İsrail İran'a saldırmak için can atıyor

By.x X x

New member
Reaction score
0
Bar-İlan Üniversitesi, Begin-Sedat Stratejik Etütler Merkezi ile İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) tarafından ortaklaşa yapılan kamuoyu araştırması, İsrail ordusunun muhtemel İran saldırısını destekleyenlerin oranının yüzde 70' yakın olduğunu ortaya koydu. Bu kişilerin çoğunluğu, ABD yönetimi karşı çıksa bile saldırıya destek vereceklerini belirtiyor.

18 yaşın üzerinde 610 kişiyle yapılan kamuoyu araştırmasına katılanlar, ABD ile yakın ilişkilerin İsrail'in güvenliği açısından önemli olduğuna inandıklarını da belirttiler.

Ankete katılanların yüzde 66'sı, İran'a karşı muhtemel askeri saldırıyı onayladığını belirtti. Yüzde 15'i, buna karşı olduğunu ifade ederken, yüzde 19'u fikri olmadığını söyledi. Muhtemel saldırıyı onaylayanların yüzde 15'i, ABD saldırıya karşı çıkarsa düşüncesini değiştireceğini belirtirken, yüzde 75 ABD'nin itirazının tutumunu değiştirmeyeceğini bildirdi.

flevep.jpg

2quq1wp.jpg

aralarında savaş çıksa sizce kim kazanır yorumlarınızı bekliyorum

İsrail fukara sümüğü gibi yapıştırır. İran nükleer silah kullanamaz bile..
Biz de Irak' ta Amerika' ya, Azerbaycan' da Ermenistan' a destekçi olduğumuz gibi burada da İsrail' e destek veririz. Bakma Tayyip' in Nejad' ın yüzüne güldüğüne.. :biggrin
Bak birazdan açıklama yaparlarsa İran neymiş diyebilirsin.

sadece 21 saatte israil yerle bir olur! çok iddialıyım. İran'da israili bitirmeye can atıyor.

kim karlı çıkar diye sorarsanız iki tarafta karlı çıkmaz. yani iki tarafta kazanmaz . iranın coğrafi koşulları ve yer şekilleri savunmaya çok el verişli

siz iranı basit mı sandınız adamlar topragı sıksa suyu cıkar israil türkeynin binde biri kadar olamaz bıde dıklenmesı yokmu delı oluyorum Ama ameria bır destegını cekerse Ondan ıran Bugun dalacak Ona hani bir laf var Benım babam Senın Babanı döver

israil toprak olarak çok küçük bir ülke.ama şunu unutmayın en iyi silahlarıda israil üretiyor.teknolojik olarak çok ileride.askeri savaş olsa iran onun anasını ....er. ama teknoloji ile savaş olursa israil kazanır.birde arkasında amerika var.

Arkasinda amerika varken israil irani yerle bir eder
ama iran da kendine iyi mutefikler bulursa isler dengelenebilirr
ama yok Israil ili Iran biz saha disindan mudale istemiyoruz kendiimiz halederiz derlerse
o zaman is Iranin nukleer gucune kalir
ama bu nukleer gucu kulanirlar mi bilemem
yani kim elini cabuk tutarsa o kazanir diyorum
Bana gore de iran daha avantajli ben banko iran diyorum on misli veriyor :D:D

iran türkiye nin 3 katı büyüklüğünde toprağa sahipken İsrail daracık bir yer. İsrail de nüfus yok hem. Ayrıyetten nükleer silahlar kullanımı bütün dünyada yasak. Böyle birşeyin kullanımında pek çok ülke bunu kullanana karşı savaş dahi açabilir. Ben başta olsam direk savaş açmıştım mesela İsrail böyle birşey kullansa. Aynı şey İran içinde geçerli(Gerçi İran a daha iyi muamele ederdim ya neyse. Yahudi zibidiler!!!!) Gerçi Kore herkesin gözü önünde savaş başlığı testleri yapıyo ve Amerika gıkını bile çıkaramıyo. Çıkarsa Kore kaycak Amerika ya. Amerikanın da korktuğu yerler var merak etme. Bu yüzden herkesi sindirmeye çalışıyolar ya.Kore tehdit , İran tehditine karşı İsrail, Irak ı zaten mahvetti. Kendi kıtasında da yakın devletlerle sorunlu. Ruslarla Çinle sorunlu. Japonlar zaten gıcık. Bizim Tayyip malı ve adamları dışında pek çok kişi Amerika düşmanı, daha dicek bişi var mı? İsrail maşadan başka bişey değil. İran dakiler tükürükleriyle boğarlar İsrail i. Nuh' un gemisi bile kurtaramaz onları. Ondan gözdağı veriyor Amerika ondan sahip çıkıyor ya İsrail i. Türkler içinde PKK yı kullanıyo bu ABD zibidisi. Öte yandan Ermeni ve Rumlara taviz vermemizi istiyor. Bunlar Osmanlı nın son dönemlerinde olan olaylara benzemiyor mu? Çevre ülkelere dalsan bak bakalım ilk tepkiyi ki,m verir. Ulen Kıbrıs Harekatı yaparken Amerika nın tepkisini unuttunuz mu yoksa? 6. filo felan. Ondan sonra Adnan Menderes e çamur atanların ABD li CIA ajanları olduğunu da mı nuttunuz? (Bunu ansiklopediler bile yazıyo, bildiğim bir olay değil bu)

Gerisini de siz çıkarın işte. İran İsraille değil Amerikayla savaş edecek işte böyle birşey olursa.

