İrtİca KoŞar Adim!

Albayrak

Can Feda
Altın Üye
Reaction score
0
Bir yanda Allah’ın yasaları, diğer yanda T.C. Anayasası!

Durmak yok, “dinci” kadroların “dinciliği” yaygınlaştırma çalışmalarını teşhir etmeye tam gaz devam!
Son örnek Milli Eğitim’den!
Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü, 21 Kasım 2007’de ilköğretim okullarının sekizinci sınıflarındaki öğrenciler için bir “Başarı Değerlendirme Sınavı” düzenledi. Amaç, öğrencilerin seviyelerini tespit etmek.
B kitapçığındaki 24. soru aynen şöyle:
“Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın, evrenin düzenini ve işleyişini sağlamak için koyduğu yasalardan değildir?
a- Fiziksel yasalar.
b- Toplumsal yasalar.
c- Biyolojik yasalar.
d- T.C. Anayasası.”

Şimdi bu sorunun yanıtını siz verin; tabii, verebilirseniz!
İstediğiniz kadar üniversite bitirmiş, mesleğinizin zirvesine ulaşmış olun; bu sorunun yanıtı zor!
Birlikte çözmeye çalışalım:
Fiziksel yasalar ve biyolojik yasalar; tamam... Düzen, Allah tarafından kurulmuş.
Geriye kalıyor iki şık... Zaten sorun da burada başlıyor:
T.C. Anayasası’nın (Dikkat edin Türkiye Cumhuriyeti değil, T.C.) Allah’ın koyduğu yasa olmadığı ortada da...
Toplumsal yasalar da öyle değil mi?
Değilmiş...
Çünkü bu soruyu hazırlayanlara göre “toplumsal yasalar”dan kast edilen “Kuran-ı Kerim’deki ayet ve sureler”miş...
Bu yüzden doğru yanıt “d” şıkkı, yani “T.C. Anayasası” olacakmış!

Bir soru daha:
“Yüce Allah evrendeki düzenin varlığı için her alanda kurallar koymuştur. Biz bunlara ‘Sünnetullah’ diyoruz. Buna göre aşağıdaki kurallardan hangisi Allah’ın koymuş olduğu kurallardan biri değildir?
a- Gezegenlerin belli bir yörüngede hareket etmeleri.
b- Canlıların üreyip çoğalmaları.
c- Gelir dağılımının adil olduğu ülkelerin ilerlemesi.
d- Futbol maçında topun taca çıkması.”
Eminim bu soruya bir çırpıda doğru yanıtı verdiniz ve “d” dediniz...
Tamam da; gelin biraz deşelim:
İlk örnekteki soruya göre “fiziksel ve biyolojik yasalar”, Allah’ın koyduğu yasalar değil miydi? İyi de; bir fizik yasası olan “gezegenlerin belli bir yörüngede hareket etmesi” ya da bir biyoloji yasası olan “canlıların üreyip çoğalması” ne oldu da bu soruda “kural”a dönüştü? “Yasa”yla “kural” arasında hiç mi fark yok?
Ya da...
Hayatlarını ekonomi bilimine vermiş profesörlerin bile hâlâ üzerinde görüş birliği sağlayamadıkları, “Gelir dağılımının adil olduğu ülkeler ilerler” tezi, nasıl oluyor da 14-15 yaşındaki çocuklara “doğru” diye dayatılıyor?

Örnekleri uzatacak değilim. 25 sosyal bilgiler sorusunun 5’i “din” içerikli...
Buna karşın Atatürk’le ilgili bir soru bile yok!
Biliyorsunuz; lise giriş sınavları kaldırılıyor. Anadolu ya da Fen Liseleri’ne devam edecek çocuklar, ilköğretimde yapılacak seviye tespit sınavlarının sonucuna göre seçilecek.
Dün Cumhuriyet Gazetesi’nden Emine Kaplan’ın ortaya çıkardığı sorular bu yüzden dikkat çekici...
“Atatürk çok önemli değil, bakın ona ilişkin soru sormuyoruz, ama dinimizi bilmezseniz, liseyi sıradan bir okulda okumak zorunda kalırsınız” mı deniliyor?
“Dinde uzmanlık” gerektiren sorular, bu yüzden mi soruluyor?
“Ey Türk gençliği... Amacın iyi bir okulda okumaksa, bundan sonra ne yapacağını anlamışsındır. Hâlâ anlamadıysan, sürün o zaman” diye rest mi çekiliyor?

