İnanılmaz teklif

oqün

New member
Reaction score
0

Kulübümüze görevi süresince cebinden 57 milyon TL harcayan başkanımız Yıldırım Demirören, İnönü Stadı inşaat izninin alınması için uğraştığı kritik dönemde T.C. Kültür Bakanlığı’na müthiş öneride bulundu.

demiroren.jpg

Kulübümüze görevi süresince cebinden 57 milyon TL harcayan başkanımız Yıldırım Demirören, İnönü Stadı inşaat izninin alınması için uğraştığı kritik dönemde T.C. Kültür Bakanlığı’na müthiş bir jest önerisinde bulundu.. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’la yaptığı görüşmelerde belli bir uzlaşma noktasına gelen; ancak Dolmabahçe’deki tarihi ve kültürel dokunun bozulmamasıyla ilgili yönetmeliklere takılan Beşiktaş Başkanı, İstanbul’a kültürel hizmet konsepti içinde 5 milyon dolarlık (8 milyon YTL) katkıda bulunmayı teklif etti..

Günay'a “Sayın bakanım, Beşiktaş camiası açısından stat projesinin büyük önemi var.. Biz Dolmabahçe’nin dokusunu hiç bozmadan, hatta Hilton’un altındaki araziye yapılacak Kongre Vadisi’ne büyük uyum sağlayacak şekilde projeler geliştirdik.. Bunun için hiçbir maddi fedakârlıktan da kaçınmayacağız.. Biz İstanbul’un silüetini bozmak değil, bölgenin yeni çehresini koruyacak bir stat inşa etmek istiyoruz.. Anıtlar Kurulu ve sizden gerekli izinleri almamız halinde hemen kazmayı vuracağız.. Devlet büyüklerimizden bu konuda anlayış ve yardım bekliyoruz” diyen Demirören şöyle devam etti:
“Bu stat projesi benim için onur meselesi haline geldi.. Stadın masraflarını zaten kulüp olarak karşılayacağız.. Ayrıca Beşiktaşlı duruşuna yakışır şekilde, sanata ve sanatçıya verdiğimiz önemin göstergesi olarak Kültür Bakanlığı’na da elimizden gelen katkıda bulunmayı istiyoruz.. Duyuyorum, Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin renöve edilmesi konusunda kaynak sıkıntıları var.. Malum global kriz içindeyiz.. Bu konuda bize düşecek herhangi bir görev varsa, onu da yapmaya hazırız..

Hatta kestirmeden söyleyeyim, Demirören Grubu olarak AKM’nin yenilenme çalışmalarını üstlenmek istiyoruz.. Bize izin verin, devletin kasasından 1 kuruş bile çıkmadan burayı yapalım..” Yaklaşık 8 milyon TL tutan faturayı karşılamayı taahhüt eden Demirören, “Yanlış anlaşılmasın, İnönü’ye karşılık böyle bir teklifte bulunmuyoruz.. Bizim bakış açımızı anlamanız için bakanlığınıza destek yapmayı planlıyoruz” dedi.. Krizin göbeğinde yapılan bu teklife Kültür Bakanı Ertuğrul Günay henüz yanıt vermedi.. Bakalım Taksim’e yeni Kültür Merkezi kazandırmak isteyen Demirören, Beşiktaş’ı da yeni stadına kavuşturabilecek mi?
Kaynak: Vatan

Vatan gazetesi konuya öyle bir girmişki Cebinden 57 milyon tl harcayan demirören
Cebinden hibe mi etmiş. Benim kulupten 57 milyon tl alacağım var, seçilemezsem seçilen başkan verir diyor.
Bumu cebinden vermek buna sadece gülerler, yakında kulübe el koyarsa şaşırmam

ne cebi kardeşim. son kuruşuna kadar alacak parayı.

seyrantepede peşkeş çekilen stat için ne verilmiş devlete yada kadıköydeki ruhsatsız yapılaşma için...

Geri