İsrail'e tepki Hamas'a destek

MilliEğiti

New member
Reaction score
0
Erdoğan, Konya'da toplu açılış törenindeki konuşmasında iki farklı yaklaşımı dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde israil'e sert çıkarken bu seferki konuşmasında iki farklı yaklaşımı dikkat çekti.

İlkinde Filistin'in kaderi Türkiye'nin ayrı değildir derken ikinci olarak'ta Hamas kendi topraklarını savunuyor. Hamas'ı terör örgütü olarak kabul etmiyorum dedi...

Erdoğan konuşmasında İsrail'e hitaben İngilizce ve İbranice olarak 'Öldürmeyeceksin' dedi

Erdoğan konuşmasının başında ilk olarak İskenderun'daki şehitleri anarak ' Son olarak İskenderun'da bir saldırı yaşandı. Bilsinler ki biz bu törörün kökünü kazıyana kadar mücadele edeceğiz. Şehitlerimiz musalla taşında olduğu sırada onlar dua bekler, onlar slogan beklemez. Şehitler sadece ailelerin değildir, hepimizindir. Onlar ölü değildir, diridir. Biz onları öyle biliriz ve öyle anacağız.' dedi...

Daha sonra sözlerine İsrail'in kanlı saldırısıyla devam eden Başbakan Erdoğan İsrail'e çok sert sözledi...

İŞTE KONUŞMADAN SATIR BAŞLARI

Kudüs'ün kaderi İstanbul'un kaderinden ayrı değildir. Gazze'nin kaderi Ankara'nın kaderinden ayrı değildir. Ramallah'ın kaderi asla asla ve Konya'nın kaderinden ayrı değildir.

Dünya sussa bile biz susmayacağız. Dünya katliamlara göz yumsa biz gözümüz yummayacağız. Dünya akan kana seyirci kalsa biz olan biteni elimiz kolumuz bağlı seyretmeyeceğiz.

Dünya Filistin'e sırtını dönse bizler, Filistin halkına Gazze'ye sırtımızı dönmeyeceğiz.

Bunlar bebekleri tehdit olarak gördüler. Şimdi de bebek mamalarını tehdit olarak görüyorlar. Çocuk oyuncaklarından korkmaya başladılar.

Gençleri tehdit olarak gördü. Eğitim yerlerine saldırdılar. Çocuklar taş attı onlar fosfor bombası attılar.

Ne yazık ki dünya o fosfor bombasını atanların arkasında durdu. İşte biz o duranları da kınuyoruz. Türk milletine yakışan da bu.

Bunlar masum sivillerden, yaşlılardan, kadınlardan hatta hastanelerdeki hastalardan korktular, hastaneleri bombaladılar.

Yetmedi şimdi de sargı bezlerinden, tekerlekli sandalyelerden, serumlardan korkmaya başladılar.

Her türlü zorbalığı, alçaklığı, korsanlığı yapıyorlar.

ERDOĞAN'DAN HAMAS YAKLAŞIMI

Hamas, El Kaide, Antisemiztm diyorlar... Bu konu, Hamas, El Kaide Antisemitimz değildir.

Bunlar Somalili korsanlardan Bu olay 32 ülke ile İsrial arasında cerayan etmiştir. Buradan ABD'ye, Japonya'ya ve Çin'e sesleniyorum; Eğer adilseniz bunu da çözün.

Bu işin peşini bırakmayacağız. Haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Gereği neyse onu yapacağız.

Antisemitizm insanlık suçudur. Terör insanlık suçudur. Bunu her yerde söyledim, söylüyorum Beyaz bayrak sallayan gemiye saldırdınız. 19 yaşındaki Furkan'ı hunharca katlettiniz. Furkan'ın elinde silah mı vardı. Üzerinde bomba mı vardı. Şehit ettiniz.

Kanlı eylemleri Bizde de onların ortakları var. Bizde de var. İsrial'İn bu saldırısını ve bu saldırıya takınan tavrı, aynı şekilde PKK'nın askerimize yaptığı saldırıyı Hamas'la benzeten var. Bir defa PKK ile Hamas arasında bir benzerlik yoktur.

PKK'lı töröristin üzerinden TC pasaportu çıkar. Ama Hamas kendi topraklarını savunuyor.

Hamas kendi topraklarını koruma mücadelesini veren direnişçilerdir. Filistinlilerdir. Seçim kazanmışlardır. Ben ABD'ye de söyledim; Hamas'ı terör örgütü olarak kabul etmiyorum. Yine de söylüyorum.