Dün de yazmıştım:
Bunlar “küçük şey”ler...
Ama AKP iktidarı, oya gibi işlediği bu “küçük şey”lerle toplumsal karakterimizi değiştiriyor.
Biz ise tüm bunları “masum” bulup “yola devam” etmelerine seyirci kalıyoruz!
Aferin bize...

Vatan
Mustafa Mutlu

taşındı...

no comment...

no comment...

yaw mossat35 kardes günde kaç konu acıyosun bununla ilgili milleti kavga ettirmekten baska ne işe yarıyo bırak bu işleri cumhuriyete bişey olmaz biz burdayız sen cok hayalperest bir arkadssın... biraz sakinleş iyi düşün bunların hesabını öteki tarafta nasıl verecem diye bir kişiyi eleştirirken günahı olmayan onca insanıda zan altında bırakıp haklarına giriyosun bunları ödeyemessin öteki tarafta....saygılarımla

Ayrıl da gel, ayrıl da gel...

Kim tutar seni :briggin :briggin

Biz vereceğimiz ve alacağımız dersleri iyi biliyoruz. Uyarın için saol.

Herşey hayal görünür bizde sonra gerçekleşir inanamazsın.
Burada kimseye karşı yanlış birşey konuşmak niyetinde değilim. Ama insanların gözünü kapatıp herşeye inanması peh inanılmaz.

Bak bunlar boş insanlar sadece dalga geçtiklerini sanarlar. Çünkü burnunun ucunu görmezler. Birilerinden hep yardım alır bunlar. En güzeli de vatanı sevdiklerini zannederler.

Biz vereceğimiz ve alacağımız dersleri iyi biliyoruz. Uyarın için saol.

Herşey hayal görünür bizde sonra gerçekleşir inanamazsın.
Burada kimseye karşı yanlış birşey konuşmak niyetinde değilim. Ama insanların gözünü kapatıp herşeye inanması peh inanılmaz.

Bak bunlar boş insanlar sadece dalga geçtiklerini sanarlar. Çünkü burnunun ucunu görmezler. Birilerinden hep yardım alır bunlar. En güzeli de vatanı sevdiklerini zannederler.

kardes sana hayalperest dedim ama sen daha da petersin yaw su anda bile benim hakkımı yiyip iftira atıyosun emin ol vatanı milleti sende daha cok seviyorum kardes ama bunu sen anlamassın cünkü bişeye inamıs gidiyosun senın sonun pek hayır degil vatanı milleti koruyacam diye din için hizmet edenlerin hakkını yiyosun artık senle tartısmam bile sana son uyarı kardes gercekten yalnıs yoldasın... bir an önce kendine ceki düzen ver ben sana gelde cemaate katıl falan demıyorum sadece laf atıp onları yıpratma sen kaybedersin senin burda yazdıgın iftiralarla onlar hiç bir sey kaybetmez sen kaybedersin........:vur

ne olacak şimdi anlamadım. Din sorusu olmasın mı? nedir bu yazıyla bu mustafa'nın derdi. Bi kaç gün öncesine kadar gene kafasına göre bi yazı yazmıştı bu ama nekadr cahil ve yüzsüz olduğu çıktı meydana

Bir de her bu gibi olayda atatürkü atıyorsunuz ya ortaya asıl size yazık. atatürkünde kemiklerini sızlatıyosunuz. atatürk olsaydı asıl size yuhlardı benim adım altında ne işler yapıyosunuz diye

kardes sana hayalperest dedim ama sen daha da petersin yaw su anda bile benim hakkımı yiyip iftira atıyosun emin ol vatanı milleti sende daha cok seviyorum kardes ama bunu sen anlamassın cünkü bişeye inamıs gidiyosun senın sonun pek hayır degil vatanı milleti koruyacam diye din için hizmet edenlerin hakkını yiyosun artık senle tartısmam bile sana son uyarı kardes gercekten yalnıs yoldasın... bir an önce kendine ceki düzen ver ben sana gelde cemaate katıl falan demıyorum sadece laf atıp onları yıpratma sen kaybedersin senin burda yazdıgın iftiralarla onlar hiç bir sey kaybetmez sen kaybedersin........:vur

Sen herşeyi herkesin üzerine alıyorsun ben genel konuşmuştum sen diye birşey yok.
Ben neye inanacağımı biliyorum.
Biliyorum herkes vatanı seviyor dtp de seviyor zaten.
Din için hizmet eden kim bunlar dini kullananlar. Asırlardır insanların üzerinde etki kurmak ve bu şekilde insanları istedikleri gibi yönetmek.

