İsviçre'de nükleeri bırakıyor

jason_

New member
Reaction score
0
Nükleer enerji kullanımına son veren tasarı İsviçre meclisinde onaylandı.

Almanya’nın nükleer santralleri kapatma kararı almasından sonra komşusu İsviçre de benzer bir karar aldı.

İsviçre meclisi, hükümetin nükleer enerji kullanımına son verilmesini öngören planını onayladı. Parlamentonun alt kanadında yapılan oylamada 101 milletvekili plana destek verirken, 54'ü ise karşı çıktı. Oylamada 30 milletvekili de çekimser kaldı. Plana Liberal Demokratlar ve milliyetçi İsviçre Halk Partisi dışında tüm partiler destek verdi.

Hükümetin planına göre ülkedeki 5 nükleer santral orta vadede devreden çıkarılacak. İsviçre'deki nükleer santraller 50. yılını doldurduktan sonra kapatılacak. Böylelikle İsviçre 2019 ila 2034'te nükleer santrallerini kapatarak, bu enerji türünü kullanmaktan vazgeçecek.

Japonya'da Daiçi nükleer santralinde meydana gelen kazadan sonra İsviçre'nin nükleer enerjiden vazgeçmesi için çabalar yoğunlaşmıştı.

Kamuoyu araştırmaları da İsviçrelilerin çoğunluğunun nükleer santrallerin kapatılmasına destek verdiğini ortaya koyuyor.

Ekli dosyalar

• anti nükleer.png
    anti nükleer.png
    18.1 KB · Görüntüleme: 1,540
Bakalım eneji açığını nasıl kapatacak bu ülkeler?
Kamu oyu baskısıyla alınan ama sonucu düşünülmeyen kararlar gibi görünyor.
Sahi artan eneji ihtiyacını nasıl karşılayacaklar?

Bakalım eneji açığını nasıl kapatacak bu ülkeler?
Kamu oyu baskısıyla alınan ama sonucu düşünülmeyen kararlar gibi görünyor.
Sahi artan eneji ihtiyacını nasıl karşılayacaklar?

2019 ila 2034'te kapatılacağı belirtiliyor haberde. O zamana kadar bir çözüm bulunacağından eminim. Yani planlı bir kapatma olacaktır.
Kamuoyu baskısından ziyade hükümetin duyarlılığı da önemli. Hem duyarlı hem halkının isteklerini dikkate alan bir hükümet...

2019 a daha çok var o saatten sonra kim ne yaparsa yapar düşüncesi de olabilir.
Bilemiyorum alternatifleri neler bunu merak ediyorum sadece.
Çünkü kapatacağız diye haberi gelen ülkelerden enerji açığına bir çözüm gelmiyor.
Sağduyuludur avrupalılar diye düşünmek istiyorum ama Almanlar seçmişti Nasyonal sosyalist partiyi başlarına. :)
Bakalım göreceğiz.

almanyada bırakıyor bizde nükleer santıral kuruyoruz (:) alternatif enerji ne nükleer kadar verimli merak ettim şimdi bak :S

Almanya neden kapatıyor hayla anlamış değilim :) Nerdeyse Almanya'nın 1/4 enerjisi ordan karşılanıyor

Geri