Hani demokrasi. Hani demokrasiyi savunanlar.

Bunu PKK ile bir araya getiremezsiniz ey Türkiye'deki yazarlar. Şimdi benimle ilgili yazacaksınız ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Bunları da geçmişini, cibileyitini biliyoruz.​

İsrail'e tepki Hamas'a destek - Güncel - 3. Sayfa

Başbakanım bende HAMAS ı terör örgütü kabul etmiyorum , PKK ile HAMAS ı bir tutabilir misiniz ?
Elbette hayır , birisi dış güçlerin fişeklemesiyle kendi insanlarını öldürüyor kendi dininden insanları...
Aynı nüfus cüzdanı taşıdığı , hastanesinde yattığı , doğumu için helikopter gönderen devletinin insanlarını öldürüyor...
Diğeri ise tüm dünya ambargo koymasına rağmen halkını korumak için direniyor...

hamas musluman oldugu icin teror orgutu sayilmiyor benim gordugume gore.. ozaman el kaide neden teror orgutu sayiliyor ? ilginc birsey.. teror orgutu teror orgutudur...

El Kaide Afganistan da Pakistan da kendi halkına da intihar saldırıları düzenliyor...
Bunun İslamla alakası yok , HAMAS kendi halkını savunuyor ,
ABD bağımsızlık için İngiltereyle savaşırken terörist olarak nitelendiriliyordu , sence terörist ABD miydi yoksa Amerikayı sömüren İngiltere mi...

Benim de anladığım şu sırf müslüman diye illa çamura sokacaksınız Filistin i...

Hamas kendi özgürlüğü için savaşıyor şu an ...
El kaide ABD nin bir ürünüdür ...
Usamebin ladin ABD nin ürünü ...
ABD nin en büyük oyunu bu işte ve bu oyunu girmek istediği ülkede oynuyor ...
Önce bir kahraman seçiyor , ladin gibi ...
Daha sonra bunu halk arasında kahraman ilan ediyor ...
Daha sonra o kadar teknolojisine uydusuna ragmen koskoca abd nin göbeğine iki kulelere uçak indirtiyor ...
ne hikmetse uçağın ineceği saatte yahudiler binayı terkediyor ...
Sonra olayı ladin e maal ediyor al sana terör örgütü ...
ABD istediği ülkeyi terörist istediği ülkeyi kahraman ilan eder ...
Şu an da bu oyununu İran üzerinde yoğunlaştırıyor ama bi türlü becermedi ...
İran ın içinde bizimkiler gibi dalkavuklar yok , kıçı bi yana başı bi yana giden ...
Ajan yok ...
Bi ajan yakaladılar o anda astılar ....
anladınmı şimdi

Başbakanım bende HAMAS ı terör örgütü kabul etmiyorum , PKK ile HAMAS ı bir tutabilir misiniz ?
Elbette hayır , birisi dış güçlerin fişeklemesiyle kendi insanlarını öldürüyor kendi dininden insanları...
Aynı nüfus cüzdanı taşıdığı , hastanesinde yattığı , doğumu için helikopter gönderen devletinin insanlarını öldürüyor...
Diğeri ise tüm dünya ambargo koymasına rağmen halkını korumak için direniyor...

bakın çok güzel söylüyorsunuz tamam ülkelerini savunuyorlar...

aynı konumda duran el-kaideyi düşünün yakın zaman önceki seçimleri hatırlayın ne yaptı el kaide seçime katılanların parmaklarını kesti
nedir bu ülkesini savunuyor görünenlerin ülkesine ne çektirdiğidir

kendilerini örgüt olarak nitelendiren her oluşum çıkarcıdır
çıkarları kendilerine vardır yani israilden kurtulsalar kendi ülkelerine israil olurlar

bende pkk ile bir tutmam ama sempatik cici örgüt değil bunlar kafa kol bacak keserler bir otoriteleri yoktur

Şurda yorum yazanların bir bölümü azıcık tarih bilse ve o tarihten dersler alsa burda abuklukların altına imza atmazdı eminim..

Milli mücadelede bile, ülkenin dara düştüğünde gayet doğal olarak her görüşten her yönden her fikirden mücadele azmini kucaklaşyan ve meşrulaştıran her çeşit fikirden mücadelede azim ve gayret gösteren unsurlar oluşur. az düşünün bakalım; Kuvayı milliyeden, ittihad-ı islama,ittihat ve terakkiye, turan sevdalısı osmanlıdan, jön türklere,yerel milislerden, çeteci efelere, her vatandaşımız milletimz kendine göre hepsininde haklı olduğu ve o gün şartlarında hepside gavura karşı o yönden bu yönden mücadeleye girşmedilermi?

