İmam ve Müftü

QriminaL

'' Like a Shining Star ''
Reaction score
0
Köy camisinin olu temel çok efendi çok saygın her türlü hayır işlerini yapan birisiymiş..Tabi vakti zamanı gelince bu dünyadan göçmüş..Öteki tarafta babasını görmek istemiş..Cennette olduğu için aramış taramış hoca olan babası cennette yok..Ya olmaz ama bide cehenneme bakayım demiş..Cehenneme girmiş bi kahkaha bi kahkaha ortalık yıkılıo...İçeri girmiş ki babası boğazına kadar ateşe gömülmüş gülüyo,,
Babasına sormuş baba bu ne hal hem cehennemdesin hemde kahkaha atıp gülüyorsun..Hoca :
Ya sorma oğlum ben cehennemde olduğuma değil bizim müftü benim altımda ayaklarımı gıdıklıyor ona gülüyorum

puhahahhaha koptum ya :biggrin

eh işte değiştirilmiş başka versiyonlarıda var emeğine sağlık

eyf. saol hacı

Hocalık, müftülük, hacılık, dindarlık, müslümanlık, hristiyanlık, cami, kilise, rahip vs. vs. gibi mevkilerin fıkra konusu olmasını hoş bulmuyorum. Hiç bir dinin ve inanışın da tiye alınmasına anlam veremiyorum. Habire kadınlara yavşayan hoca fıkralarından, olabildiğince itici (tipsiz, terörist, şehvet düşkünü, kör cahil) gösterilmeye çalışılmış müslüman karikatürlerinden, ana avrat söven oflu hoca mp3' lerinden bıktım iğrendim artık. Amaç nedir? Hiç mi dindar dedesi, ninesi, anası, babası yoktu bunları uyduranların? Tepki gösterin arkadaşlar ! AKP' ye, CHP' ye, MHP' ye ufacık laf edildiğinde nasıl da savunuyoruz.

Hocalık, müftülük, hacılık, dindarlık, müslümanlık, hristiyanlık, cami, kilise, rahip vs. vs. gibi mevkilerin fıkra konusu olmasını hoş bulmuyorum. Hiç bir dinin ve inanışın da tiye alınmasına anlam veremiyorum. Habire kadınlara yavşayan hoca fıkralarından, olabildiğince itici (tipsiz, terörist, şehvet düşkünü, kör cahil) gösterilmeye çalışılmış müslüman karikatürlerinden, ana avrat söven oflu hoca mp3' lerinden bıktım iğrendim artık. Amaç nedir? Hiç mi dindar dedesi, ninesi, anası, babası yoktu bunları uyduranların? Tepki gösterin arkadaşlar ! AKP' ye, CHP' ye, MHP' ye ufacık laf edildiğinde nasıl da savunuyoruz.

Fıkra eğlence amaçlı bir sanattır. Beğenmek zorunda değilsiniz. Beğenmezseniz bu tür fıkraları okumazsınız.

Herhangi bir dine saygısızlık yapılmasını öncelikle biz yöneticiler kabul etmeyiz. Biline.

Fıkralar bölümündesiniz. Amaç birazda olsa gülümsetebilmek ve gülümseyebilmektir. Yüzyıllardan beri gelen bir hiciv sanatı vardır bilirmisiniz.?

Yada cami imamı olsun, kilise rahibi olsun. Bu insanların hiç mi hataları yoktur. Mizahi davranışları veya sözleri olamaz mı. Öncelikle sanata saygı duyacaksınız. Tepkiniz anlamsız...

Fıkra eğlence amaçlı bir sanattır. Beğenmek zorunda değilsiniz. Beğenmezseniz bu tür fıkraları okumazsınız.

Herhangi bir dine saygısızlık yapılmasını öncelikle biz yöneticiler kabul etmeyiz. Biline.

Fıkralar bölümündesiniz. Amaç birazda olsa gülümsetebilmek ve gülümseyebilmektir. Yüzyıllardan beri gelen bir hiciv sanatı vardır bilirmisiniz.?

Yada cami imamı olsun, kilise rahibi olsun. Bu insanların hiç mi hataları yoktur. Mizahi davranışları veya sözleri olamaz mı. Öncelikle sanata sayfı duyacaksınız. Tepkiniz anlamsız...

Hicivi çok iyi bilirim. Tamamen kişinin direkt kendisine, ismi verilerek yapılan taşlamadır. Padişahlar, sultanlar içinde özellikle, kusurlarının mizahi dille yüzlerine vurulmasını isteyenler dahi olmuştur. Ama bu fıkrada hocalar ve müftülerin tamamı zan altında bırakılmıştır. Çoğunluğu itham eden genellemeler mizah malzemesi olmamalıdır. Nasıl ki "Cenneti aramışlar bir tane avukat çıkmamış" fıkrasında bütün avukatlar, para yiyip davaları satarlar, bu yüzden de Cennete giremezler iftirasına maruz kalıyorsa Cehennemdeki hoca ve müftü için de benzer infaz gerçekleşmektedir. Anlatmak istediğim bundan ibarettir.

Geri