İngilizce den sonra hangi dil ve neden ??

rusca we almanca war sırada ıngılızce orta duzeyın baya ustunde bende dıyebılırım sertıfıka olayları fılan... Rusca cince olabilir cunKu bence almanca deger kaybedıo gıbı gelıo bana artık

Avrupada en çok konuşulan dil almanca.

İspanyolca zevk için bile öğrenilir! Şahsen ben bu yüzden öğreniyorum. Çünkü telaffuzu acayip kolay ve İspanyollar + Güney/Orta Amerikalıların bariz bir Türkiye sempatisi var. Ayrıca onlar da diğer avrupalılardan farklılar. Hiç almanlar ile ispanyollar bir olur mu.. İtalyanca da çok güzel bir dil ama İspanyolca daha yaygınken İtalyancaya gerek var mı bilmiyorum, ki İtalyanca da Türkçe kadar konuşuluyor sonuçta.

Kısacası herkesin öğrenme nedeni farklı olabilir. Kişisel nedenler, ticari sebepler vs. O yüzden kimsenin seçtiği dil yanlış olamaz. ;)

japonca yada çince. özellikle tekstille uğraşıyorsanız çince derim ?

Bence her şeyden önce adam gibi Türkçe'yi öğrenmek gerekir. İlköğretim ve lisede yıllarca Türkçe öğretiyorlar ama kimse doğru dürüst Türkçe kullanmıyor.

Konuyla ilgili olarak da, elbette İngilizce'den sonra 2. yabancı dil kişinin ihtiyacına göre değişir.

ispanyolca güzel bi dile benziyo gerçi işe yaralrmı bilmek o ayrı

kesinlikle çince kişiye pek cok kapıyı acacaktır hiç süphe yok.

ama zor tabi.

şimdi yazacağım dilleri iki okuyun:
Arapça:Ortadoğu vb yerlerde işinize yarar
Rusça: Doğu Avrupa dan Uzakdoğuya kadar
İngilizce:her yerde
Almanca:Orta Avrupada
İspanyolca:Güney Avrupa ve Güney Amerikada işinize yarar...

ben bu diller üzerine yoğunlaşmayı planlıyorum...size de yoğunlaşmanızı tavsiye ederim..

benim favorim japonca ama herkes çok zor dedi şevkim kırıldı ing daha bitmedi heh anadilim gibi oldu diyemediğimden dilleri dallandırmıyorum ama japonca hayalim

Bence Rusca ve Cince ön plana cıkabilir.Zaten bu sene üniversite yerleşmelerinde Çin Dili ve Edebiyatı bölümü çok talep gördü.

Meraba
End. muh. son sinifta okumaktayim
rusyada rusca mi yada ingiltrede inglizce mi ? Inglizcem suanda intermatide seviyesinde bunu kursa devam ederek upper inter. yada advanced yapabilirim... tabi konusma acisindan fazla pratik olmicak. Bulgarcam da oldugu icin ruscayi kolay ogrenebilirim diye dusunuyorum. siz ne diyorsunuz ingiltreye gidip inglizcemi dahadami gelistreyim yoksa ruscaya mi basliyayim ? is bakimindan hangisi iyi olur ?

Meraba
End. muh. son sinifta okumaktayim
rusyada rusca mi yada ingiltrede inglizce mi ? Inglizcem suanda intermatide seviyesinde bunu kursa devam ederek upper inter. yada advanced yapabilirim... tabi konusma acisindan fazla pratik olmicak. Bulgarcam da oldugu icin ruscayi kolay ogrenebilirim diye dusunuyorum. siz ne diyorsunuz ingiltreye gidip inglizcemi dahadami gelistreyim yoksa ruscaya mi basliyayim ? is bakimindan hangisi iyi olur ?

Dostum ben Australidayim ve suan dewam ediyorum kursa bana sorarsan You should go to England.

Bence Arapca yaziyorum ama konusamiyorum:D

Sonra Cince derim....

RusCa -- RUslar icin = )

ispanyolca cunku 28 ulkenin resmi dili ayni zamanda dunyada yayginlik olarak en fazla konusulan 2. dil

Geri