İstanbul-Zeytinburnu'nda Bina Çöktü : 2 Ölü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Antony Costa

Cappadocian Glorian Boy


5 katlı bina çöktü: 2 ölü

Zeytinburnu'nda beş katlı 8 daireli bina çöktü, 2 kişi öldü, 26 kişi enkaz altından kurtarıldı.

Zeytinburnu'nda çöken binanın enkazı altından Necla Demir adlı kadının cesedi çıkarıldı.

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'nde çöken 5 katlı binanın enkazında AKUT, GEA, Sivil Savunma ve itfaiye ekiplerinin arama çalışmaları sırasında Necla Demir'in cesedine ulaşıldı.

Enkazın altından çıkarılan Demir'in cesedi, ambulansla hastane morguna gönderildi. Necla Demir ile birlikte olayda ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

YARALANANLARIN İSİMLERİ

5 katlı binanın çökmesi sonucu yaralanarak, hastanelere kaldırılan 26 kişinin isimleri şöyle:

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi: Deniz Demir, Emrah Aydın, Evin Demir, Nazlı Demir, Çeken Güneş, Vahap Yıldız ve Murat Demir.Bakırköy Devlet Hastanesi: Şeker Demir, Mesut Yıldırım, Abdulselam Güneş ve Mustafa Engüler.Avrasya Hospital: Bahar Demir, Zerda Demir, Hikmet Demir, İdris Güneş, Hülya Uz ve Burhan Demir.Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Hacer Akar, Sevim Akar, Nur Demir, Merve Akar ve Firuze Güneş.Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Nurhan Demir ve Gürhan Demir.İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Sabri Yıldırım ve Seyran Güneş.
Öte yandan, daha önce kimliği Kaside Demir olarak açıklanan olayda hayatını aybeden 36 yaşındaki kadının isminin Hasibe Demir olduğu bildirildi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, çöken 5 katlı binanın daha önce mühürlendiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu.

Bu sırada bazı vatandaşlar, yıkılan bina dahil, çevredeki bazı binaların deprem riskine karşı mühürlenmesine rağmen daha sonra yeniden kullanıma açıldığını iddia ederek, Murat Aydın'a tepki gösterdiler.
Tepki gösteren gruptan bir kişi, olay yerindeki polisler tarafından uzaklaştırıldı. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, çöken binanın daha önce yapılan tetkikler sonucu mühürlendiği iddiasının doğru olmadığını belirterek, çöken binanın bitişiğindeki binanın mühürlendiğini ve onun da daha sonra yıkılarak yeniden yapıldığını anlattı.

Çöken binanın ruhsatlı olduğunu ve 1999 depreminde zarar görmediğini ifade eden Aydın, Zeytinburnu'ndaki binaların genel durumunun da İstanbul rtalamasından kötü olmadığını söyledi.

Bir gazetecinin, ''Bu tür olaylar daha çok Zeytinburnu'nda yaşanıyor. Bu sizin şanssızlığınız mı?'' şeklindeki sorusuna Aydın, ''Galiba bu bizim anssızlığımız. Olayı duyunca dünyam başıma yıkıldı ve apar topar buraya geldim'' yanıtını verdi.

Aydın, başka bir soru üzerine de kentsel dönüşüm için yasaların çıkmasının yeterli olmadığını, buna vatandaşların da katılıp gerekli desteği vermesi erektiğini sözlerine ekledi.

21 Şubat 2007 - sabah.com.tr
 

Aysar

New member
haberlerde gördüm .. bina birince depremden viraneymis zaten .. allah sabir versin ailelerine ..
virane olan evi neden kimse restore etmiyor ki?
ben o daire sahibi olan adami bulur ... ne yapardim ..
 

firatay

>>>> ALESTA
Allah Rahmet Eylesin, Yaralılara da Acil Şifalar Dilerim...
 

karatas67

New member
Bina böyle çöktü
Zeytinburnu'nda iki kişinin hayatını kaybettiği binanın çöküşü caddenin karşısındaki güvenlik kamerasına böyle yansıdı.





Tıkla ve İzle
 

osiris_cemo

New member
Mühürlü binada nasıl oturmalarına göz yummuş o belediye pes vallahi billahi o belediye başkanı başka memlekette olsa insan içine çıkamaz hatta hapiste yatar.
 

SickDreTh

Altın Üye
ınanılmaz uzuldum yaa....Allah rahmet eylesın...yaralılarada acıl sıfalar dılerım..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HTML

Üst