İslamcılar Kazandı Başka Bir YereTaşınmayı Düşünüyorum

yehovan

Banned
Reaction score
0
Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Türkiye’de İslamcıların seçimi kazandığını, bakan eşlerinin türban taktığını belirterek, Türkiye’den ayrılmayı düşündüğünü söyledi.

Alman Süddeutsche Zeitung Gazetesi Paris’te keman ustası Renaud Capuçon ve piyanist Fazıl Say’la bir söyleşi yaptı. Söyleşide Fazıl Say şunları söyledi: "Bizim Türkiye rüyalarımız biraz öldü. Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslamcılar zaten kazandı, biz yüzde 30, onlar ise yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum."

Bunun üzerine Capuçon, Say’a İsviçre’nin Zürih kentine taşınmasını önerdi. Say ise Lozan’ı daha çok beğendiğini, ancak havaalanının kente 1.5 saat uzak olmasını bir dezavantaj olarak gördüğünü söyledi. Say, konserler nedeniyle devamlı seyahat ettiğini ve ayda ortalama 4 gün evde olduğunu anlattı. Say, bir süre önce Avrupa Birliği’ne bağlı Avrupa Komisyonu tarafından ’2008 Kültürler Arası Dialog’ çalışmalarında ’Ambassador-Elçi’ unvanıyla görevlendirilmişti. Say gazetedeki söyleşisiyle ilgili soruları şöyle yanıtladı: "Şu anda değil ama ileride Türkiye’den ayrılmayı düşünüyorum. Biz artık azınlıkta kaldık, dışlanıyoruz. Çankaya’daki davete bile beni çağırmadılar. Böyle giderse, bir kızım var onu da alır yurt dışına giderim."

Kaynak

Fazıl say fatih akın orhan pamuk aynı düşüncenin insanları. hepside biliyor bu ülkenin imajını kötülediği an aniden bir yükselişe geçeceğini. Taktik bu Söv Kazan...

Her nekadar iktidarın yanlış politikalarını eleştirsek hatta attıkları adımları Ülkenin geleceği hakkında kendi geleceğimiz hakkında korkulara kapılsakda ; bu Vatandan Bu Milletten hiç bir zaman vazgeçmiyeceğimiz gerçeğini herkes kafasına yazsın.

Birileri 80 lerde de kendi paçalarını kurtarmak adına kendi özel uçakları veya başka uçaklarla bu ülkeyi terk etmişlerdi... Kendi kuyrukları peşine düşmüşlerdi. Bu insanlardan hiç bir zaman fayda gelmez...

Ama birileri Çıkıpta bu tipteki insanları korumaya yüceltmeye alkışlamaya kalkmasın ! Sizi terk edebileceğini söyleyen geçmiştede terk etmiş kişileri sevmek neyin alametidir ?

Korkudan kaçarak kurtulamazsınız. Yüzleşmek gerek

Bakan eşlerinin başörtülü olması neden rahatsız eder Fazıl Sayı? Şekilcilik yapmakmıdır amacı, yoksa irtica yaygaralarına inanıp korkmakmıdır?
Her ne olursa olsun bu tür bir üslup tanınmış bir piyaniste yakışmamış bu yaklaşım Türk milletini rencide eder, Türk Milletini rencide decek adilerede verilecek cevap açıktır s..kt.r.ol git!!

İyi ya Atalarının Yanına Gidecek...

S*ktir OLup Gitsin

tercih meselesi!
Vatanını terkedene kimse iyi gözle bakmaz!
ama nedense F.G. ye pek çoğumuz çok iyi gözle bakıyoruz :D
Türkiye'yi terkedenler(çalışma,bilimsel araştırma ve eğitim amacı dışında) genellikle Orhan Pamuk ve Elif Şafak gibi tipler.kaale alınmamaları lazım.prim yapmak için böyle açıklamalar yapıyorlar.yazık sanartına yazık!

Geri