Olaya bu gözle baktığınızda filistindeki dün FKÖ(filistin kurtuluş örgütü) ,yaser arafat tek bilinen isimdi, ama örgüttü işte, bunun yanında şimdilerde el-fetih bir örgüttür, şimdilerdeki Hamas ise yine filistin halkı tarafından siyasi olarak seçimlere girmiş ve kabul görmüş seçimle seçilmiş bir oluşumdur halk hareketidir..

Şimdi israil haması terör örgütü sayıyor diye sizlerdemi sayacaksınız? yuh denir buna...bari azıcık ortadoğu tarihi okusanız yakın tarih okusanız.. dün arap -israil savaşında ölenlere mısır camp david anlaşmalarına beyrutun varlığına bir baksanız keşke..

HERŞEYDEN ÖTESİ; filistin halkını arap olarak görenler, onalrın vatanını satmış pis arap diye niteleyenler yanılgının dikalasını yapıyor ve yahudi dümnenine su taşıyor. iyi araştırısanız filistinde yaşayanların yarıdan fazlasının türkmen ve kürt kökenli olduklarını,hatta tarihte KUdüsü alan büyük asker SELAHADDİN-İ EYYUBİ nin köken itibariyle kürt ama herşeyiyle müslüman bir büyük olduğunu görürdünüz. osmanlı zamanında aşiretler olarak hala isimleri bile türk olarak yaşadıklarını kütüklerinden bile görürsünüz..

İlla Türkçülük yapacaksanız hadi gidin kurtarın filistindeki türkmenleri, onlar toprak sattılarsa bugün KKTC de satılan toprakalrın haddi hesabı yok ordaki türklerede hainmi diyorsunuz?

ya adamda az izan olsun biraz ince düşünün be kardeşim.... olaylara birde böyle bakın...

Şurda yorum yazanların bir bölümü azıcık tarih bilse ve o tarihten dersler alsa burda abuklukların altına imza atmazdı eminim..

Milli mücadelede bile, ülkenin dara düştüğünde gayet doğal olarak her görüşten her yönden her fikirden mücadele azmini kucaklaşyan ve meşrulaştıran her çeşit fikirden mücadelede azim ve gayret gösteren unsurlar oluşur. az düşünün bakalım; Kuvayı milliyeden, ittihad-ı islama,ittihat ve terakkiye, turan sevdalısı osmanlıdan, jön türklere,yerel milislerden, çeteci efelere, her vatandaşımız milletimz kendine göre hepsininde haklı olduğu ve o gün şartlarında hepside gavura karşı o yönden bu yönden mücadeleye girşmedilermi?

Olaya bu gözle baktığınızda filistindeki dün FKÖ(filistin kurtuluş örgütü) ,yaser arafat tek bilinen isimdi, ama örgüttü işte, bunun yanında şimdilerde el-fetih bir örgüttür, şimdilerdeki Hamas ise yine filistin halkı tarafından siyasi olarak seçimlere girmiş ve kabul görmüş seçimle seçilmiş bir oluşumdur halk hareketidir..

Şimdi israil haması terör örgütü sayıyor diye sizlerdemi sayacaksınız? yuh denir buna...bari azıcık ortadoğu tarihi okusanız yakın tarih okusanız.. dün arap -israil savaşında ölenlere mısır camp david anlaşmalarına beyrutun varlığına bir baksanız keşke..

HERŞEYDEN ÖTESİ; filistin halkını arap olarak görenler, onalrın vatanını satmış pis arap diye niteleyenler yanılgının dikalasını yapıyor ve yahudi dümnenine su taşıyor. iyi araştırısanız filistinde yaşayanların yarıdan fazlasının türkmen ve kürt kökenli olduklarını,hatta tarihte KUdüsü alan büyük asker SELAHADDİN-İ EYYUBİ nin köken itibariyle kürt ama herşeyiyle müslüman bir büyük olduğunu görürdünüz. osmanlı zamanında aşiretler olarak hala isimleri bile türk olarak yaşadıklarını kütüklerinden bile görürsünüz..

