyüne ekip gönderdiği öğrenildi.

ASIA NEWS HABER AJANSI’NIN İDDİASI
Bu arada İzmir’de Adriano Franchini adlı İtalyan rahibi bıçakla yaralayan zanlı R.B.’nin, yaklaşık 3 yıldan bu yana olayın gerçekleştiği Saint Antoin kilisesinin müdavimi olduğu açıklandı.

Vatikan’a bağlı haber ajanslarından Asia News, konuya ilişkin yayımladığı haberde, R.B.’nin bıçaklama eylemini vaftiz olma talebinin yine reddedilmesinin ardından gerçekleştirdiğini belirterek, “Saldırıya uğrayan Rahip Franchini, zanlının Hristiyanlığa girmeye henüz hazır olmadığı kanaatindeydi” diye yazdı.

Haberde, olayın görgü tanıklarının da, zanlı R.B.’nin üç yıldan bu yana İzmir’deki Saint Antoin Kilisesi’nin müdavimi olan bir kişi olduğunu ifade ettikleri belirtildi.

Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese, İtalyan haber ajansı ANSA’ya verdiği demeçte, Katolik rahipler olarak bu tür hadiselerin kendilerini kaygılandırdığını belirterek, “Bu tür saldırılar bizim bu topraklarda kalma arzumuzu güçlendiriyor. Saldırılar oluyor diye çekip gidecek değiliz” dedi.

Piskopos Padovese, Türk halkının genelde iyi bir halk olduğunu belirterek, bununla birlikte Türk halklı arasında “hastalıklı” diye nitelenebilecek kesimler bulunduğunu ileri sürdü.

Türkiye’deki Katoliklerin İzmir Piskoposu Ruggero Franceschini ise Asia News’e verdiği demeçte, “Dini azınlıkların haklarından ve demokrasinin güçlenmesinden çokça söz ediliyor ama, bu tür hadiseler laik ve demokratik bir ülke olmak isteyen Türkiye için elbette ki iyi bir reklam değil” dedi.

Piskopos Franceschini, Katolik din adamları olarak, Hıristiyanlık dinine ilgi göstererek vaftiz olmak isteyen kişiler konusunda çok dikkatli davrandıklarına da işaret ettiği demecinde şunları kaydetti:

“Türkiye’deki Hristiyan din adamları, vaftiz konusunda genelde çok temkinli davranıyorlar. Zira Hıristiyanlıkla ilgilenenlerin bir bölümü, Kilise’yi yayılmacılıkla suçlama arzusundaki provokatörlerden oluşabiliyor. Her halükarda Türkiye’de yabancı Hıristiyan din adamlarına yönelik saldırılarda artış var.”

İzmir Piskoposu Fransceshini, “Şimdi yine bu eylemi dengesiz birinin yaptığını söyleyecekler. Bu durumda Türkiye’de bir buçuk yıldan beri akli dengesi yerinde olmayanların yaptıkları eylemlerde ciddi bir artış söz konusu demektir. Ne tesadüftür ki bu tür eylemler, hep yabancı Hıristiyan din adamlarını hedef alıyor” diye konuştu.

BABACAN: SALDIRIYI, ESEFLE KARŞILIYORUM
Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İtalyan rahip Adriano Francini’ye İzmir’de düzenlenen saldırıyı esefle karşıladığını söyledi.

Filistin Bağışçılar Konferansına katılmak üzere Fransa’nın başkenti Paris’e gelen Babacan, rahibe yönelik saldırıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

“İtalyan rahip Adriano Francini’ye bir saldırıda bulunulduğu üzüntüyle öğrendim. Sebebi ne olursa olsun bu olayı esefle karşılıyorum. Ülkemizin bulunduğu coğrafyada çeşitli din, mezhep ve kültürler yüzyıllardır barış ve huzur içinde yaşamıştır. Adı geçenin durumunun hayati tehlike arz etmediğini öğrendim. Geçmiş olsun diliyor acil şifalar diliyorum.”

Kaynak

ozaman kapalı : )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri