İslam dünyasının yeni lideri siz misiniz

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Reaction score
0
Bizim Muhattap Olduğumuz Tek Gerçek Zihnimizde Yaş
Erdoğan'a soruldu: İslam dünyasının lideri siz mi olacaksınız?

201459.jpg

Başbakan Erdoğan dış politika alanındaki son gelişmeleri Rus televizyonuna değerlendirdi.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İslam dünyasının lideri olmaya çalışmadığını ve bunun için en küçük bir çaba harcamadığını söyledi.

RUS TV'SİNE RÖPORTAJ VERDİ
Erdoğan, İngilizce yayın yapan "Russia Today" televizyonuna verdiği röportajda, Türkiye'nin AB üyeliği ve gündemdeki dış politika konularına ilişkin soruları yanıtladı.

İSLAM DÜNYASININ YENİ LİDERİ DİYORLAR
"Göreve geldiğinizden beri siz ve partiniz çok taraflı dış politikayı tercih ettiğiniz ve bunun sonucunda İslam dünyasının liderliğine doğru ilerliyorsunuz. Bu stratejik görevi başarabilecek misiniz" şeklindeki soruya Erdoğan, "Ben İslam dünyasının bir lideri olmaya çalışmadım. Bunun için hiç çaba harcamadım. Bu tip şeyler, biri o veya bu görevi istediği için olmaz. Biz halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye inanıyoruz. Elbette Türkiye olarak diğer ülkelerle eşit ilişkiler kurmak istiyoruz, çünkü dünyada bir eşitsizlik sorunu var" yanıtını verdi.

100 YILLIK DEVLET GELENEĞİ
Çok sayıda ülkenin bu eşitsizlikle mücadele ettiğini ifade eden Erdoğan, "Türkiye'de bizim sorunların üstesinden nasıl geleceğimize dair 100 yıllık bir devlet geleneği var. Türkiye, bu açıdan nasıl katkıda bulunabilir? Öncelikle güçlü olmamız ve ve komşularımızla ilişkilerimizi olumlu bir noktaya getirmemiz gerekiyor. Ondan sonra da bu barış çemberini genişleteceğiz. Bu aynen suya attığınız bir taşın önce küçük, ardından daha büyük dalgalara neden olması gibi bir şey" dedi.

kaynak

Ekli dosyalar

• 201459.jpg
    201459.jpg
    8.1 KB · Görüntüleme: 8,609
Tabi İslam dünyası Türkiye atrafına toplanacak bakın meksika 56. ülke oldu vize anlaşMa bakımından.Hızla Türk-İslam birliğine.
Ben bunu ilk söylediğimde gülenler oluyordu.Ama işte görülen köy klavuz istemez.Hızla ilerliyoruz.Sadece sırtımızda kamburlar var nedir derseniz terör pkk anarşi ergenekon.Marksist stalinist düşünce.Bunları attık mı önümüz güneş....

Allah sonumuzu hayır etsin ne deyim :S

verdigin cevap'a bakilirsa ,kimin ne oldugu ortaya çikmistir

Tabi İslam dünyası Türkiye atrafına toplanacak bakın meksika 56. ülke oldu vize anlaşMa bakımından.Hızla Türk-İslam birliğine.
Ben bunu ilk söylediğimde gülenler oluyordu.Ama işte görülen köy klavuz istemez.Hızla ilerliyoruz.Sadece sırtımızda kamburlar var nedir derseniz terör pkk anarşi ergenekon.Marksist stalinist düşünce.Bunları attık mı önümüz güneş....

meksika islam ülkesi diye yazana ohhaaaa denir.halife erebakan hırsızlıktan sabıka aldı.yaşasın yeni halife tyyp.gerçi vekillikten düşüce bu da yolsuzluktan sabıka alacak ama.neyse.şimdilik inananlarının halifesi oladursun.

Tayyib bu konum için kesinlikle yeterli olamaz..Malesef işin en kötü yanı islamiyet 100 yıldır lidersiz ve dağınık.BUnu biz yaptık malesef...

soru da güzel cevap da ;)

meksika islam ülkesi diye yazana ohhaaaa denir.halife erebakan hırsızlıktan sabıka aldı.yaşasın yeni halife tyyp.gerçi vekillikten düşüce bu da yolsuzluktan sabıka alacak ama.neyse.şimdilik inananlarının halifesi oladursun.

İyide ben İslam ülkesi demedim ki mesela şimdi sıra ukraynada zannediyorum.
Ermenistanda islam ülkesi değil ama vizeler kalktı.Galiba bir şeyi anlamamışsın.Türk-İslam birliğinde ırk ayrımı yok sen AB falan mı zannettin islamdan bahsediyoruz.İnsanların eşit olduğunu ırk üstünlüğü olmadığını söyleyen savunan bir din.
Afrikayıda inşaAllah himayemize alacağız ben onlara çok üzülüyorum.Adamlar açlıktan günün 24 saati boyunca uyumak istiyorlar.
Ha vizeler kalktıktan sonra ne olacak sıra pasaporta gelecek artık konyaya gider gibi gezdiğin an ülkeleri işte buna Türk-İslam birliği denir.Tabi başına Hz.Mehdi ve Hz.İsa(as) getirilince olur...

bize amerika liderlik yaparken biz nasıl islam liderliğine soyunalımmm
ama şunu da unutmamalı;
türkiye bölge de hoşgörüsü ve etnik kimliğiyle bölge lideri olabilir,sadece birkaç küçük iç mesele çözümü bizim önümüzü açabilir...

Geri