İsrail'in Ahmedinejad rahatsızlığı

komme

New member
Reaction score
0
İsrail'in Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, yaptıkları açıklamada, "İran'ın özellikle nükleer programı konusunda uluslararası topluma açık ve net bir cevap vermeyi reddettiği hassas bir dönemde, Ahmedinejad'ın Türkiye ziyaretini talihsiz gördüklerini" bildirdi.

Yetkililer, "her gün İsrail'in yok edilmesi yönünde çağrılarda bulunan ve soykırımı reddeden bir ülkenin liderine bu ziyaretle meşruiyet kazandırmanın talihsiz olduğunu" da belirtti.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy'nin, ülkesinin ziyarete ilişkin endişelerini dün Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu'na ilettiğini de ifade eden yetkililer, İsrail'in, İran'ın nükleer programı konusundaki diplomatik çabaları desteklediğini, ancak "Ahmedinejad'a meşruiyet kazandırma" konusunda itirazı olduğunu yinelediler.

Bu arada edinilen bilgiye göre İsrail, Ahmedinejad'ın ziyaretine ilişkin görüşlerini hem Ankara'daki, hem de Tel Aviv'deki Türk yetkililerine iletti, Türk yetkilileri de kendi görüşlerini ifade etti. Ancak kaynaklar, bunun protesto niteliği taşımadığına, sadece konuya ilişkin görüşlerin sözlü olarak aktarıldığına dikkati çekti.

AA

Ahmedinejad a ben de sinir oluyorum artık. Abd gürlemesi (yağamasa da) hoşuma gidiyordu. Müslüman bir ülkenin hala varım diyebilmesi.

Şimdi Ahmedinejadı evin en küçük mız mız çocuğuna benzetiyorum. Vazoyu kırmakla evi tehdit ediyor.

al birini wur ötekine. Ha israil ha iran. ikiside birbirinden beter.

israil nükleer silaha sahip olacak
olmak isteyenlerede engel olacak varmı böyle bir mantık

Ne yazmam gerekiyordu ? Ahmedinejad çok yaşa mı ?

Birisi her gün müslüman katlediyor diğeride o katledilen müslümanlara silah yardımı yapıp çok küçükte olsa kendilerini savunmalarını sağlıyor.Bu kadar fark yetmez mi sence arkadaşım.Ama genede takdir sizindir istediğiniz yorumu yazabilirsiniz.

Birisi her gün müslüman katlediyor diğeride o katledilen müslümanlara silah yardımı yapıp çok küçükte olsa kendilerini savunmalarını sağlıyor.Bu kadar fark yetmez mi sence arkadaşım.Ama genede takdir sizindir istediğiniz yorumu yazabilirsiniz.

İran masum mu peki ? Ayrıca ben ne demişim iyi oku : yok birbirinden farkları. Tek farkları : güçleri

İran masum mu peki ? Ayrıca ben ne demişim iyi oku : yok birbirinden farkları. Tek farkları : güçleri

İyi de canım arkadaşım iran kimin tavuğuna kış dedi ne yaptı.Gerçi zamanında kardeş kanı döktüler ama bir çok müslüman ülkeden daha seviyeli bir siyaset izliyor bence.Ayrıca ben farkları var dedin demedim ki aralarında fark var dedim.Bu farktan dolayı al birini vur ötekine yersiz geliyor bana.

İran sadece kardeş kanımı döktü ? tek kusuru bu mu ? İran için normal bir ülke demeyin bana Allah aşkına.

İran sadece kardeş kanımı döktü ? tek kusuru bu mu ? İran için normal bir ülke demeyin bana Allah aşkına.

Arkadaş bu forumdaki iran düşmanlığı neyin nesi Allah aşkına Yunanistan Bulgarsitan ezelden beri düşman komşularımız onlara bile bu kadar düşmanlık yapılmıyor.

Israilin Sonunu Getirebilecek Tek ülke Bence ...

Bence değil. O da onların adamı onlara kafa tutan herkes onlardan. Yarın irana bombalar ir yağdığında olan kime olacak bak fakir cahil iran halkına. İranlıların tarihine bak hep müslüman ülkelerle çatışmıştır. Zamanında iki kutuplu dünya da İran Irak savaşı 8 sene sürdü. Bunlara silahları satan kim ABD SSCB . Kim kazandı kim kaybetti. İran balon bir ülke. Aynı Saddam gibi kafa tutoyor. Yani gel ez sömür beni . Bana göre adını yazamıyorum iran cumhurbaşkanı bunu söylüyor. Hiç yorum yapmasa ya da kafa tutması bişey değiştirmez orayı sümürecekler.. Eğer elinde mevcut nükleer bir teknoloji varsa olan bize ve komşu ülkelere olur. Ne Abd ye ne de İsraile pek bişey olmaz.

Arkadaş bu forumdaki iran düşmanlığı neyin nesi Allah aşkına Yunanistan Bulgarsitan ezelden beri düşman komşularımız onlara bile bu kadar düşmanlık yapılmıyor.

Hayır İran düşmanı değilim. Demek istediğim sadece Amerikada kötü, fransada kötü (ben hala fransız mallarını kendimce protesto ediyorum. Herkes keşke etse), ingilterede kötü, israilde kötü, iranda kötü. Hepsinin ayrı ayrı pislikleri war.
Bulgarlardan bize zarar gelmez korkmayın. Eski baskıcı zihniyeti dağıtmaya çalışıyorlar. Yunanistan için tek bir söz söyleyebilirim : "dostlarınızı yakın düşmanlarınızı daha da yakın tutun"
Kendi cümlenizde bizim hatamızı ele weriyorsunuz : "düşman komşularımız". Awrupa dewletleri birbirileriyle yüzyıllardır sawaşıp dururlar ama sawaş bitince yine yanyana gelirler we normal hayatlarını sürdürürler. Kin gütmezler. Biz ise sawaştığımız herkese karşı aşırı bir kincilik yayıyoruz. Hala birinci dünya sawaşında düşmanımız olan insanları düşmanımız olarak görüyoruz. Gidin onları kucaklayın demiyorum. Bir ingiliz karşısındakine nasıl politik dawranırsa öyle olun diyorum. Uyanık dawranın accık. Yabancılar size hoş görünüpte nasıl kalbinizi kazanmak için yapmacık hareketler yapıyorsa hem bunları yutmayın, hemde aynısını sizde onlara yapın.

iran ile israili ayıran en büyük özellik birinin müslüman birinin müslüman düşmanı olması. müslüman olan herkes benim kardeşimdir. ama seni bilmem zagor.

İSrail rahatsız oldu yine.. Artık yine bi yerleri patlatır şerefsizler...

iran ile israili ayıran en büyük özellik birinin müslüman birinin müslüman düşmanı olması. müslüman olan herkes benim kardeşimdir. ama seni bilmem zagor.

Müslüman olanlara sempati duymanız çok doğal ama müslüman değil diye kötü gözle bakarsanız o zaman ırkçılığa girer. Şu an ki haliyle bile ayrımcılık oluyor. Eşitlik ilkesine aykırı.
İran'ın müslüman bir halk olması olaylar karşısındaki yorumunuzda sizi ne kadar tarafsız yapıyor ? Bir anlaşmazlık durumunda taraflardan birinin müslüman olması onun haklı olduğunu mu gösterir ?
Ewet imalı sözünüzde dediğiniz gibi beni bilmezsiniz/bilemezsiniz. Böyle imalı cümlelerle basit tuzaklara girmeyecek kadar yaş tecrübem war.

Geri