İlla Türkçülük yapacaksanız hadi gidin kurtarın filistindeki türkmenleri, onlar toprak sattılarsa bugün KKTC de satılan toprakalrın haddi hesabı yok ordaki türklerede hainmi diyorsunuz?

ya adamda az izan olsun biraz ince düşünün be kardeşim.... olaylara birde böyle bakın...

tarih bilginin zayıf olduğu kanaatindayim

hamas el fethe karşı israil tarafından desteklenmiş bir örgüttür bunu bilmiyor muydun yoksa?

bu kendini büyük gören devletlerin dişini geçirebildiği ülkelerde oynadıkları oyundur
abd bunu israilden daha iyi yapıyor o ayrı israil eline yüzüne bulaştırdı

tarih bilginin zayıf olduğu kanaatindayim

hamas el fethe karşı israil tarafından desteklenmiş bir örgüttür bunu bilmiyor muydun yoksa?

bu kendini büyük gören devletlerin dişini geçirebildiği ülkelerde oynadıkları oyundur
abd bunu israilden daha iyi yapıyor o ayrı israil eline yüzüne bulaştırdı
büyük devletlerin oyunu olduğunu biliyorsunda, el fetihinde hamasında kendi halkı için çarpışan güçler olarak birliği tesis edememesinin nedeni olarak israil ve abd yi neden göremiyorsun.. kurtuluş savaşında da buna benzer birlik tesisinin güç olduğunu, halkın bir bölümünün kuvvacıları desdeklerken diğer yarısının çeteleri, osmanlıyı desteklediğini de bilmelisin.. osmanlı ordusunun ne halde olduğunu bilmediklerinden anadıolu insanı osmanlıyı desteklediler diye bütün bir halkıda hain ilan etmessin umarım.. sonuçta görüş laeri farklıda olsa hepsi gavura karşı şavaştılar o günün deyimiyle..

daha yakın tarih verelim , emperyalizme karşı dün 80 lerde sol kesim yurtsever, sağ kesim vatansever olarak birbirini vurdu öldürdü.. amaç ülkenin bağımsız mücadelesiydi 2 kesim içinde.. bunlar var olan şeyler..

topyekün bir milleti hain mi sayacaaz.. içlerinden bir grup çıktı diye.. dün osmanlı paşasından hain çıktı diye osamnalıyı kökten hain saymıyorsak, bugün Türk subaylarından bir kaç yanlış yapan çıktı diyede nasıl hain saymıyorsak hepsi tarih süzgecinde değerlendirilir..

büyük devletlerin oyunu olduğunu biliyorsunda, el fetihinde hamasında kendi halkı için çarpışan güçler olarak birliği tesis edememesinin nedeni olarak israil ve abd yi neden göremiyorsun.. kurtuluş savaşında da buna benzer birlik tesisinin güç olduğunu, halkın bir bölümünün kuvvacıları desdeklerken diğer yarısının çeteleri, osmanlıyı desteklediğini de bilmelisin.. osmanlı ordusunun ne halde olduğunu bilmediklerinden anadıolu insanı osmanlıyı desteklediler diye bütün bir halkıda hain ilan etmessin umarım.. sonuçta görüş laeri farklıda olsa hepsi gavura karşı şavaştılar o günün deyimiyle..

daha yakın tarih verelim , emperyalizme karşı dün 80 lerde sol kesim yurtsever, sağ kesim vatansever olarak birbirini vurdu öldürdü.. amaç ülkenin bağımsız mücadelesiydi 2 kesim içinde.. bunlar var olan şeyler..

topyekün bir milleti hain mi sayacaaz.. içlerinden bir grup çıktı diye.. dün osmanlı paşasından hain çıktı diye osamnalıyı kökten hain saymıyorsak, bugün Türk subaylarından bir kaç yanlış yapan çıktı diyede nasıl hain saymıyorsak hepsi tarih süzgecinde değerlendirilir..

büyük devletlerin kan arzularının farkındasınız öyle görülüyor
peki küçük devletçiklerin kan arzuları neden size sempatik geliyor

ezelden ebede filistin bizim kardeşimizdir o ayrı bu apayrı

çok güzel örnek 80 travmasını atlatan ülkemiz o olaylar karşısında yeni yeni kendini topluyor

filistinde öncelikli olarak bu baş belalarından kurtulmalıdır
israil direk olarak karışmasa ne olur filistindeki bu örgütler filistini zaten yok edecekler
kana susayan israil sabırsız

konuyLa aLakasız olucak =)

Annem anlatmıştı Muhsin Yazıcıoğlu öldüqünde... Hangi darbe dönemiydi hatırlamıyorum o kadarını.. hatırladıqım kadarıyla yazıcam...

