İnternet Paylaşımı

bahadır_88

New member
Reaction score
0
S.A arkadaşlar kullandığım sınırsız interneti diğer komşular ile paylaşmak istiyorum fakat kafama bazı sorular takıldı ...??
1-Şimdi bende bir tane adsl modem ve 4 portlu swivh mevcut komşular ile neti paylaştığım zaman bu ikisinin 24 saat çalıması bir zarar verir mi yoksa akşamları belli saatte kapatayım mı ??
2-Birde şimdi diğer komşular ile neti paylaşınca onlardan bana veya bendne onlara virüs v.s şeyler bulaşır mı ? veya ne tarz önlemler almalıyım yardımcı olursanız seviniirm.....

arkadaşlar yok mu koskoca forumda cevap verecek bir Allahın kulu.....

5-10dk modemi kapatman iyi olur kapamassan bozulabilir. bozulmayadabilir.
diger komsuşarla ag baglantısı kurarsan virüs bulaşabilir ag kurmassan sorun olmaz ag kurmaya gerek yokzaten

merhaba.
öncelikle modeminin 24 saat aralıksız çalışması hiç bir zarar teşkil etmez. bu tarz yeni nesil elektronik cihazlar 24 saat ve sürekli çalışmaya göre üretilirler ancak Modemin markasına göre sürekli çalışmalarda donmalar yaşayabilirsin. böyle durumlarda modemini açıp kapatman gerekebilir ama elinde iyi bir modem varsa buna gerek kalmaz.
Ağ içi bilgisayarlarda birbirine virüs bulaştırmak muhtemeldir.Ancak iyi bir Frewall & Antivirüs ile Bu riski min. düzeye indirebilirsin.sonuçta dünyadaki bütün bilgisayarlar birbirine bağlı durumda. Tabikide ağ içi Riskler daha büyüktür ama iyi bir korunma ile sorun ortadan kalkar.
Kaspersky bu konuda çok başarılı fakat sistem calışmasında Birçok Antivirüsten daha iyi olsada Pc yi yorabiliyor. Bu sebeple 2. olarak Esed Nod 32 öneririm.
Ama Pc iyi diyorsan Kaspersky den şaşma.
Sana şimdiden kolay gelsin.
Bu arada unutmadan ; internet paylaşımı yasak ve riskli bir olaydır.Şifreni başkalarıyla paylaşma ve
Modem arayüzüne ve wireless ağına şifre koymayı unutma.

tşk ederim arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için...

Interneti paylasırken benim tavsiyem IP DSLAM denilen cihazı kullanmaktır. Bu cihazı biraz arastırabilirsiniz isterseniz. Genel olarak telefon hattı uzerinden internetin dagitilması prensibi var. Bu cihazla herhangi bir network kurmanıza gerek yok. Genel ozellikleri ise:
1. Hali hazırda bina icerisinde dosenmis olan telefon hattı uzerinden internet dagıtabiliyorsunuz.
2. Ayrıca baglanan kisiler birbirlerini gormuyor, network kurmuyorsunuz.
3. Virusun bir kullanıcıdan digerine gecmesi gibi bir risk yok.
4. Ayrıca acemice yapılan internet paylasımında kullanıcılardan birisi download etmeye bir baslarsa diger tum kullanıcılar bant genisligi sıkıntısından dolayı internete baglanamaz bile. Bu DSLAM denilen cihaz bu isi de yapıyor. Bant genisligi ayarlanabiliyor. Boylece herkes kendi bant genisliginde calısıyor.
5. IP cakısması gibi bir sorununuz yok.

Hele bi de bu sisteme Proxy server eklerseniz tadından yenmez. İnternet hızınız kat kat artar.

Nereden biliyon bunları derseniz bizim binada 24 daire var ve hepimiz tek bir internet hattından hizmet alıyoruz. 8gb lık tek bir hat ile 50 daire sıkıntısız internete baglanabiliyor. Ben de bu konuyu cok arastırdım ve en son bunda karar kıldık. Maliyeti hakkında veya genel olarak bu olay hakkında daha da fazla bilgi ogrenmek isterseniz haber verin, ozel mesajda dilim dondugunce detaylı olarak anlatayım.

Saygılar

defense özelliği olan bir güvenlik programı kullanırsan virüs bulaşma durumları zor bir ihtimal olur.. ayrıca gün içinde yada iki günde bir modemi açıp kapatman iyi olur.. günümüzdeki modemler 24 saat çalışmaya göre üretilir deselerde fazla çalıştığı sürece ömrü kısalır..

Geri