İtalya’da Türk Derbisi

snrylmz03

New member
Reaction score
0
İtalya’da Türk Derbisi

B_b1a4b9d99fa4b64e991f8b89c5ef5628.jpg

Uluslararası alanda başarılı bir dönem geçiren Türk basketbolunun nabzı, bu hafta İtalya'da atacak. ULEB Kupası'nda mücadele eden Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Galatasaray Cafe Crown ile 10 Nisan Perşembe günü çeyrek finalde karşılaşacak.
Türk basketbolu adına tarihi bir heyecanı yaşatacak iki takım, sekizli finalin organize edileceği İtalya'nın Torino kentine yarın gidecek.

Siyah-Beyazlılarımız, bu mücadeleyi kazanırsa adını yarı finale yazdıracak ve İspanyol Joventut Badalona ile Pamesa Valencia eşleşmesinin galibi ile final mücadelesi yapacak.

Siyah-Beyazlılarımız yarın (8 Nisan) öğlen saatlerinde İtalya'ya hareket edecek
.

Finale çıkacağız!

Beko Basketbol Ligi lideri Beşiktaş Cola Turka, Fenerbahçe Ülker karşısında dün alınan mağlubiyeti fazla önemsemezken, siyah-beyazlı ekipte tüm gözler ULEB Kupası'nda oynanacak 8'li final maçlarına çevrildi.
Şube direktörü Hasan Bozkurter A.A muhabirine yaptığı açıklamada, artık önlerine bakacaklerını belirterek, ''Takımımız beklediğimiz oyunu sergileyemedi. Bu yenilgi ULEB Kupası'ndaki bu başarımızı önlemeyecektir. Tahmin ediyorum ilk maçta Galatasaray Cafa Crown ve Joventut Badalona'yı eleyip finale çıkacağız. Ekibimizde her şey yolunda ve takıma güveniyorum'' dedi.

Alınan mağlubiyetin konsantrasyonda bozukluk oluşturmayacağını kaydeden Bozkurter, ''Uzun lig maratonunda yenilmek de var yenmek var. Fenerbahçe Ülker ile eşitlik sağlanmıştır. İlk maçı da kendi sahamızda oynayacağız. ULEB Cup'ta ve Türkiye'de şampiyonluğu hedefliyoruz'' ifadesini kullandı.

Ah be.. bölemi olacaktı. Finalde karşılaşmak isterdim sizlerle neyse kusura bakmayın buraya kadarmış Güle güle beceke :)

Potada Takımımız İtalya’ya Gitti

ULEB Kupası çeyrek finalinde Perşembe günü Galatasaray Cafe Crown ile yarı final mücadelesi yapacak olan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, İtalya'ya gitti.
Siyah-Beyazlılarımız, Türk Hava Yolları'na ait tarifeli bir uçakla tam kadro olarak İtalya'ya hareket etti. Kafilemizi bir grup taraftarımız tezahüratlarla uğurladı.

Kafilede Başkanımız Yıldırım Demirören, Basketbol Şubesi'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Şeref Yalçın ile Masa Tenisi, Briç ve Dış İlişkiler'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mario Berk de yer alıyor.

Takımımız, uçakla İtalya'nın Milano kentine ulaştıktan sonra, karayolu ile Torino'ya geçecek.

BEŞİKTAŞ JK

üzülme gs buraya kadarmiş ! kısmetse seneye artık :goz:

sonuç ne olursa olsun yarı finale bir TÜRK takımı çıkacak. ama gönlüm elbette kara kartalımdan yana :goz:

sonuç iki tarafıda sevindirir,

Galatasaray Cafe Crown yarı finalde: 60-61

28648.jpg

Galatasaray Cafe Crown, Beşiktaş Cola Turka'yı 61-60 yenerek ULEB Kupası'nda yarı finale yükseldi.

ULEB Kupası'ndaki derbi maçta gülen taraf Galatasaray Cafe Crown oldu. İtalya'nın Torino kentinde oynanan çeyrek final maçında Beşiktaş Cola Turka'yı 61-60 yenen sarı-kırmızılı takım yarı finale adını yazdırdı.

