İngilizce Öğretmenleri için Avrupa Birliği Bursları

AngeL Of Death

Wishmaster
Reaction score
0
Avrupa Birliği, Sokrates Programı kapsamında (Comenius Projesi) İngilizce öğretmenlerinin yurt dışında alacakları dil ve eğitim teknikleri eğitimi için karşılıksız hizmet içi eğitim ödenekleri veriyor.

Kimler başvurabilir?
Daha önce eğitim amaçlı Avrupa Birliği fonlarından yararlanmamış olmak şartıyla:

Bir kamu kurumunda ya da eşdeğer statüdeki bir kurumda dil çğretmeni olarak çalışanlar.
Dil eğitimi alanında danışman veya araştırmacı olanlar.
Bir ara döneminden sonra yeniden dil eğitimi vermeye baslayacak profesyeonel dil eğitmenleri.
Kabul ihtimali çok düşük olmakla beraber, dil öğretmeni olarak görev yapmak isteyen diğer eğitmenler.
Program hangi maliyetleri karşılar
Toplam maliyetin 1500 Euroyu geçmemesi ve eğitim süresi 1 – 4 hafta arasında olmak sartıyla:
a. Türkiye’den İngiltere’ye uçak bileti.
b. Eğitim maliyeti.
c. Eğitim veren kurum tarafından organize edilen tüm konaklama maliyeti.Comenius fonu tarafından karşılanır.

Başvuru Prosedürü
Başvurular, Comenius Projesi kapsamında kabul edilebilir şartlara sahip bir öğretmen eğitimi programına ön kayıt yaptırmış ve gereken şartlara sahip herkese açıktır.
Comenius onaylı progralar için Okul Arama Motoru'ndan eğitim türü olarak "Dil Eğitimi" ve program türü olarak "Öğretmenler için" alternatiflerini seöerek arama yapabilirsiniz.
Başvuru işlemleri ve tarihleri hakkında güncel bilgi almak için lütfen Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı adresini ziyaret edin.

Geri