Derbede Muhsin Yazıcıoğlu'nu tutuklamıslar sonra hapse atmışlar eziyet cektirmişler... Aradan ayLar gectikten sonra Muhsin YazıcıoqLu'yLa Aynı hüvreye Sol Kesimden birini koymuslar gel zaman git zaman 2-3 ay gecmiş ama bu sırada altlu üstlü yattıkları halde hücrede hiç konusmamıslar... bu 2-3 ay gectikten sonra yawash yawash konusmaya basLamıslar ve Muhsin Yazıcıoqlu'yla dier Sol Kesimden olan kişi aynı seyi savunduklarını fark etmişler yani Vatan'ı, Bağımsızlıqı... ve o hücreden arkadas olarak cıkmıslar...

o dönemde bunlar yasanmıs peki şimdi ki dönemde ne yasanıyor? Bağımsızlık mı? Saq sol kavgası mı? Etnik Ayrımcılık mı? Askeri Devlet Yönetiminden cıkartmak mı? yada baska seyLer mi var?

Muhsin Yazıcıoğlu'nun yukarıda anlattıqım hikayesi ne kadar doqru ne kadar yanLıs biLemem annem anlattı anlatırkende bende doqruluqunu bilmiyorum dedi... Ama eger doqruysa bu hikayeden bizLerin birşey cıkartması gerekmez mi? Şurda tansiyonu yuksek tartısmalar bence sadece sinirLerinizi gerer saqLıqınız acından piskoloji acısından kötüye gitmenizi saqLar =)

Not: Muhsin Yazıcıoğlu'nun hikayesi doqru mu yanlıs mı bilmiyorum yanLıssa doqrusunu anlatırsanız sevinirim... Muhsin Yazıcıoğlu'nu daha iyi analım kalbimizde ; )

Valide hanımın anlattığı doğrudur Arda.. bunu kendi ağzından bir kaç kez de anlatmıştır merhum. mümkün olduğunda gönderirim yazıyı. tşkrler ilgine..

Annem anlatmıştı Muhsin Yazıcıoğlu öldüqünde... Hangi darbe dönemiydi hatırlamıyorum o kadarını.. hatırladıqım kadarıyla yazıcam...

Derbede Muhsin Yazıcıoğlu'nu tutuklamıslar sonra hapse atmışlar eziyet cektirmişler... Aradan ayLar gectikten sonra Muhsin YazıcıoqLu'yLa Aynı hüvreye Sol Kesimden birini koymuslar gel zaman git zaman 2-3 ay gecmiş ama bu sırada altlu üstlü yattıkları halde hücrede hiç konusmamıslar... bu 2-3 ay gectikten sonra yawash yawash konusmaya basLamıslar ve Muhsin Yazıcıoqlu'yla dier Sol Kesimden olan kişi aynı seyi savunduklarını fark etmişler yani Vatan'ı, Bağımsızlıqı... ve o hücreden arkadas olarak cıkmıslar...

o dönemde bunlar yasanmıs peki şimdi ki dönemde ne yasanıyor? Bağımsızlık mı? Saq sol kavgası mı? Etnik Ayrımcılık mı? Askeri Devlet Yönetiminden cıkartmak mı? yada baska seyLer mi var?

Muhsin Yazıcıoğlu'nun yukarıda anlattıqım hikayesi ne kadar doqru ne kadar yanLıs biLemem annem anlattı anlatırkende bende doqruluqunu bilmiyorum dedi... Ama eger doqruysa bu hikayeden bizLerin birşey cıkartması gerekmez mi? Şurda tansiyonu yuksek tartısmalar bence sadece sinirLerinizi gerer saqLıqınız acından piskoloji acısından kötüye gitmenizi saqLar =)

Not: Muhsin Yazıcıoğlu'nun hikayesi doqru mu yanlıs mı bilmiyorum yanLıssa doqrusunu anlatırsanız sevinirim... Muhsin Yazıcıoğlu'nu daha iyi analım kalbimizde ; )

bahsettiğin olay devletin o günkü politikalarından biridir. adı da gayet hoştur.

