İnsan gözü kaç megapiksel ?

newwawe kardeş senin su ameliyat işi pek akıl mantık çerçevesine sığan bişi deil ya bence arastırmadım ama arastıracağım...

O zaman kartal gözü normal bir insandan 20 kat daha iyi görebildiğine göre ve dik açıyla kuş bakışı dünyayı gördüklerinden varsayımla 11520 megapiksel mi oluyor ?

Ayrıca ilginç bir bilgi de ben buldum bakın ne oluyor.

Amerika'da yolcu uçağı pilotlarının yaptırması zorunlu olan ameliyat.. peki nedir bu ameliyat bildiğiniz gibi kartal gözünün retinasındaki görme sinirlerinin sayısı insan gözünden dört kat fazladır..kartal gözünün retinasından alınan dna pilotların gözündeki retina tabakasına laser yöntemiyle ekleniyor ve yaklaşık bir ay içinde pilotların gözündeki retina tabakasında görüntüyü beyne taşıyan sinir uçlarının sayısı dört katına çıkıyo..böylece pilotlar normal insanlardan dört kat daha keskin bir görüşe sahip oluyorlar...

pilotlarınkinide ilk defa senden duydum doğruluk payı nedir.Acaba.

nasıl bir hesaplama yapmış anlamadım..saçma gibi geliyor

insan gözü dünyadaki en iyi mercektir ve megapikselle kesinlikle kıyaslanamaz bunu kim yazdıysa halt etmiş. Bari gözümüzün sensörü cmos mu ccd mi onu da yazsalarmış ????dijital ortamla insan mucizesini kıyaslamayın!

yaratan ne kadar da güzel ve hikmetli yaratmış maşaallah

Geri