İnternet alısverişi

ares55

New member
Reaction score
0
İnternet alısverişinde xp yada vista ile kıyaslarsak pardus güvenilirmi?Kart numarası calınması gibi bir durumu olabilirmi?

bunu 2 şekilde kıyaslayabiliriz.1.si kart numaranı alacak olanların bilgisayara virusle sızması, 2.si ise ağı gözetlemeleri.

1.kısım için, şunu söyleyebilirim ki, bu herifler genel olarak daha cok kişiye hitap edecek programlar/virusler yazdıklarından windows için virus yazmayı linuxa yazmaktan daha mantıklı bulurlar.kullanıcı sayısı sebebiyle.dolayısıyla bu konuda linux kullanıcıları daha avantajlı
2.kısma gelirsek, internette senin ve banka sitesinin arasındaki iletişimi gözetlerler.bu iletişim senin linux veya win kullanıp kullanmamandan bagımsızdır.burada varolan şifreleme yöntemi bu heriflerin kolay kolay çözebileceği türden değildir.bu nedenle 1.kısımdaki yöntemle şifre çalmaya çalışırlar.

Sözün özü, için rahat olsun :goz:

ha bu arada aklıma geldi, nasılki fakemail yöntemi ile mail şifresi çalınıyorsa, aynı şekilde bankanın sitesini taklit edebilirler.o zaman zaten kendi elinle şifreyi vermiş olursun :D

antivürüs yükledim 48 virüs buldu nasıl bişey bu.Daha yeni kurdum kendi programlarını kurdum.Nasıl oldu tasmadaki korumada açık.

Geri