İnanılmaz Gerçekler

jewel

Wormwood
Moderatör
Reaction score
0
1. Coca Cola: Orjinal renginin yeşil olduğunu biliyor muydunuz?

2. Muhammed: Bunun dünyada en çok kullanılan isim olduğunu biliyor muydunuz?

3. Coğrafi Harfler: Tüm kıta isimlerinin harflerinin çoğunun birbiriyle aynı olduğunu biliyor muydunuz? Afrika, Amerika, Avustralya, Asya, Avrupa, Antartika (Ne çok “a”?)

4. Kas Gücü: Vücudunuzdaki en güçlü kasla lolipop yaladığınızı biliyor muydunuz? Diliniz!

5. Amerika’daki herkesin en az 2 kredi kartı olduğunu biliyor muydunuz?

6. Eski bir makine: Klavye benzeri yazı yazmak için kullanılan bir makinenin en çok karakterli tuşunun 10 karakterden oluştuğunu biliyor muydunuz?

7. Göz kırpma: Erkekler genelde kadınlara göz kırparlar ama araştırmalarla kadınların erkeklere oranla iki kat fazla göz kırptığını biliyor muydunuz?

8. İntihar: Buna inanmasanız da bir kişinin nefesini tutarak kendini öldürmesi mümkün değildir. (Boğulma, su altında kalma yazmıyor, dikkat.)

9. Yalama: Ne kadar uğraşırsanız uğraşın dirseklerini yalayamazsınız. (Bazı insanlar bu esnekliği kazanmak için çalışmışlar, söz konusu normal bir insan.)

10. Hapşırma: İnsanlar hapşırdığınızda “çok yaşa” derler, çünkü hapşırma anında kalp durur.

11. Kaburga: Çok sert hapşırmamalısınız. Çünkü bu kaburga kemiğinizi kırabilir ya da hayati damarlarınızdan birini sıkıştırır ve sizi öldürür.

12. İskambil: İskambil kartlarındaki kralların sadece şekiller olduğunu mu düşünüyorsunuz. Yanılıyorsunuz. Karo - Jül Sezar / Sinek - Büyük Alexander / Maça - David / Kalp - Charlemagne’i simgeler.

Alıntı Kaynak

teşekkürler jewel..güzel bilgiler..

İnsan anatomisi işte akıl sır ermiyor :) Eyvallah kardeş eline sağlık.

Süper bilgiler 10. çok şaşırdım

sekizibci yanlış çünkü kendisi polis tarafından hırsızlık yaparken yakalanan bir kadının eğer beni bırakmazsanız nefesimi tutar ve kendimi öldürürüm demesi üzerine polisler bırakmamış ve kadın morarıp ölünceye kadar nefesini tutmuş ve ölmüş diye bir olay okudum...

Bende hep merak etmişimdir neden Karo Papaz'ının kolu yok diye ama bilgisayar başındayken aklıma gelipte araştırmadım. 10. madde vesilesiyle kısa bir araştırma yaptım ve sonuç..

İskambil oynanan destedeki karo papazının Julius Caesar'ı temsil ettiği söylenir. Bunun başka bir boyutu daha vardır. Efsaneye göre iskambil kağıtlarını bulan kralı temsil eder karo papazı. Bu kağıtları bulan kral ülkesinde ve dünyada kumarın bu sebeple artmasından dolayı çok üzülür, ama elinden bir şey gelmez. Bunun üzerine kendini suçlu hissedip kollarını kestirir. Destedeki tüm papazların yüzü oyuncuya dönükken, karo papazı utancı nedeniyle oıyuncuya bakmaz ve tüm papazların kolları gövarken, karo papazının kolları yoktur.

Geri