Galatasaray Cafe Crown, 12 Nisan Cumartesi günü TSİ 19.30'da DKV Joventut Badalona takımıyla yarı finalde mücadele edecek.

"G.Saray'ı destekliyoruz"

Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Ergin Ataman takım olarak kötü bir oyun oynadıklarını belirterek, ''Bundan sonra Galatasaray'ı destekliyoruz. Galatasaray'ı tebrik ediyorum'' dedi.

Ataman, ''Maçın genelinde iyi oynamadık. Bu sezonun en kötü oyununu oynadık. İkinci devre savunmamızı sertleştirip hücumda normal oyun düzenimize geçtik. Ama maçın en kritik anında önemli bir hata yaptık. Rakibimizin son hücumunda faul yapıp maçı uzatmaya götürebilirdik. Ama sonuç itibarıyla kaybettik'' diye konuştu.

Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Murat Özyer ise, ''Oyuncularımla, verdikleri mücadele ve aldıkları galibiyet nedeniyle gurur duyuyorum. Hedefimiz, şimdi burada final oynamayı da başarmak'' dedi.

Murat Özyer, Beşiktaş Cola Turka ile yaptıkları karşılaşmayı, ''Bunun zorlu bir maç olacağını biliyorduk. 14 sayı öne geçmemize karşın Beşiktaş, özellikle ikinci yarıdaki oyunuyla maça ortak oldu. Ancak takım arkadaşlarının da yardımıyla Cüneyt'in son saniyelerde gelen 3 sayılık basketi sayesinde, Galatasaray'a yarı final yolu açılmış oldu'' sözleriyle değerlendirdi.

12 Nisan Cumartesi günü yarı final oynayacaklarını hatırlatan Özyer, ''İspanyol ekiplerini daha önceki maçlardan da tanıyoruz. Hedefimiz final oynamaktır'' diye konuştu. Özyer, oyun ve ekibinin gidişatından memnun olup olmadığına ilişkin bir soruyu ise şu sözlerle yanıtladı:

''Galatasaray Cafe Crown'ı değerlendirirken belirli şeyleri gözden uzak tutmamak lazım. Bütün internet sitelerinde, bizim bu turu geçme şansımızın yüzde 25 olduğu ileri sürülüyordu. Öncelikle bunu unutmamalıyız. Oynanan basketbolun da tabii ki önemi var. İlk devrede güzel oynadık. Ama önemli olan sonuca gidebilmektir. Çünkü tek tek maç oynuyoruz. Galatasaray Cafe Crown olarak biz son 10 yılda ilk kez ULEB Kupası oynuyoruz. Beşiktaş ise yanılmıyorsam bu kupada 3. yılında. B anlamda genç ve tecrübesiz sayılırız. Tabii ki hatalarımız olmuştur. Ama ekibimle gurur duyuyorum.''

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 60 - GALATASARAY CAFE CROWN: 60
Salon: Pallavela
Hakemler: Jose Ramon Garcia Ortiz xxx (İspanya), Milijove Jovciç xxx (Sırbistan), Tomas Jasevicius xxx (Litvanya)
Beşiktaş Cola Turka: Dalmau x 4, Niceviç xx 8, Kaya x 3, Apodaka xx 4, Sinan x 4, Mehmet x 2, Erkan x 4, Shumpert xxx 14, Drobnjak xxx 17
Galatasaray Cafe Crown: Hite xxxx 22, Gaines xxx 8, Owens xxx 8, Brown xxx 6, Johnsen xxx 4, Hüseyin xx 3, Fatih, Cenk xx 7, Cüneyt xx 3
1. Periyot: 11-19
Devre: 35-24 (Galatasaray Cafe Crown lehine)
3. Periyot: 42-49
Beş Faulle Çıkan: Johnsen 39.09 (Galatasaray Cafe Crown)

Geri