İsrail'e BBC fırçası

icemen

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
saredfpo-poadsfh.jpg

BBC'NİN sorularla konuklarını terleten programı Hardtalk'a katılan İsrail Başbakan Yardımcısı Dan Meridor, Türkiye ile yaşanan kriz nedeniyle zor anlar yaşadı.

Sunucu Stephen Sackur’un, “Dostunuz ve ortağınız Türkiye ile diplomatik bir soğukluk yaşıyorsunuz, çünkü Dışişleri Bakan Yardımcınız, Türkiye’nin Büyükelçisine küstahça davrandı. Bunu nasıl açıklıyorsunuz” sorusuna Meridor, şu yanıtı verdi: “Bir açıklamanın burada yardımcı olacağını düşünmüyorum. Özür dilendi ve umarım bu konu en yakın zamanda sakinliğe kavuşur. Türkiye, İsrail’in sınır komşusu değil, ama yakın ve önemli bir komşusu. Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var.” Ardından Meridor’un “Umarım Türkiye’nin İslami ittifak eğilimini değil, Batı’ya yakın ve demokratik bir Türkiye görürüz” demesi üzerine sunucu bu kez “Konuşuyorsunuz ama söylediklerinizin gerçeklerle alakası yok. Bundan birkaç ay önce Türkiye sizinle Suriye arasında arabulucu değil miydi” diye karşılık verdi ve yaşanan son krizi hatırlattı. Meridor bunun üzerine “Söylediğim gibi, bu yapılmamalıydı. Özür dilendi ve bunun Türkiye ile temel ilişkilerimizi değiştireceğini düşünmüyorum. Böyle olduğu için üzgünüm. Karşılıklı olarak eskiye dayanan ilişkilerimiz var. Her şeyin eskisi gibi olacağını umuyorum” dedi.

ABD: TÜRKİYE VE İSRAİL İKİ ÖNEMLİ MÜTTEFİKİMİZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Türkiye’nin Ortadoğu barışıyla ilgili önemli bir aracı rolü oynadığını belirterek, buna değer verdiklerini ve devamını beklediklerini söyledi. Crowley, Dışişleri Bakanlığında düzenlediği günlük basın brifinginde, Türkiye ile İsrail arasındaki son gerginliği ABD’nin nasıl değerlendirdiğine dair bir soruyu yanıtladı. Türkiye ve İsrail’in, ABD’nin iki önemli müttefiki ve dostu olduğunu ifade eden Crowley, Türkiye’nin Ortadoğu barışıyla ilgili konularda çalışarak, önemli bir aracı rolü oynadığını belirtti. Crowley, “Bu etkileşime, Türkiye’nin, bu konular üzerindeki çalışmalarında ülkelere yardım etme çabasına dair rolüne değer veriyoruz. Bunun devam etmesini bekliyorum” dedi.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• saredfpo-poadsfh.jpg
    saredfpo-poadsfh.jpg
    21.2 KB · Görüntüleme: 1,616
daha nice yardım eli uzatmışık biz onlara birisi isi en büyük şöyle;
2.ci dünya savaşında almanyanın tuttuğu 15bin yahudiyi biz alıp güvenli yerlere götürmüşük

bu büyük bir naknkörlük

israil yine magdur pozisyonlara bürünmeye basladı aynı 2. dünya savasında yaptıgı gibi.
Allah sonumuzu hayretsin

ulan adamların politikasına ayarım hepsi aynı siyasi görüşte birleşmiş sistemli yayın yapıyo bizde olsa her kafadan ayrı ses.. helal olsun demek lazım

İsrail, böyle bir hatayı yapmazdı. Allah var, ben başka şeyler düşünüyorum.

Bunu altından da bir çapanoğlu çıkacak.

su akar yolunu bulur

İsraille dostluk esas olarak bizim bünyemize uymayan ters bir şey bunu anca mason Demirel veya ona benzeyenler olsa millete rağmen olur yoksa katil sürüsü kardeşlerini kesecek orda biz burda dost teranesi okuyacaz :sneaky2:

Geri