Gorgoroth
Banned
- Reaction score
- 0
İngiltere`den 2004 Okuyucu Oyları
2005`in ilk çeyreğini geride bıraktığımız şu günlerde Black Sabbath, Judas Priest vs. gibi grupları çıkarmış İngiltere`de en çok satan ilk iki müzik dergisi olan Terrorrizer ve Metal Hammer dergilerinin geçtiğimiz
şubat ayında yayınladıkları okuyu oylamaları sonuçlarını birazdan burada okuyacaksınız. Bu sonuçlar burada uzun zamandır yaşayan biri olarak beni şaşırtmadı. Yine de dergileri tekrar açıp baktığımda
"tool londradan bildiriyor" tadında bir yazı yazmaktan alıkoyamadım kendimi.
İngiltere yada başka bir deyişle Büyük Britanya her yönden garip bir ülke! Avrupada`ki en büyük nüfuslu ve en güçlü ülkelerden biri olupta Avrupa`dan bu kadar farklı olmasını ada yani onlardan ayrı oluşundan başka
hiç birşey açıklayamaz sanırım. Avrupadaki irili ufaklı bir çok ülke her yaz metal festivalleriyle gümbür gümbür inlerken burada yapılan iki önemli festival olan Reading ve Download festivallerinde Avrupada
milyonlarca hayranı olan black, thrash, death vs gruplarını görebilmek tek kelimeyle imkansız (Bu sene festivallerden biri Black Sabbath diğeri ise Iron Maiden`a ev sahipliği yapıyor, ama olup olacağı o kadar)
Slipknot ve System Of A Down ise son beş altı yılın değişmeyen headlinerları...
Lakin az önce sözü geçen dergi çalışanlarıda bir şekilde durumun vehametinin yada pazarın büyüklüğünün farkına varmış olmalılar ki yaklaşık son bir senedir İskandinav grupları viking kılık kıyafetleriyle, gothic
metal grupları muhteşem(!) bayan vokalleriyle kendilerini tanıtmaya başladılar verdikleri röportajlar ve sayfa sayfa ilanlarıyla. Şimdi sizleri 2004 okuyucu oylama sonuçlarıyla başbaşa bırakıyorum ve
kendi kendime soruyorum yoksa Almanya`da mı yaşamalı?
Terrorizer
En iyi Grup:
1 - Mastodon
2 - Nightwish
3 - Cradle of Filth
En iyi Albüm
1 - Mastodon (Leviathan)
2 - Isis (Panopticon)
3 - Enslaved (Isa) / Nightwish (Once)
En İyi Yeni Grup
1 - Witchcraft
2 - Damageplan / The Amenta
3 - 3 Inches Of Blood
En Kötü Grup
1 - Slipknot
2 - Metallica
3 - Cradle of Filth
En iyi vokalist
1 - Tarja Turunen (Nightwish)
2 - Mikael Akerfeldt(Opeth)
3 - Glen Benton (Deicide)
En İyi Albüm Kapakları :
1 - Mastodon (Leviathan)
2 - Darkthrone (Sardonic Wrath)
3 - Behemoth (Demigod)
Metal Hammer
En iyi Grup:
1 - HIM
2 - Velvet Revolver
3 - Lost Prophets
En iyi Albüm
1 - Velvet Revolver (Contraband)
2 - Lost Prophets (Start Something)
3 - Slipknot (Vol.3 : Subliminal Versus)
En İyi Yeni Grup
1 - Velvet Revolver
2 - Bullet For My Valentine
3 - Eighteen Visions
En Kötü Grup
1 - The Rasmus
2 - HIM
3 - Lost Prophets
En iyi vokalist
1 - Ville Valo(HIM)
2 - Scott Weiland (Velvet Revolver)
3- Ian Watkins (Lost Prophets)
En İyi Albüm Kapakları
2 - Slipknot (Vol.3 : Subliminal Versus),
3 - Motörhead (Inferno)
En İyi İngiliz Grubu
1 - Lost Prophets
2 - Iron Maiden
3 - Judas Priest
2005`in ilk çeyreğini geride bıraktığımız şu günlerde Black Sabbath, Judas Priest vs. gibi grupları çıkarmış İngiltere`de en çok satan ilk iki müzik dergisi olan Terrorrizer ve Metal Hammer dergilerinin geçtiğimiz
şubat ayında yayınladıkları okuyu oylamaları sonuçlarını birazdan burada okuyacaksınız. Bu sonuçlar burada uzun zamandır yaşayan biri olarak beni şaşırtmadı. Yine de dergileri tekrar açıp baktığımda
"tool londradan bildiriyor" tadında bir yazı yazmaktan alıkoyamadım kendimi.
İngiltere yada başka bir deyişle Büyük Britanya her yönden garip bir ülke! Avrupada`ki en büyük nüfuslu ve en güçlü ülkelerden biri olupta Avrupa`dan bu kadar farklı olmasını ada yani onlardan ayrı oluşundan başka
hiç birşey açıklayamaz sanırım. Avrupadaki irili ufaklı bir çok ülke her yaz metal festivalleriyle gümbür gümbür inlerken burada yapılan iki önemli festival olan Reading ve Download festivallerinde Avrupada
milyonlarca hayranı olan black, thrash, death vs gruplarını görebilmek tek kelimeyle imkansız (Bu sene festivallerden biri Black Sabbath diğeri ise Iron Maiden`a ev sahipliği yapıyor, ama olup olacağı o kadar)
Slipknot ve System Of A Down ise son beş altı yılın değişmeyen headlinerları...
Lakin az önce sözü geçen dergi çalışanlarıda bir şekilde durumun vehametinin yada pazarın büyüklüğünün farkına varmış olmalılar ki yaklaşık son bir senedir İskandinav grupları viking kılık kıyafetleriyle, gothic
metal grupları muhteşem(!) bayan vokalleriyle kendilerini tanıtmaya başladılar verdikleri röportajlar ve sayfa sayfa ilanlarıyla. Şimdi sizleri 2004 okuyucu oylama sonuçlarıyla başbaşa bırakıyorum ve
kendi kendime soruyorum yoksa Almanya`da mı yaşamalı?
Terrorizer
En iyi Grup:
1 - Mastodon
2 - Nightwish
3 - Cradle of Filth
En iyi Albüm
1 - Mastodon (Leviathan)
2 - Isis (Panopticon)
3 - Enslaved (Isa) / Nightwish (Once)
En İyi Yeni Grup
1 - Witchcraft
2 - Damageplan / The Amenta
3 - 3 Inches Of Blood
En Kötü Grup
1 - Slipknot
2 - Metallica
3 - Cradle of Filth
En iyi vokalist
1 - Tarja Turunen (Nightwish)
2 - Mikael Akerfeldt(Opeth)
3 - Glen Benton (Deicide)
En İyi Albüm Kapakları :
1 - Mastodon (Leviathan)
2 - Darkthrone (Sardonic Wrath)
3 - Behemoth (Demigod)
Metal Hammer
En iyi Grup:
1 - HIM
2 - Velvet Revolver
3 - Lost Prophets
En iyi Albüm
2 - Lost Prophets (Start Something)
3 - Slipknot (Vol.3 : Subliminal Versus)
En İyi Yeni Grup
1 - Velvet Revolver
2 - Bullet For My Valentine
3 - Eighteen Visions
En Kötü Grup
1 - The Rasmus
2 - HIM
3 - Lost Prophets
En iyi vokalist
1 - Ville Valo(HIM)
2 - Scott Weiland (Velvet Revolver)
3- Ian Watkins (Lost Prophets)