"karıştır, barıştır"

o günlerde sempatizan olarak cezaevine giren kişiler militan olarak çıktıkları için devlet bunu engellemeye yönelik böyle bir politika benimsemiştir. solcuların arasına sağcı, sağcıların arasına solcular konulmuştur. ve bu konu son dönemde ismini hatırlayamadığım bir tv dizisinde de işlenmişti.

ve konuyla alakalı 2 satır da ben yazayım istedim.

yaser arafat ölmeden önce, filistin kurtuluş örgütü hala diriyken (ve bilinsin ki filistin kurtuluş örgütü alalade bir örgüt değildir. filistin devletinin 2. kurucusudur.) filistinli araplar intifadayı başlatırken, "küçük generaller" tanklara sapanla taş atarken, batı şeriada, gazze şeridinde hergün filistinli militanlar ve masum insanlar kuş gibi avlanırken bizim cabbar ceval islamcı (dikkat edin müslüan değil) tayfa neden sesini çıkarmazdı? o zaman ölenler müsüman değil miydi? ya da insan değil miydi? ya da sivil değil miydi? ya da özgürlük savaşçısı değil miydi?

ne oldu da bizim islamcılar birden filistin'e (aslında filistin'e değil sadece gazze şeridine) göz yaşı döker oldu? halkının bağımsızlığı için "tek başıma kalsam bile teslim olmam. işte burdayım. israilin gücü yetiyorsa gelsin beni öldürsün" diyen ve belindeki silahı çıkarıp masaya koyan yaser arafat'ın adını ağzına almayanlar birden hamas aşığı kesildiler.

ne değişti? filistin hala filistin. insanlar hala filistinli arap müslümanlar. öldürenler hala israilli museviler. ne değişti?

değişen sadece şu: artık filistin 2 ye ayrılmış durumda. bir yanda halk hareketi olan fkö yanlısı batı şeria var, diğer yanda fkö yü yok etmek için israil aklı ve parasıyla kurulmuş dinci hamas yanlısı gazze şeridi var. yaser arafat gibi bir adamı kaybettikten sonra başlarına herşey gelir.

bu arada şimdi filistine yardım için giden "gönderilen" gemide ölenler için göz yaşı döküp "israili telin" mitingi düzenleyenler ve katılanlara bir sorum olacak:

ırak'ta 1,5 -2 milyon "müslüman" ölürken neden sesiniz çıkmadı?

senelerce batı şeriada ölenler için neden sesiniz çıkmadı?

o baskınla aynı gün 6 askerimiz başka bir baskınla hayatlarını kaybetti, onlar için neden bir "pkk yı telin mitingi" düzenlemediniz?

her şeyden önce samimiyeti öğrenmek lazım...

bakın çok güzel söylüyorsunuz tamam ülkelerini savunuyorlar...

aynı konumda duran el-kaideyi düşünün yakın zaman önceki seçimleri hatırlayın ne yaptı el kaide seçime katılanların parmaklarını kesti
nedir bu ülkesini savunuyor görünenlerin ülkesine ne çektirdiğidir

kendilerini örgüt olarak nitelendiren her oluşum çıkarcıdır
çıkarları kendilerine vardır yani israilden kurtulsalar kendi ülkelerine israil olurlar

bende pkk ile bir tutmam ama sempatik cici örgüt değil bunlar kafa kol bacak keserler bir otoriteleri yoktur

2. yorumda El Kaide nin terör örgütü olduğunu belirttim zaten ben Hamas için konuşuyorum...

konu baya gülünç olmaya başladı.. kendisiyle çelişen yorumlara son cevabım olarak şunu diyeyim.

demişki zerkli bey;
dün fkö ye destek vermeyenler bugün birden filistinci oldu ne iş ne olduda bugün bunlar filistinci kesildi başımıza demiş.. sen o kesimi islamcı basın diye önyargıyla okumadığın için 30 yıldır o verilen desteği görmen mümkün bile değil.. dün işe milli görüş cephesi yakındı bugün milli olarak her cephe eğilmekte işin üstüne.. ama sen okumadığın ve gündeme gelmediği için bilmiyorsan o senin bilgisizliğin..

ikincisi; israil aklı ve parasıyla kurulmuş bir hamas var diyor zerkli beyimiz...

eee ondanmı seçimle var olan haması terörist grup olarak nitelendiriyor israil ve bütün savaşını ondanmı hamasa karşı yapıyor.. kendi yapılandırdığı gruba savaş veriyor öylemi??? :))

yaa yorummu yapıyorsun, tenakuz örneğimi veriyorsun kendi kendine... bende burda uğraıyrum bilen biride çıkar diye... hadi iyi geceler herkese kafayı yedirirsiniz siz insana.:))

bahsettiğin olay devletin o günkü politikalarından biridir. adı da gayet hoştur.

