İsrail'e Arap kıyağı

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
120620101751073359165_2.jpg

Ortadoğu'da büyük şok! Suudi Arabistan, İran'ı vurması için hava sahasını İsrail'e açtı.

İngiliz Times gazetesinin Körfez’deki askeri kaynaklara dayanarak verdiği haberde, ülkenin kuzeyindeki bu dar hava koridorunun kullanılmasının İran’daki hedeflere çok daha hızlı ulaşılmasına olanak sağladığı belirtilirken, Suudi Arabistan’ın savunma sistemini bu duruma uyarlamak için denemeler de yaptığı ifade edildi.

Habere göre, bir Amerikalı askeri kaynak da "Suudi Araplar, kendileri başka yere bakarken İsraillilerin ülke hava sahasından geçmesine izin verdi. Suudiler kendi savaş uçaklarının harekete geçmemesi ve kimsenin vurulmaması için denemeler yaptı bile. Bütün bunlar ABD Dışişleri Bakanlığının onayıyla yapıldı" ifadesini kullandı.

İsrail ile gergin ilişkilerine rağmen Suudi Araplar Tahran’ı bölgesel bir tehdit olarak algılıyor ve İsrailliler gibi İran’ın nükleer programında ilerleme kaydetmesinden endişe ediyor.

Times’ın haberinde, ayrıca, Suudi Arabistan’daki kaynakların da "Kraliyetteki savunma çevrelerinde herkesin, İsrail’in İran’a olası saldırıya geçmesi halinde bir düzenleme yapıldığından haberi var" dediği ve bu kaynakların "Haberimiz var. İsraillilerin geçişine izin vereceğiz ve gözlerimizi kapatacağız" ifadesini kullandığı belirtildi.

İsrail’in olası saldırısının muhtemel hedeflerinin Natanz ve Kum’daki uranyum zenginleştirme fabrikaları, İsfahan’daki dönüşüm fabrikası ve Arak’taki ağır su reaktörü olduğu sanılıyor.

BM Güvenlik Konseyi çarşamba günü İran’a 2006’dan beri dördüncü grup yaptırımları kabul etmişti.

İsrailli yetkililer dün İran konusunda yorum yapmayı reddetti...Askeri istihbarattan Aharaon Zeevi Farkash'ın açıklaması ise ' Suudi Arabistan'ın da en az İsrail kadar İran'ın nükleer gücünden korktuğunu biliyorum'şeklindeydi.
Ayrıca İsrailli istihbarat uzmanlarına göre , Mısır, Suudi Arabistan ve Ürdün gibi ülkeler de İran'ın nükleer cephanelik olmasından endişe ediyor.

Kaynak

Ekli dosyalar

• arap.jpg
    arap.jpg
    47.3 KB · Görüntüleme: 3,588
israile güven olmaz bakarsınız yarın suudi arabistanıda vurur bakalım ozaman kimden yardım istiyecekler

Çok Büyük Yanlış Yapmışlar .. İsrail Yarın birgün Onları da Bombalarsa Gelip Gene Müslümanlardan yardım isteyecekler .. ama şunu bilsinler ki Allah Görüyor . Yazıklar olsun !

beşer esat için yahudi diyenler var bilmiyorum ne derece doğrudur ....
Türkiye de nasıl kökü mayası yahudi insanlar bi yerlerden çatlak sesler çıkartıyorlarsa
arabistandada böyle insanlar var ...
Halkı müslüman ... Olan zaten halka olmuyormu ... Irak ta bir canlı örneğini yaşadık

Bu monarşi yapının sona ermesi lazım ..

NOT: Ortaya atılmıs yalan habermiş ..

sudi arabistan anlasılan kabe baskınını unutmus 3 gun boyunca direnen farısılerı ancak 3. gunun sonuna dogru abd ve ingliz komdoları ile çıkara bilmişti hatta bu komdoların kabeye girmeleri yasak oldugu için hepsi duzmece olarak kelime i sahedet getirmişlerdi sudi kralalrı yanlıs yapıyor bunun hesabını oderler

Onların yapmadıgı bişimi ihanet bize sorun bize...

birileri çıkar müslüman kardeşimiz hepsi falan da filan da =)

alın size müslüman kardeşliği =)

müslüman bi ülke diğer müslüman bi ülkeyi vurması için israil e yardım ediyo.

arapların müslüman kardeş anlayışı budur işte.

bu araplara güven olamayacağını anlamak için daha bizim ne dememiz onların daha ne yapması gerek acaba ?

birileri çıkar müslüman kardeşimiz hepsi falan da filan da =)

alın size müslüman kardeşliği =)

müslüman bi ülke diğer müslüman bi ülkeyi vurması için israil e yardım ediyo.

arapların müslüman kardeş anlayışı budur işte.

bu araplara güven olamayacağını anlamak için daha bizim ne dememiz onların daha ne yapması gerek ?

Kimisinin gözü vardır görmez..Aklı vardır anlamaz..

Abi beygamber ümmeti hariç bütün araplardan nefret ediyorum yaa pislik insanlar...içi dışı para olmuş

Kendi halkini temsil etmiyen aile yönetimin aldigi bir sonuc. Bir müsülümana hic yakismiyor.
Burada savunabilecek bir hal yok.
Kilicdargolu gibi Arabistanda Yahudilere yardim etmis.

yalanladılar bu haberi zaten

yalanladılar bu haberi zaten

tabi yalanlıcaklar doğrulacaklarmıydı bide =)

biz olayları medyanın aktardığı kadarı ile bilebiliriz.

aslında hükümetlerde içerde ne olup bittiğini çok az kişi bilebilir.

yani onlar yalanladı diye hemen onlara kanıp inanma.

bu bizim milletimizin çok ii yaptığı bi şeydir...

Geri