Şimdi kime ifitra ettiğimi söyle. Ben bilinen şeyleri daha yakından görmenizi sağlıyorum.
Körükörüne sorgulamadan inanmaya devam mı siz bilirsiniz?

konuyu okudum ama mossat hayallerin içindesin anladığım kadarıyla senin bu dediklerinin olması için baştan sona değişmek gerek pireyi deve yapmann anlamı yok ..gazetelerin yzarlarının yazdıklarının hepsi gercek olamaz tamam dediğin savunduğun sey doğru dielim ama bu oyayı işleyen akp iktidarının önünü kimse acmaz bu kadar bu ülke dinlerin birleştiği biyer senin dediğin gibi olursa yakında bu ülkeye deişik dinlerden kişilerin girişide yasaklanır ama bunlar sadece kıskırtma gibi gelio ..

bırakın bunları bu ayakları. yemezler artık. Kaçınnnnnnn Şeriat Geliyorrrrrrrrrrrrrrrr

millet artık yemiyor bu palavraları. Halk artık yutmuyor bunları. Sizin tehdit gördüğünüz sadece a gözlüğüne benziyor. Şeriatı bu ülkeye getirmek için son bir yılda kaç kişi öldü ve kaç tane eylem yapıldı söyleyin bana. Asıl tehlike irtica değil PKK şerefsizleridir. Siz hala irtica irtica tutturmuş sütten yeni kesilmiş bebek misali ağlıyorsunuz. Dahha dün diyarbakırda olaylar çıktı polise askere saldırıldı. İstanbulda bayrağımızı asan ev ve araçların camlarını kırdılar şerefsizler. Niye bunu yapıyorlar bu ülkeyi bölüpte bağımsız devlet kurmak istedikleri için. Alın size asıl tehdit. 30.000 insanımız öldü irticadanmı hayatlarını kaybettiler bu insanlar söyleyin bana.

Ama yok irtica aldı bunları değilm. Hadi ordan artık gözlüklerinizi takıpta objektif olarak bakın.

Ama o özellik asla sizde olmayacak ne yazikki.

Din için hizmet eden kim bunlar dini kullananlar. Asırlardır insanların üzerinde etki kurmak ve bu şekilde insanları istedikleri gibi yönetmek.

Şimdi kime ifitra ettiğimi söyle. Ben bilinen şeyleri daha yakından görmenizi sağlıyorum.

şimdi kardeş bırak bu lafları. Asıl atarükün ismini kullanıpta iş yapanlara bak sen. onların durum daha beter ne hale geldik görmüyo musun? din elden gidiyor sen hala bana neler anlatıyosun.

lisesli kızın biri imamhatipli hemde kompozisyon yarışmasında birinci oluyor sonrada kız başörtülü diye indiriniyolar sahneden ne şimdi bu olacak işmi.

Birde hep iran olacağız bizi iran yapacaklar diye milleti evhamlandırıyorlar. sanki şuan irandan çok farkımız var. Orada kızların zorla başını örtüyorlarsa buradada zorla açıyorlar gene baskı gene baskı sadece şekil değişik. Ama uygulama genel itibariyle aynı.

Sen herşeyi herkesin üzerine alıyorsun ben genel konuşmuştum sen diye birşey yok.
Ben neye inanacağımı biliyorum.
Biliyorum herkes vatanı seviyor dtp de seviyor zaten.

bak güzel kardeşim neden anlamak istemiyosun onların içinde bir sürü arkadasım var onlarda vatanını milletini seviyo emin emin ol bazıları senın gibiydi basta inanmıyodu çünkü yalnıs yönlendirilmiş sonra içlerine girince gercegi fark ediyo sana soru
1- fetullah gülen amerikan ajanı diyosunuz hangi vaazında yada kitabında amerikayı övmüştür hatta çogu yerde amerikaya karsı cıkmıstır....
2- onun amerikada yasamasının bir anlamı yok burda sen amerikan mallarını kullanıyosun o orda kullanıyo degişen bişey yok madem emperyalizm ozaman hiç biryerde kullanma (ama mecbursun bende)
3- acaba kac kere fetullah gülen hocanın vaazını dinledin kac kitabını okudun
4- sizin meshur savunanlarınızdan olan çağdaş yaşamı destekleme dernegi baskanın pkk lı öğrencilere burs verin ve fetullah gülen hocanın kasetlerinin belirli yerlerden kesilip birleştirilmesiyle olusan sahte kasetleri piyasaya sürün dediğini ve bunun kendi adamları tarafından kaydedildiğini yayınlandıgı biliyormusun....

yani sonuc olarak bende karsıydım bu tarz seylere ama içine girince gercek cıkıyo o yüzden sen bilmeden cok yalnıs konular acıp günaha giriyosun
benden sana dost de abi de ne dersen de bi tavsiye yalnıs yoldasın dikkatli ol eğer ahirete inancın varsa.....

arkadaslar benden bır soru seriat denınce aklınıza ne gelıyor bunu acıklayacak arkadas varmı bana lutfen

Anladığım kadarıyla Fethullah Gülen Akp nin üstünde tutuluyor.
İçine girmekten bahsediliyor. Vaazlarından bahsediliyor. Ben size yalan söylüyor demiyorum ki...