"karıştır, barıştır"

o günlerde sempatizan olarak cezaevine giren kişiler militan olarak çıktıkları için devlet bunu engellemeye yönelik böyle bir politika benimsemiştir. solcuların arasına sağcı, sağcıların arasına solcular konulmuştur. ve bu konu son dönemde ismini hatırlayamadığım bir tv dizisinde de işlenmişti.

ve konuyla alakalı 2 satır da ben yazayım istedim.

yaser arafat ölmeden önce, filistin kurtuluş örgütü hala diriyken (ve bilinsin ki filistin kurtuluş örgütü alalade bir örgüt değildir. filistin devletinin 2. kurucusudur.) filistinli araplar intifadayı başlatırken, "küçük generaller" tanklara sapanla taş atarken, batı şeriada, gazze şeridinde hergün filistinli militanlar ve masum insanlar kuş gibi avlanırken bizim cabbar ceval islamcı (dikkat edin müslüan değil) tayfa neden sesini çıkarmazdı? o zaman ölenler müsüman değil miydi? ya da insan değil miydi? ya da sivil değil miydi? ya da özgürlük savaşçısı değil miydi?

ne oldu da bizim islamcılar birden filistin'e (aslında filistin'e değil sadece gazze şeridine) göz yaşı döker oldu? halkının bağımsızlığı için "tek başıma kalsam bile teslim olmam. işte burdayım. israilin gücü yetiyorsa gelsin beni öldürsün" diyen ve belindeki silahı çıkarıp masaya koyan yaser arafat'ın adını ağzına almayanlar birden hamas aşığı kesildiler.

ne değişti? filistin hala filistin. insanlar hala filistinli arap müslümanlar. öldürenler hala israilli museviler. ne değişti?

değişen sadece şu: artık filistin 2 ye ayrılmış durumda. bir yanda halk hareketi olan fkö yanlısı batı şeria var, diğer yanda fkö yü yok etmek için israil aklı ve parasıyla kurulmuş dinci hamas yanlısı gazze şeridi var. yaser arafat gibi bir adamı kaybettikten sonra başlarına herşey gelir.

bu arada şimdi filistine yardım için giden "gönderilen" gemide ölenler için göz yaşı döküp "israili telin" mitingi düzenleyenler ve katılanlara bir sorum olacak:

ırak'ta 1,5 -2 milyon "müslüman" ölürken neden sesiniz çıkmadı?

senelerce batı şeriada ölenler için neden sesiniz çıkmadı?

o baskınla aynı gün 6 askerimiz başka bir baskınla hayatlarını kaybetti, onlar için neden bir "pkk yı telin mitingi" düzenlemediniz?

her şeyden önce samimiyeti öğrenmek lazım...

Yaser Arafat , KKTC yi tanımadığı için olabilir mi?

Ben Filistin uğruna çarpışan herkesi yad ediyorum ama devlet politikası neyi gerektirir bilemem , mekanı cennet olsun diyorum , Kayseri'de Arafatın adının verildiği bir çok park ve kurum vardır ayrıca...
Geçen sene şehitler için 300000 kişi toplandı Kayseri de dev bayraklar açıldı ...
Irak taki kardeşlerimize yardım edemiyoruz çünkü hem ABD baskısı var hem de oranın kendi halkının bir kısmı satılık özellikle de ne yazıkki kürtler...
Ama elbet mazlumun savunucusu olan Allah , intikam alıcaktır zalimlerden ...

LOOPUSED hazretlerine

L'Humanité ise şunları yazıyordu: "İsrail istihbarat servisi Mossad (İsrail İstihbarat ve Özel Görevler Enstitüsü) sayesinde, İslamcıların işgal altındaki bölgelerde varlıklarını güçlendirmelerine izin verildi. Bu esnada, El Fetih (Harekat el-Tahrir el-Vatani el-Filistini, Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi) ve Filistin Solu en acımasız biçimde bastırıldı.[3]
İsrail kararlı bir biçimde Yaser Arafat'ın liderliğindeki laik El Fetih hareketini zayıflatmak amacıyla Hamas'ın büyümesini desteklemiş ve cesaretlendirmiştir.[4] UPI'ye göre İsrail, Filistin Kurtuluş Örgütü'nü dengelemek için karşı bir unsur olarak 1970'lerin sonlarından itibaren başlayarak Hamas'ı desteklemiştir.[5] O dönemde Hamas "dine ve toplumsal çalışmaya" odaklanmıştı. Saha çalışmaları yozlaşma ile mücadele, vakıf yönetimi ve toplumsal projeler düzenlemek üzerine yoğunlaşmıştı. 12 Ocak 2007 Pazartesi günü, İsrail Parlamentosu'nda Knesset'de yapılan Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi toplantısında İsrail Başbakanı Ehud Olmert şunları söylüyordu:"Hamas'ı Netanyahu kurdu, hayat verdi, Ahmed Yasin'i serbest bıraktı ve ona gelişme şansı verdi."

