İran'da 'İsrail malları haram' fetvası

ahmert

New member
İsrail'i, siyonist gaspçı, gayri meşru ve işgalci olarak gördüğü tanımayan İran'da yine radikal bir karar daha alındı.

İran'da, İsrail'e ait ürünlere ve bu ülke şirketleriyle işbirliği olan tüm yabancı şirketlere karşı birtakım yaptırım kararları alındı.

İran Resmi Haber Ajansı'nın (İRNA) bildirdiğine göre, Ayetullah Mekarim Şirazi, bir soru üzerine, ''İsrail ürünlerinin alımı, satımı, bulundurulması, kullanımı ve hediye edilmesi haramdır'' fetvasını verdi.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad başkanlığında bugün toplanan İran Bakanlar Kurulu'nda da ''İsrail'de yatırım yapan veya siyonist rejime mali yardımda bulunan şirketler, İran tarafından cezaya ve ambargoya tabii tutulacak'' kararı alındı.

Ahmedinejad, dünkü açıklamasında da ABD ve İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulummuş, ''ABD ve İsrail ürünlerine ödenen paralar bomba ve füzeye dönüşüp, Filistin'de çocuk ve kadınların başına yağıyor'' demişti.
 

ferhatakgumus

New member
iran ortadoğuda şuan en güçlü devlet konumunda. amerika ortadoğuda kendi müttefiki olan bir devletin liderliğini istiyor. bu devlette israil. şu anki gazze saldırısının amacı iranı savaşın içine çekerek güçsüz duruma düşürmeye çalışmak. basının tartıştığı israilin türkiye ziyaretinin amacıda bu planla ilgili bilgi vermekti. bu yüzden hiçbir devlet soykırıma ses çıkartmıyor. iran bu tuzağın farkında ama yavaş yavaş tuzağın içine göre kayıyor. türkiyedeki israil yanlısı olarak bildiğimiz basın kuruluşları bile gazzede soykırım manşetleri atıyor. bi taraftanda islamcı gruplar eylemler yapıyor. güzel ülkemde hala kafası çalışmayan kolay bir şekilde dolduruşa gelen çok insan var. inşallah türkiye bu savaşın dışında kalır.
 

HTML

Üst