MozoLe Miяach
Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
- Reaction score
- 0
YILDIRIM Bey’e de (Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören) söyledim. ‘Son halini seçimlerden sonra görelim’ dedim. Ona göre nihai kararı inşallah veririz çünkü Beşiktaş da bizim güzide kulüplerimizden.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hafta içinde TRT’deki canlı yayında, BJK Fi-Yapı İnönü Stadı’nın yenilenmesi projesine ilişkin böyle konuştu.
Başkan Demirören’i aradım.
Yurt dışındaydı. Başbakan Erdoğan’ın -yukarıdaki- sözlerini hatırlatıp sordum:
- Mevcut stadın yıkılıp, yerine yenisinin yapılması konusunda sorun kalmadı diyebilir miyiz?
Başkanın sesindeki heyecan, olumlu gelişmenin habercisiydi:
- Evet, sorun yok. Sayın Başbakan ile görüştük, seçim sonrası için söz aldık.
- Yani nihayet stat konusunda mutlu sona ulaşıyorsunuz...
- Evet, Beşiktaş camiasına müjdeyi verebilirsin. Beyefendi’den sözünü aldık.
O GÜNLER GERİDE KALDI
4Yıldırım Demirören’in yaklaşık dört yıldır, yeni BJK İnönü Stadı projesini hayata geçirmek için verdiği mesainin (yoksa mücadele mi demeliyim) detaylarını kamuoyu pek bilmez.
Büyük bir bölümüne bizzat şahit olduğum süreçte Demirören’in sergilediği uğraş, inanın, diğer kulüplerin statları konusunda yaşadıklarıyla kıyas kabul etmez.
Neyse... O günler geride kaldı.
Şimdi, bundan sonrasına bakmak lazım.
Başbakan Erdoğan ile Yıldırım Demirören’in yaptığı yüz yüze görüşmede konuşulanlara göre süreç şöyle işleyecek:
BU SENEYE YETİŞMEZ
4SEÇİMİN ardından, yeni hükümet kurulduktan sonra BJK Başkanı dosyasını alıp Başbakan’ın yanına gidecek. O dosyada, projenin (Erdoğan’ın bizzat istediği değişiklikler de yapılmış) son hali yer alacak.
İstanbul aşkı ve doğal yapı ile bölgenin dokusu konularındaki hassasiyeti çok iyi bilinen Başbakan’ın vereceği son onayın ardından da resmi izin süreci tamamlanmış olacak.
Yani o meşhur tabir ile “kazmayı vurma”nın önünde hiçbir engel kalmayacak.
Peki Beşiktaşlılar’ın “mabed” olarak adlandırdığı tarihi stadın yıkımına ne zaman başlanır?..
İşte bu nokta henüz net değil.
Başbakan’ın verdiği sözün uygulama aşamasına gelişi, yani projenin resmen onaylanmasına kadar geçecek süre... Ardından ihale süreci derken...
Benim tahminim, Beşiktaş, 2011-12 sezonunu da mevcut “Mabed”de oynar.
Bana öyle geliyor.
İ.Akın’dan vazgeçildi
İSTANBUL Büyükşehir Belediyespor’un koşulları... Holosko takası... Transferin maliyeti...
Bütün bunlar bir araya gelince; üstüne bir de teknik direktör Tayfur Havutçu’nun “olmazsa olmaz değil” görüşü eklenince, Beşiktaş eski oyuncusu İbrahim Akın’ı transfer etmekten vazgeçti.
İbrahim Akın G.Saray’a mı gider, İBB’de mi kalır onu bilemiyorum ama yeni sezonda siyah-beyazlı formayı giyme ihtimalinin binde bir civarında olduğunu biliyorum.
- Vatan / Murat Çelik -