Hamas - Vikipedi

ben o senin dediğin islamcı basını hala okumuyorum ama her ne hikmetse benim bile bu bilgisizliğimle ve cahilliğimle birşeylerden haberim oluyor. demek ki filistini tek yazan sizin islamcı gazeteleriniz değil.

açıkça şunu deseniz önünüzde yerlere kadar eğilicem:

kardeşim yaser arafat solcu ve laik olduğu için ve hayallerindeki filistinde laik bir ülke olduğu için biz yaser arafatın ve fkö nün filistinini değil şeriatçı-islamcı hamasın filistinini destekliyoruz.

hamasın seçim kazamış olması onun gerçeğini değiştiri mi? talibanda afganistanda ve pakistanda eyaletlerde seçim kazandı. napalım şimdi talibanada mı gemi yollayalım. gemiş oraya biraz zor gider , biz tırda yollarız.

bizde bu kadar takiyyeci varken herşey olur merak etmeyin.

herşeyden önce samimiyet.

Benim yorumum da konuyla ilgili olmayacak ama eleştirmek için yazmıyorum lütfen yanlış anlama .
Türkçe kullanımın beni çok rahatsız etti , şekil olarak belki sana hoş gelebilir ama gerçekten q lar w lar sw ler inan bunlar dili yozlaştırıcı şeyler ...
Biliyor musun Romalılar Celtleri sadece dillerini değiştirerek asimile etti ve günümüze sadece 3-4 kelime kaldı Celtce den ...
Tekrar söylüyorum eleştirmek değil niyetim uyarmak istedim sadece , önemsersin ya da önemsemezsin artık sana kalmış...

zerkli;ye

iyi güzelde , verdiğin kaynak bir kere kabul görmüş kaynak değil , israil tandanslı olabilirmi acaba?

ikincisi kendiniz diyorsunuz hamasa israil destek veriyor diye ee bende diyorumki ne diye kendi kurduğu desteklediği gruba israil düşman olsun.. fkö laik ti de ne diye arafat yıllarca yine aynı israille mücadele etti durdu..

ya siz içinizden geçen şu İslamafobiyi dışa vuramıyormusunuz.. filistin davasında birileri islam birliğine doğru yol alırken sıkıntınız bundanmı açık konuşsanızd abizizde üzmeseniz..

ayrıca ben seviye bozmadım zerkli bey dedim ama karşılığında hazeret mazret uymadı... samimiyetten önce seviye lütfen..

Yaser Arafat , KKTC yi tanımadığı için olabilir mi?

Ben Filistin uğruna çarpışan herkesi yad ediyorum ama devlet politikası neyi gerektirir bilemem , mekanı cennet olsun diyorum , Kayseri'de Arafatın adının verildiği bir çok park ve kurum vardır ayrıca...
Geçen sene şehitler için 300000 kişi toplandı Kayseri de dev bayraklar açıldı ...
Irak taki kardeşlerimize yardım edemiyoruz çünkü hem ABD baskısı var hem de oranın kendi halkının bir kısmı satılık özellikle de ne yazıkki kürtler...
Ama elbet mazlumun savunucusu olan Allah , intikam alıcaktır zalimlerden ...

sana bir sorum olacak.

demişsin ki kktc yi tanımadığı için olabilir mi?

kktc yi tanıyan 5 tane ülke sayar mısın?

ya da daha kolay bir soru sorayım.

dost-kardeş ülke bir millet iki devlet olduğumuz azerbeycan kktc yi ne zaman tanıdı? ya da tanıdı mı?

zulme karşı direnişinizi abd gibi bir ülke kırıyorsa hiç diremeyin. ve bu ülkede ırak olaylarını protesto etmek için gösteri yapsan hiç kimse sana bişey demez merak etme.

samimiyet, samimiyet, samimiyet...

Geri