İstanbul'un Fethinin 554. yıl dönümü Hayırlı olsun

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
İstanbul'un Fethinin 554. Yıl Dönümü Hayırlı Olsun

4opflf9.jpg

Fatih Sultan Mehmed Han, İstanbul'un Fethinden Sonra Ayasofya Önünde

641f6mw.jpg

Fatih Sultan Mehmed Han Ordusuyla İstanbul Surlarından İçeri Girerken​

adım FATİH böylesine büyük biriyle adaş oluşumdan dolayı gururluyum

"Bizim gerçek kıldıklarımıza onların hayalleri erişemedi"
Fatih Sultan Mehmet

Bu soz yeter be

biz bilgisayar basında chat yaptıgımız yasta oo bizans piçlerini kovalıyodu allah rahmet eylesin....

kimler yok oldu uğruna kaç kul
sana erişmek için ey yüce istanbul

not: şimdi yazdım bunu :p

Fatih Sultan Mehmet istanbulu fethediyor.... bakıyor ki zindan da bir kahin... soruyor Fatih Sultan Mehmet
-Neden burdasın?
-Fetihten önce bizans kralı bana Türkler konstantinepolis ' i işgal edecek mi? dedi bende evet dedim... Beni buraya gönderdi...
-Peki söyle bakalım burasını bizden alacak babayiğit çıkacakmı?Doğru söylersen seni azad edeceğim...
-konstantinepolis i kılıçla alacak babayiğit yok bundan gayri.... amma öyle bir zaman gelecek ki buradaki evler araziler ecnebilere satılacak konstantinepolis Türk şehri olmaktan çıkacak....
Buun üzerine Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri ellerini açtı; Her kimki benim aldığım bu şehrin bir parça toprağını ecnebilere satar, Ya Rab belalarını üstünden eksik etme... Ahirette de iki elim yakasında dedi....
Rivayet böyle arkadaslar....Dogrudur değildir bilmem ama bildiğim tek şey biz istanbulu Çanakkaleyi Hatayı sinopu karsı Muş' u kolay almadık ama çok kolay veriyoruz....Anlayan ne demek istediğimi anladı...;)

İstanbul'un fethi sadece Türk dünyası için değil, şuan içinde yaşadığımız çağında başlangıcıdır. Bu çağı gavurlar açsaydı, bugün dünyanın heryerde yeniçağ kutlanıyor oluyordu. Ancak bir çağ açan hristiyanların kalesinin fethini dünyada kimse kutlamıyor. Bugune kadar tüm çağları açan Türkler olmuştur. darısı bizlerin başına...

Hz. Peygamberin, "Konstantin elbet fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne iyi komutan ve onun askerleri ne güzel askerlerdir" sözüyle müjdelenen komutanın kendisi olduğunu söylüyordu. Bu inançla 29 Mayıs günü son taarruz başladı. Çok kanlı ve zorlu bir savaştan sonra birçok şehit verildi. Bu şehitler arasında, Bizans surlarına Türk bayrağını diken Ulubatlı Hasan da vardı. Nihayet, Mayıs 1453 Salı günü, İstanbul fethedildi.

İstanbul'un Fethinin 554. yılı kutlu olsun

Türkün şanlı tarihininden şanlı bir yaprak olan İstanbul un fethi kutlu olsun

Allah razı olsun..Feth eden komutandan da ordudan da...

Paylaşım için saoalsın üstat..Eline sağlık..

fatih sultan mehmet iiki istanbulu feth etti onun ve onların gibiler sayesinde bu günlere geldik herkese hayırlı uğurlu olsun..

Kıyamete kadar kutlamak dileği ile...

Hepimize kutlu olsun [izmir'e taşınalı 3 sene oldu] özledim ist. i =(

o büyük kumandanı rahmetle anıyoruz allah hepimizi onun yolunda gidenlerden eylesin

hala konstantinapolis deme cüretini gösterenlerin kara günü.

bizim de en mutlu günlerimizden biri.

istanbul bizim ve hep öyle kalacak.
göz dikenlerin sonu istanbulun fethedildiği günlerdeki gibi olacak.

sağol kardeş.

Geri