İyice abarttılar!

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı

Geçen yıl Eğitim Bilimleri Bölümü soruları sızdığı için iptal edilip tekrar edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) 2011 yılı sınavları dün başladı. Toplam 938 bin 740 adayın ter döktüğü KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavında, 278 bin 47 öğretmen adayı yer aldı. Kopya ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemlerinin alındığı sınav merkezlerinde adaylar tek tek aranarak sınav salonlarına alındı. Üzerlerinde küpe, yüzük, kolye, anahtar, cep telefonu, para ve kemer gibi eşyalar olan adaylar da, eşyalarını yakınlarına veya emanet bölümüne bırakarak sınava girebildi. Sınav esnasında adayların kısa bir süre de olsa tuvalete gitmelerine dahi izin verilmedi.

KPSS'ye giren adaylara sıkı güvenlik kontrolü

Foto galeri için tıklayın
Sınavın sabah oturumunda adaylara Genel Yetenek, Genel Kültür ve Yabancı Dil testlerinden sorular yöneltildi. Öğleden sonra yapılan oturumda ise öğretmen adaylarına eğitim bilimleri testi yöneltildi.

Skandal sınav olan 2010 yılı KPSS’de, soruların sızması ve usulsüzlük iddialarından sonra ÖSYM Başkanı Prof. Dr.Ünal Yarımağan istifa etmişti. Sınavda bir ilk yaşanarak 350 öğretmen adayı Eğitim Bilimleri sorularının tamamını yapmıştı. Eğitim Bilimleri sorularının Isparta’da bir adaya e-posta yoluyla gönderildiği ortaya çıktıktan sonra ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma süreci halen devam eden KPSS soruşturmasını başlatmıştı. Birkaç gün önce Diyarbakır’da bazı dershane yöneticilerine Kıbrıslı olduklarını söyleyen ve KPSS matematik sorularını Lefkoşa’dan sızdıracağız diyen çeye üyeleriyle ilgili ifadeler de endişe yarattı. Bu yıl sınava giren adaylar, hem bu iddialardan hem de geçen yıl yaşanan olaylardan kaygı duyarak “Sorular bu defa sızdırılmasın. Kopya çekmeye teşebbüs edenler yakalansın’ dedi.

BUGÜN NELER SORULACAK?

KPSS’DE bugün sabah saat 09.30’da başlayacak oturumda, adaylara Hukuk,

İktisat, İşletme, Maliye ve Musahebe testleri yöneltilecek. Öğleden sonra saat 14.30’da başlayacak son oturumda ise Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası ilişkiler testleri sorulacak.

Kaynak

Geri