İsrail yardım konvoyuna girdi!-Ankara'dan ilk tepki

UpHeaVaL

New member
Reaction score
0

519170_detay.jpg

İsrail askerleri yardım gemilerine operasyon düzenleyerek yardım gönüllülerine havadan ateş açtı. Helikopterle gemiye komandolar indi. Yapılan ateşte gerçek mermi kullanıldığı belirtiliyor.

HH Başkanvekili Yavuz Dede'den alınan bilgiye göre operasyon sırasında 2 kişi öldü, yaklaşık 30 kişi yaralandı. Sadece Mavi Marmara gemisinin durumu hakkında bilgi alınabilirken diğer gemilerin durumu hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmamakta.

Gemilerle olan iletişimde sürekli kesinti yaşanmakta.

2 ÖLÜ 30 YARALI

Ankara'dan ilk tepki

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılıyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkiliden alınan bilgiye göre; Türkiye'nin tepkisinin sert olacağı bildiriliyor.Bakanlıkta bir kriz masası kuruldu.

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere müdahale etmesi üzerine, Dışişleri Bakanlığının, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levi'yi Bakanlığa çağıracağı bildirildi.

AA muhabirinin Dışişleri Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Brezilya'dan ABD'ye geçmekte olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuyu yakından takip ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü bilgilendirdi.

Yardım gemilerinden doğrudan bilgi akışının devam ettiği, gelişmeler hakkında arama kurtarma merkezinden kriz masasına ulaşan bilgilerin değerlendirildiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığının, kısa bir süre içinde olayla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

İSRAİL KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO

Filistin'e insani yardım götüren gemilere operasyon düzenlendiği haberi, İsrail İstanbul Konsolosluğu önündeki gerginliği arttırdı. Protestocu gruptan yaklaşık 300 kişi, saat 05.00 sıralarında konsolosluğa girmek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine, göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis barikatları protestocu grup tarafından dağıtıldı. Polis vatandaşlara tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Eylemciler polise, “Siz de müslümansınız. Biz de müslümanız. Müslüman müslümana bunu yapar mı“ diye tepki gösterdi. Protestocular oturma eylemi başlattı. Gerginlik devam ediyor.

İsrail yardım konvoyuna girdi! - Habertürk - Ankara'dan ilk tepki - Habertürk

Yeni üye olduğum için yerine açamadım...Moderatörlere yük olmamak adına da 2 haberi tek konuda paylaştım...​

eceli gelen köpek Camii duvarına işermiş

2 Ölü 30 yaralı ne demek allah aşkına ? İnsan değil bunlar ama cezaları verilmeli artık beterini yapmalı...Savaş hâlinde filan da değiliz bunlarla yardım konvoyuna çıkartma yapılıyor sadece iki ülke arasında değil bir kaç ülkeyle daha bozuşurlar diyeceğim de bütün ülkeler bunların eline bakıyor...

abi yahudi bu 1 lira parası zarar edeceğni anlasın nükleer bomba bile atar. HAYT HİTLER MAYNLE FÜHLER DİYORUM ABİ.

muslumanın muslumandan baska dostu yok elın gavurdan yahudısınden hayır mı gelır mıllete..

Allah ölenlere rahmet eylesin..
Çok cesur insanlar hakkaten,bile bile ölüme gidiyorlar..
Allah israilin cezasını versin,tabii onları bu topraklarda devlet kurmaya buyur edenlerinde..

2 ölü de değil en az 16 ölü varmış.kendileri açıkladı...

kesinlikle hit lere hak veriyorum...

Hitler Haklıymış .. Harbiden de Şu anda Yahudilerin Tüünü öldürmediği için ona kızıyorum !

2 Ölü 30 yaralı ne demek allah aşkına ? İnsan değil bunlar ama cezaları verilmeli artık beterini yapmalı...Savaş hâlinde filan da değiliz bunlarla yardım konvoyuna çıkartma yapılıyor sadece iki ülke arasında değil bir kaç ülkeyle daha bozuşurlar diyeceğim de bütün ülkeler bunların eline bakıyor...

16 olu bunlardan 9 u turk... 30 yarali.... ve bu olanlardan kim sorumlu onuda dusunmek lazim... kim israil vururum diye uyarmasina ragmen kendini birsey sandi ve mum gibi sondu.... simdi bide cikip kader yada guzel olduler falan derler cok yakinda...

abd ve diğer ülkeler israil in arkasında olduğu sürece ne israil biter ne de onların müslümanlara yaptığı zülumlar biter.

sadece israil de değil abd ve onun köpeklerinin yok edilmesi lazım israil ve onun zülumlarının bitmesi için.

onlar bizi yok etmek istiyosa,israil ve abd ye olan bu tavrın çok normal olduğunu düşünüyorum.

Şovenistliğin sonu belliydi. Erdoğan bu kadarını elbette beklemiyordu ama sevinebilirsin Hamas'ın takdirini kazandın Recep Bey.

Telafer'de pusarken demokrat, gazzeye yardım götürürken müslüman oldunuz. Tarih bunları unutmayacak.

Güneydoğuda millet su bulamazken, bizim diplomatçıklar tahterevanla yardıma gidiyorlar. Trajikomik.

doğrusu mantığınızı çok saçma buldum siruk,
tayyip erdoğanı en çok takdir ettiğim-belki de tek- durumdur sizin yakındığınız.

eğer gerçekleri söylediği için başımıza bunlar geldiyse ben ve benm milletim sonuçlara göğüs germeyi çok iyi bilir.

ayrıca oraya giden insanlar sizin aksinize, sonuçları bile bile, bazı şeylerin daha çok gözler önüne serilebilmesi ve zaten belasını Allah'ın verdiği açık olan israilin zavallı mazeretleriyle, hiçbi şeyin farkında deilmiş gibi davranan devletlere karşı açık bi yalanlamada bulunmuşlardır.

onlar giderken bunu söyleyerek gittiler.
şimdi görelim bakalım bahaneleri...

Arkadaşlar niye bu kadar cellalleniyorsunuz ? Bunların hepsi "kader." Bunlara karşı önlem alınsaydı sonuç değişecek mi sanıyordunuz hıııııııı :)

Hitler Haklıymış .. Harbiden de Şu anda Yahudilerin Tüünü öldürmediği için ona kızıyorum !

Ne olursa olsun hitlere destek verme o Masumları dindar musevileri öldürmek istiyordu yani İsrailin Filistine yaptığını yapmak istiyordu şimdi Allah'a inanan musevileri ve masum çocukların ne günahı var bunları göz önünde bulundurarak hala Hitleri destekliyormusun?

Geri