İran'a saldırı uyarısı

nedensiz35

New member
Reaction score
0
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İran’a yönelik olası bir saldırı konusunda Olmert hükümetini uyardı.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, böyle bir saldırının bölgede daha büyük bir savaşı tetikleyebileceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin dış politikasını de eleştiren Peres, Ortadoğu’ya demokrasi dayatma girişimlerinde bulunurken, Washington’ın gereğinden fazla askeri güce dayandığını söyledi.

İngiliz Sunday Times gazetesine demeç veren Peres, “İki yöntem var: Askeri veya sivil. Ben askeri, askeri seçeneğe inanmıyorum. Saldırı daha büyük bir savaşı tetikleyebilir” dedi. Peres, İran’a yönelik olası bir saldırıya karşı hükümeti uyaran ilk İsrailli yetkili oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin dış politikasını de eleştiren Peres, Ortadoğu’ya demokrasi dayatma girişimlerinde bulunurken, Washington’ın gereğinden fazla askeri güce dayandığını söyledi. Peres, “Bence Amerikalılar dış politkalarında hata yapıyorlar. Eğer müdahale etmek istiyorlarsa bunun için ekonomiyi kullanmaları daha iyi olur” dedi.

AA

Hayret İlk geri adımı destekleyen sözler.Haklı Konusmus.

Hayret İlk geri adımı destekleyen sözler.Haklı Konusmus.

bu geri adım değil aslında israilin kendini koruma içgüdüsü.

abd saldırısından zararı görecek olan onlar, yoksa iki ülkenin de ortak hedefleri var ki o da ortadoğu da hüküm sürmek.

ben buradan israilin hazır olmadığı fikrini çıkarıyorum.

bence adam savaş çığırganlığı yapıyor! savaş seçeneğini gündemde tutmaya çalışıp birilerine mesaj gönderiyor

Eee.. Aklın yolu diyelim. Gürcistan'da 3 milyon Dolarlık iktidarlarının (ki Soros; "bize maliyeti 3 milyon Dolar" demişti turuncu darbenin) ayaklarının yere basmadığını görmüş olmalılar;)
Neyse ki, İran da bize dost değil.. Birini ötekine tercih edecek durumda değiliz.

Geri