İnternet olmadan güncelleştirme !!!

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Reaction score
0
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
Dün 17.04.2008 tarihinde laptopumun wireless kartım devre dışı iken ve internet kablom takılı olmadan (balkonda çay keyfi yaparken)
güncelleştirme uyarıları geldi.

Bende nasılsa bağlantım yok diye bastım güncelleştr diye .18 güncelleştirmeden 15 tanesi başarı ile güncellendi ve pc yeniden başladı.

Bu durumun mantıklı bir açıklaması varmıdır?

Başkasının hattından almıştır demeyiniz,çünki ne explorer nede firefox bağlanmıyordu...

Sizde bir deneyiniz bakalım olacak mı?

Yada bir izahını yapan arkadaş varmıdır?

otomatik güncelleştirmelerin internet explorer ve firefox la bi alakası yok

ee o zaman güncelleştirme yaparken nternet bağlantısına ihtiyacımız yok demek anlamına mı geliyor bu?

Yani formattan sonra neresinden bakarsan bak 200-300 mb arası bi veri yüklemesi var.Kotaya bir etkisi olmayacak demek ki !!!

Aynı şey benim başımada gelmişti bunun açıklaması şu arkadaşım; Windows seni bilgilendirmeden daha önce modemin açıkken güncellemeleri karşıdan yüklüyor, sonra da internet bağlantın olmasada hiç önemli değil altta çıkar windows bilmemkaçtane güncelleştirme buldu yüklemek istermisiniz diye sarı bişi çıkar soruyor. Zaten daha önceden kotandan gitmiştir tabi kotalı kullanıcı isen. İster yükle istersen yükleme tabi. Bunun açık kanıtı da kotanı incele. Ha birde güncelleştirmeleri kapat MANUEL YÜKLEMEYE ÇALIŞ. okey:victory

Arkadaşın dediği gibi Internet Explorer'ın ve Mozilla Firefox'un Windows Update ile hiçbir alakası yoktur.Windows Update'in bir özelliği ise internet bağlantısı kesildiği zaman ve internet bağlantısı tekrar sağlandığı zaman devam ettirebilme özelliği vardır tıpkı indirme yöneticileri gibidir.Eğer güncelleştirmeler daha önce de indirildiyse ve bilgisayarını balkonda açtıysan indirilmiş olan güncelleştirmelerin uyarısını verebilir

Aynı şey benim başımada gelmişti bunun açıklaması şu arkadaşım; Windows seni bilgilendirmeden daha önce modemin açıkken güncellemeleri karşıdan yüklüyor, sonra da internet bağlantın olmasada hiç önemli değil altta çıkar windows bilmemkaçtane güncelleştirme buldu yüklemek istermisiniz diye sarı bişi çıkar soruyor. Zaten daha önceden kotandan gitmiştir tabi kotalı kullanıcı isen. İster yükle istersen yükleme tabi. Bunun açık kanıtı da kotanı incele. Ha birde güncelleştirmeleri kapat MANUEL YÜKLEMEYE ÇALIŞ. okey:victory

Bak bu çok mantıklı.Aslında ben sadece haber ver yükleme diyordum.Eskiden tamamen kapalı bulunurdu.Son 4 aylık kotam 6 gb civarını bulunca pc den şüphelenip format atmıştım ama 1 haftadır gücelle,güncelle bitmiyordu.
Bir dahaki ay işin aslını öğreiriz.Artık güncelleştirmeler kapalı...

Geri