Abd ile ilgili vaazı yok işte siz sadece gördükleriniz ile yetiniyorsunuz ya görmedikleriniz.
Fettullah için yapılan maddi desteklerin nereye gittiğini biliyor musunuz?
Bir konuya daha açıklık getirelim. Atatürk gibi büyük bir değeri kimse kullanamaz.

Aynı şekilde Said i Nursi Atatürk e Deccal diyen biri. Bu söyleminden sonra önceki söylediklerinin bir önemi kalmıyor artık. Çünkü bu gerçek değil dolayısıyla gerçekleri göremeyen birisi kusura bakmayın.

benden sana dost de abi de ne dersen de bi tavsiye yalnıs yoldasın dikkatli ol eğer ahirete inancın varsa.....

bir nusübet bin nasihattan iyidir....

bak tavsiyesini dikkate al bence çünkü bu dünyada yapılan yanlışlıklar bir daha affedilmeyecek düzeyde olabilir. Benden de demesi volki06 güzel bir tavsiyede bulnmuş aynen katılıyorum.

Anladığım kadarıyla Fethullah Gülen Akp nin üstünde tutuluyor.
İçine girmekten bahsediliyor. Vaazlarından bahsediliyor. Ben size yalan söylüyor demiyorum ki...

Abd ile ilgili vaazı yok işte siz sadece gördükleriniz ile yetiniyorsunuz ya görmedikleriniz.
Fettullah için yapılan maddi desteklerin nereye gittiğini biliyor musunuz?
Bir konuya daha açıklık getirelim. Atatürk gibi büyük bir değeri kimse kullanamaz.

Aynı şekilde Said i Nursi Atatürk e Deccal diyen biri. Bu söyleminden sonra önceki söylediklerinin bir önemi kalmıyor artık. Çünkü bu gerçek değil dolayısıyla gerçekleri göremeyen birisi kusura bakmayın.

yanlış anlıyorsun kimse kimsenin üstünde tutulmaz

biz gördüklerimizle değil duyduklarımızla ve dinimizin emrettiğiyle yetiniyoruz.

Fethullah gülen için yapılan maddi destekleri merak ettim nereye gidiyormuş söylede bilelim:)

Atatürk'e kim küçük demişki :)

bak buraya kadar itinayla hoşgörüyle yanaştım ama burada bardağı taşırdın. Gerçekleri göremeyen birisi nasıl oluyorda Kur'an-ı Kerimin tefsirini yapıyor. Ve ATATÜRK NASIL OLUYORDA, ÜSTAD BEDİÜZZAMANA DÖNEMİN DİYANET İŞLERİ AZALIĞINI TEKLİF EDİYOR. bak senin göremediğini Mustafa Kemal Atatürk görmüş...

hala bakış açınız hayatlarını dine adıyan insanları kötülemek üzerine kurulu yazık hemde çok yazık

Said Nursi’ye göre deccal şahıs değildir, yaşam biçimidir. Bu açıdan tanrıtanımazlık adı altında dayatılan bütün hayat tarzlarına ve özellikle komünizme deccal diyor Said Nursi. Onu kim temsil ediyorsa başı da odur. Türkiye’deki, laiklik adı altında dayatılan dinsizlik rejimine ise Süfyan ve süfyanizm diyor.
Sen niye gidip inatla atatürke dio diyosun anlamadım atatürk dinsiz mi idi?

Her söylenilene inanma açda oku diyoruz biz sana sen hala mustafa(vatan gazetesi köşe yazarı) gibi yapıyosun. eğer böyle devam edeceksen söle bilelim bizde boşa uğraşmayalım

Akp yi Şiddetle Takip ediyoruz...

Milli Eğitim bakanınıda hem şiddetle hem hayretlerle takip ediyoruz...

Kendisi Bülent Arınç tan daha tehlikelidir. Karda yürüyor izini pek belli etmemye çalışıyor..

Ama alltan alltan yangını körüklüyor...

Ver alevi ver....

Tarih bir bir yazıyor... Bu devran elbettki böyle devam etmiyecek... Devran döndüğünde Yol belli...

YÜCE DİVAN

Geri