israil toprak olarak çok küçük bir ülke.ama şunu unutmayın en iyi silahlarıda israil üretiyor.teknolojik olarak çok ileride.askeri savaş olsa iran onun anasını ....er. ama teknoloji ile savaş olursa israil kazanır.birde arkasında amerika var.

bır tekno sankı sadece israildemi Var irandaki adamlar baska yerde Yok arastırırsan bıraz hergun füze atmaya basladı aya hemde deneme dıyor ama rusya ıran kanki olmus ıkısıde zengın tabıkı deneme füze atacak bır deneme der bır deneme der bakarsın uzaya atılacak yer kalmıyacak sınyalları de bozmayı Bılır ıran Ayı bız Keşfittik diyen adamlar gıdıce bakıyorlar ki ayak üstüne atmıs ınsanlar okey OyNuyor böyle Bır fıkra vardı

yorumlara bakılırsa iranı çok hafife almışlar

vietnamda savaşı neden kaybetti u.s.a askerleri

inanç yok adamlarda ne uğrana ölecekler bilmiyorlar oysaki iran gözü kapalı gider topun tüfegin önüne

çanakkaleyi hatırlayın aynı mücadeleyi iranında verceğinden eminim

İranı bölgedeki diğer güçler ile karıştırmamak gerek. Nüfusunun %90 ı Şii olan bir İran ile azınlıkların her an tetiklenmeye müsait olduğu diğer ülkeler arasında oldukça büyük farklar var. Amerika Irak da yaşadığı sorunlardan yola çıkarak İran ile olan sorunlarını siyasi yollardan halledebilme yoluna gitmektedir.Irak da Amerikan güçlerinin karşısında 18 milyonluk Saddam rejiminden bunalmış bir arap halkı ile her an ele geçebilecek fırsatları değerlendirmeye hazır Kürt grupları vardı.İranda ise 70 milyonluk bir Şii toplumu gözardı edilemez bir güç durumundadır.

İran' ı dikkatli izleyin. Tüm askeri gücünü olanı olmayanı ortaya sermiş durumda. Ama İsrail ile ilgili ne biliyorsunuz? Hiçbir şey.. İsrail gibi devletler bu tip savaşları yandaşsız başlatmazlar.

Olayı şöyle düşünürse mantıklı sonuca ulaşabilirsiniz. İran tek başınadır. Kim yardım edecek İran' a Rusya mı? :saskin

İran' ı dikkatli izleyin. Tüm askeri gücünü olanı olmayanı ortaya sermiş durumda. Ama İsrail ile ilgili ne biliyorsunuz? Hiçbir şey.. İsrail gibi devletler bu tip savaşları yandaşsız başlatmazlar.

Olayı şöyle düşünürse mantıklı sonuca ulaşabilirsiniz. İran tek başınadır. Kim yardım edecek İran' a Rusya mı? :saskin

sondakı kısım rusyamı demıssın israile kım yardım edecek amerikamı hadi etti diyelım sonucta zararlı kım cıkar israil ucar 1 türkiye yerınden oynar amerika boşalır amerika ezılmiken dıyer devletler saldırır düşene tekme hesabı tr hindistana dönecek rusyada dunyayı ele gecırecek Mantık nasıl Güzel demi

sondakı kısım rusyamı demıssın israile kım yardım edecek amerikamı hadi etti diyelım sonucta zararlı kım cıkar israil ucar 1 türkiye yerınden oynar amerika boşalır amerika ezılmiken dıyer devletler saldırır düşene tekme hesabı tr hindistana dönecek rusyada dunyayı ele gecırecek Mantık nasıl Güzel demi

Mahalle kavgası yaptın sen de olayı..
Ben de İran' ın dünya ya bir ders vermesi isterim ama bu konuşmakla olacak bir iş değil. Tarafsız baktığında net bir şekilde görebilirsin.

Petrol liderliklerini üstlenmiş bu ülkelerin bu kadar düşük durumda olması hiç hoşuma gitmiyor. Zaman gösterecek herşeyi..

Mahalle kavgası yaptın sen de olayı..
Ben de İran' ın dünya ya bir ders vermesi isterim ama bu konuşmakla olacak bir iş değil. Tarafsız baktığında net bir şekilde görebilirsin.

Petrol liderliklerini üstlenmiş bu ülkelerin bu kadar düşük durumda olması hiç hoşuma gitmiyor. Zaman gösterecek herşeyi..

senin zaman dedigin ne zaman acaba 100 sene sonramı 100 sene sonra zaten aya yerleşmeyı düşünüyorum eyer yaşarsam

mantık dıyoruz sen ısı sıayete vurdun hacı iran hali kötü dıyorsunda neyı kötü bızden ıyı yasıyorlar wala tr halını görmemiş gibi konuşuyorsun

€rd@ls10;4284192' Alıntı:
3.dünya savaşı çıkabilir ...israili korumak adına

[SIZE="6"]aynen katılıyorum [/SIZE]

yorumlara bakılırsa iranı çok hafife almışlar

vietnamda savaşı neden kaybetti u.s.a askerleri

inanç yok adamlarda ne uğrana ölecekler bilmiyorlar oysaki iran gözü kapalı gider topun tüfegin önüne

çanakkaleyi hatırlayın aynı mücadeleyi iranında verceğinden eminim

SAVAŞ SIRASINDA KARDEŞİMİN DEDİĞİ GİBİ INAC ÖNEMLİİ INACSIZ INSAN ÖLMEKTEN DE KORKAR AMA INAC SAHİPİ DİĞER AHİRET HAYATINA VE ŞEHİT OLMAYADA HAZIRSADA BIRAKIN DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ TEKNOLİJİSİNİ HİÇ BİŞEY DURDURAMAZ

Geri