İnternet bağlantım zırt pırt kesiliyor :@

doğa47

New member
Reaction score
0
Selam !
Wireless kullanıyorum.Modem abimin odasında o masaüstü ben laptop kullanıyorum.İnternetim sürekli kesilip duruyor neredeyse her 10 dk da bir.Tamamen değil firefoxta mesela gezinirken bağlantı kopuyor msn kapanmıyor ve wireless göstergem tamamen normal ama sitelere girmiyor.Kaç defa şifre değiştirdik wirelessin bişey değişmedi.Opendns google dns comodo her dns denedik hatta dns otomatikken bile yapıyor bunu :s Allah aşkına yardım edin deli ediyor beni..

Marka ve Model : ZyXel P-660 W-Tx Series

Modeminizi bi resetleyip yeniden kurmayı deneyin

Bağlantı şifrelemede neyi kullanıyorsunuz ?

Wep, wpa wpa2 ?

aynı modemden ben de kullanıyorum.son bir haftadır her dakka bağlantı kesiliyor.emin olun yarım saat sürekli olarak kullanamadım bir türlü bugun gelip baktılar.kablolardan dediler ancak bir hafta evvel böyle bir problemim yoktu.bağlantım da kablolu...kablosuz bile kullanmıyorum.

Wep kullanıyorum dostum.Bununla bir alakası olabilirmi?

Olabilir, nişanlımda wep le bağlanmıştı ve daha doğrusu bağlanamamıştı. Sen önce wpa 2 yi dene olmazsa wpa yı kullan. Hem wep güvenlik olarak da daha kötüdür.

Önce wpa2 yi seç şifreni ver sonra modemi kapat 3 dk felan kapalı dursun, bilgisayarı da kapat aç ama reset çekme kapat bekle bi 10 saniye aç tekrar. Bir dene bakalım wpa2 desteklemiyor olabilir onun da güncellemesi var aslında.
Olmazsa yukardaki adımı wpa için dene.

Walla ben WPA2 kullanıyorum hiç bir sorunum yok istersen bi sende bağlantı şifrelemeyi değiştir.

sadece seninmi internetin kesiliyor yoksa genelmi?

yok sadece benim mesela diğer abimde laptop kullanıyor kablosuz olarak onda sorun yok sadece bende var

Olabilir, nişanlımda wep le bağlanmıştı ve daha doğrusu bağlanamamıştı. Sen önce wpa 2 yi dene olmazsa wpa yı kullan. Hem wep güvenlik olarak da daha kötüdür.

Önce wpa2 yi seç şifreni ver sonra modemi kapat 3 dk felan kapalı dursun, bilgisayarı da kapat aç ama reset çekme kapat bekle bi 10 saniye aç tekrar. Bir dene bakalım wpa2 desteklemiyor olabilir onun da güncellemesi var aslında.
Olmazsa yukardaki adımı wpa için dene.

tamam dostum yarın bi deniyorum sonucu buraya yazıcam

peki sorunun hiç dağıtıcı firma yüzünden kayaklanıyor olabileceğini düşünen var mı aynı modemden bendede var sürekli dsl kopuyor ayrıca modemin günlükleri tuttuğu hafıza dolunca da problem yaratıyor ve çoğunlukla wireless bağlantı tamamen kesiliyor ama kablodan devam ediyor. firmware avrupa versiyonu için çıktı ama türkiye için yok çıksın bide öyle deneyecem

Geri