€rd@ls10
Altın Üye
- Katılım
- 2 Ocak 2008
- Mesajlar
- 16,867
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0

Malzemeler;
4 adet patlıcan
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 su bardağı kaynar su
1 kaşık salça
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
15 ,20 adet kürdan
İç malzemeler;
750 gram kuşbaşı et
2 adet domates
2 kaşık tereyağ
Pul biber (istenilen miktarda)
3 adet sivri biber
1 adet soğan
Tuz
Hazırlanışı;
Et bir tencereye alınır ve suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur ya da düdüklü tencerede 15 dk pişirilir. Daha sonra içine rendelenmiş soğan, tereyağ, 2 adet domates, ve diğer iç malzemeler konulup bir domatesler ve biberler yumuşayana kadar pişirilir.
Daha sonra alaca soyduğumuz patlıcanlar 1 cm kalınlığında uzunlamasına kesilir. Tuzlu suda bekletilir. Kızartma yağı kızdırılır. İçine kurulanan patlıcanları atıp kızartılır. Düz bir zeminde patlıcanlar biri boyuna diğeri enine üst üste konulur artı şeklinde ( + ). Hazırladığımız içten patlıcanların ortasına konulup karşılıklı kenarları kapatılır. Dilimlenmiş domates ve biberden birer adet bohça şeklinde kapanmış patlıcanların üstüne konulup 1 adet kürdan batırılır. Uygun bir fırın kabına dizilir.
Kaynattığımız suda salçayı karıştırıp bir miktarda tuz atıp tepsiye dökelim salça yerine domateste rendeleyebiliriz. Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında 15-20 dakika kadar pişirip servis yapalım. Afiyet olsun…