İnsanlar doğarken neden ağlarlar ?

DeathSouL

New member
Reaction score
0
Merhaba Hackhell ;

Sana yine aklımda kalanları hep soru işaretlerimi sorularıma bulduğum cevaplarımı getirdim :)

Merak ettim İnsanlar doğarken niçin ağlarlar ?

Bence insanların doğarken ağlamasında bir anlatılmak istenen var HH man sende iyi düşün bakalım benim düşüncelerime katılacakmısın ...

Bence ;

Yüce Rabbimiz insanları dünyaya ağlayarak gelmelerini istiyor , çünkü ;

İnsanlar ağlamanın verdiği acıyı mutsuzlugu anlasınlar

ağlamamak için dünyada hep iyi şeyler yapsınlarki giderken gülsünler

Dünyada hep iyi şeyler yapmaya calısanlar öbür taraftada şüphesizki mükafatlandırılacaktır.

Madem Dünyaya gelirken bir kez ağlıyoruz giderken neden ağlayalım ?

Bu yazıyı okuduktan sonra umarım içinizde kalan tüm kötü emeller yok olur !

ALLAH (c.c) şüphesiz ki

en iyi merhamet eden ve bağışlayandır

Ve en Acı ızdırırapları çektiren ağlatandır !

Neden Gülmek dururken Izdırap çekmeyi göze alalım ?

Peki size soruyorum İnsanlar doğarken Niçin agLarlar ?

Eski bir kızılderili atasözü aklıma geldi

Doğduğunda ağlamıştın, herkes bayram etmişti...
Öyle bir hayatın olsun ki;
Öldüğünde sen bayram et,herkes ağlasın...

Bebeğin dünya hayatına ağlayarak başlaması zaruri bir ihtiyaçtır. Zira bu ilk ağlamalar bebeğin akciğerlerinin açılmasına, hava almasına ve kalbin çalışmaya devam etmesine vesile olur. O yüzden yeni doğan bir bebek mutlaka ağlamalıdır. Bebeklerin % 70-80'i doğar doğmaz kendileri ağlar. Şayet ağlamıyorsa kaba etlerine, ayak altlarına vurularak, sırtı okşanarak uyarılır ve ağlaması sağ-lanır. Bu uyarılmalarla bebeklerin % 99'u ağlar. Buna rağmen ağlamıyorsa, ambu denen bir âlet ile ağzından basınçlı hava verilir, nefes alması hâlâ gerçekleşmemişse, nefes borusuna tüp yerleştirilerek ve gerekirse makineye bağlanarak hava alması sağlanır. Çünkü bebeklerin dünya hayatına ağlayarak başlamaları bebeğin sağlığı için son derece önemlidir.
Bebeklerin ilk 15 gün içindeki ağlamaları akciğerlerin kapasitesini genişletmeyi ve kalbin daha iyi çalışmasına vesile olur. Bu yüzden hiç ağlamayan veya çok az ağlayan bebeklerin bu süre içerisinde (ilk 15 gün), ayaklarına vurularak ağlatılması gerekir. Bebek kendiliğinden ağlıyorsa, en azından sinir sistemi, kalb ve akciğerleri sağlıklı çalışıyor demektir.

saolun arkdaşlar faydalı bilgiler teşşekürü bir borc bilirim

hep merak etmiştim :)

Geri