İnönü 1 numara!

icemen

New member
Reaction score
0
1075lhd.jpg

Portekiz’in Record Gazetesi, iki yıl üst üste (Beşiktaş ve Fenerbahçe) Türkiye’de Şampiyonlar Ligi maçlarına çıkan Portolu futbolculara, “Karşılaştığınız rakipler arasında hangi seyirci daha radikaldi?” sorusunu yöneltti, cevap ilginç ve çok netti: Beşiktaş İnönü Stadı.
Portolu futbolcular, Beşiktaş’ın dünyanın en ateşli taraftarına sahip olduğunu belirterek, aynı coşku ve baskıyı Fenerbahçe’de göremediklerini ifade ettiler.
Portekiz ekibinin oyuncularından Lisandro Lopez, daha da ileri giderek siyah-beyazlılara övgüler yağdırdı. Arjantinli futbolcu, “Ben, ülkem de dahil, Güney Amerika’nın tüm önemli statlarında futbol oynadım. Ama Porto’nun Beşiktaş ile İnönü’de oynadığı karşılaşmayı asla unutamam. Stadın bir an üzerimize geldiğini hissettik” dedi.
Lisandro Lopez, “Stada ayak bastığımızda gürültüden kulaklarımız tıkanmıştı. Beşiktaş’ı sahada oynatan sanki seyirciydi. İnanılmaz anlar yaşadım. Bunu söylerken bile tüylerim diken diken oluyor” sözleriyle siyah-beyazlı taraftara, 10 üzerinden 10 verdiklerini ifade etti.
Lopez, Beşiktaş taraftarını, “Sanki içlerindeki şeytanı çıkarmak için trans halindeymiş izlenimini veriyorlardı” yorumunu yaptı.

kaynak

şampiyonsak avrupada başarılıysak övünelimmm
gerisi boşşş

şampiyonsak avrupada başarılıysak övünelimmm
gerisi boşşş

Beşiktaş taraftarı boş mu? Bizim övündüğümüz içimizdeki aşktır, Siyahın yanındaki beyazdır, armamızın ortasındaki ay-yıldızdır, Kapalı kutudan çıkan 132 desibellik aşkın mucizesidir.

evet bizim benzerlerimiz dünyada var ama eşimiz yok.. mesela çok uzakta değil yunanistanda da gate 13 , gate 7 gibi sağlam taraftar toplulukları var ama onlar hem edepsizliklerinden hem de meşale showlarından ötürü öyle fanatiklikleri nam salmış.. bütün takımın taraftarları takımlarını severler doğrudur. ama bizim farkımız aşık olmamız ve sonuna kadar kötü iyi demeden sevmemizdir. ben şahsen çok eleştirisel konuşuyorum ama çok seviyorum geçen hafta 2 gece uyumadım.. biz BİR iz.. biz Tek 'iz.. karşılığını alamasak da bu aşkımızdan ödün vereceğimiz anlamına gelmez.

Evet içimizdeki aşk...

hani sevgilinin soğuk elini tutar, gözlerine bakarak ısıtırsın ya,
hani en kızdığın zamanlarda çekip gitmek ister ama ayakların gider yüreğin kalır ya
hani en kırıldığın anlarda bağırıp haykırmak ister ama boğazın düğümlenir konuşamazsın ya
hani onsuz olmayı cehennemle bir tutar için için yanarsın ya,

hani ona olan sevgini,aşkını anlatır anlatır bitiremezsin ya...bizimkisi öyle bişey işte...

bütün takımın taraftarları takımlarını severler doğrudur. ama bizim farkımız aşık olmamız ve sonuna kadar kötü iyi demeden sevmemizdir..

Benim bildiğim dönek olmayan her insan takımını iyi kötü demeden sever.Bu sadece Beşiktaş taraftarına ait bir özellik değil.

Beşiktaş taraftarı tabi ki diğerlerinden farklı ama verdikleri degeri de haketmeyen bir takım var...

ѕσηυη¢υ;4296301' Alıntı:
Benim bildiğim dönek olmayan her insan takımını iyi kötü demeden sever.Bu sadece Beşiktaş taraftarına ait bir özellik değil.

Beşiktaş taraftarı tabi ki diğerlerinden farklı ama verdikleri degeri de haketmeyen bir takım var...

kesinLikLe katıLıyorum.. her takımın bi küLtürü vardır,evet bence de Türkiye'nin en ateşLi taraftarı Beşiktaş'tadır ama üç büyükLer arasnda en az taraftar da Beşiktaş'ındır..

sonuncu kardeşim evet dediğim zaten herkes sever herkes sonuna kadar destekler maddi ve manevi olarak.. ben sadece minik bi ayrıntıyı belirtmek istemiştim. yoksa eminim ki sen de en az bizim kadar fenerbahçeyi seviyorsundur ve laf söyletmiyorsundur.
ayrıca son cümlene katılmamak elde değil.. evet haketmiyorlar, biz de böyle sağlıksız futbolu haketmiyoruz ama adı üstünde aşk.. ve aşkta da pazarlık ve hesap kitap olmuyor işte.

bu konuyla ilgili internette gayet güzel bi yazı gördüm yzan arkadaş veya abimiz durumu gayet iyi anlatmış

beşiktaş, rakiplerine göre başarısızdır. ne onlar kadar şampiyon olabilmiştir, ne de onlar kadar kupa kazanabilmiştir. ama bu başarısızlık beşiktaş a kendine has bir kültür yaratma imkanı vermiştir. çünkü, türlü başarısızlıklarda gemiyi terk eden karaktersiz insanlar daha başarılı buldukları fenerbahçe ve galatasaray a akın etmişlerdir. sonuç olarak beşiktaş muhteşem bir taraftar kitlesine sahip olmuştur. takımına her türlü durumda sahip çıkmış, formaya kutsal emanet muamelesi yapılmıştır. öyleki beşiktaş sevgili olmuştur. bazen beşiktaş populer olunca, maç kazanmaya başlayınca etrafa üşüşen akbabalar midemi bulandırır. şerefli ikincilikleri, son dakika kaybedilen zilyon tane maçı, recep in kendi kalesine attığı rövaşatayı hatta valeranga maçı sonrası isyan eden babanın şifoyla diyaloglarını özlersiniz. neden beşiktaşlı olduğunuzu hatırlarsınız. ben beşiktaşlı olduğum zaman bırakın şampiyon kelimesinin anlamını bilmeyi, şampiyon bile diyemiyordum. metin diyordum. ali diyordum. feyyaz diyordum. büyüklük mü dediniz. biz almayalım. tüm kupalar, şampiyonluklar sizin olsun. bize beşiktaş ı bırakın yeter.

eklemek istediğim bişey var küçükken hehrangi bi takıma yaklaşmaya başadığımız zaman açıp tff nin sitesinden ne kadar şampiyon olmuş diye bakmayızzaman kendi kendine artan ilgiyle hayranlıkla oluşan bi durum bu

PeLe'nin Evinde iki tane Beşiktaş forması var birisi Sergen Yalçın forması buna dikkat...

Bizden öğrenecekleri çok şey var

Geri