İmam hatip denilen zıkkımları kapatalım

Aktuğ

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Üniversiteye girişte katsayı uygulamasını kaldıracaklarını belirterek, "yüzde 5 için yüzde 95'i yakmayalım" dedi. Öğrencilerin yeteneklerine göre yönlendiği bir sistem olmadıktan sonra katsayı uygulamasının çok yanlış olduğunu anlatan Prof. Dr. Özcan, "biz kim oluyoruz da çocukları belli alanlarda okumaya mahkum ediyoruz. Herkes istediği bölümde okusun. Gerekire bu zıkkımları da (imam hatip liselerini kastederek) kapatalım. Benim çocuklarım imam-hatipte okumuyor. Yakınlarım da okumuyor. Ama babası o çocuğu götürdü o okula yazdırdı diye biz onu oraya mahkum etmeyelim” dedi.

Meclis’te kuliste milletvekilleri ve gazetecilerle bir süre sohbet eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, soruları da yanıtladı. Özcan, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinden sonra üniversitelere gönderdiği genelgeye yönelik eleştirileri de değerlendirdi. Özcan, "rektörler 'kaos yaşanacak' dediği için genelge göndermemi istediler. Ben de genelge gönderdim. Ama içinde bir tek 'türban' kelimesi yok. Bugün de o genelgenin arkasındayım" dedi.

KATSAYI KALKACAK

Üniversiteye girişte katsayı uygulamasını kaldıracaklarını anlatan Özcan, "yüzde 5 için yüzde 95'i yakmayalım" dedi. Öğrencilerin yeteneklerine göre yönlendiği bir sistem olmadıktan sonra katsayı uygulamasının yanlış olduğunu anlatan Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:
"Biz kim oluyoruz da çocukları belli alanlarda okumaya mahkum ediyoruz. Herkes istediği bölümde okusun. Gerekirse bu zıkkımları da (imam-hatip liselerini) kapatalım. Benim çocuklarım imam-hatipte okumuyor. Yakınlarım da okumuyor. Ama babası o çocuğu götürdü o okula yazdırdı diye biz onu oraya mahkum etmeyelim. Eski başkan Kemal Gürüz, katsayıları oturup kendi başına belirlemiş. Neye göre 0.8, neye göre 0.6, neye göre 0.4? Bunu yapmaya hakkı var mıydı? hangi bilimsel verilere göre yaptı. Yok. Oturup kendisi karar vermiş"
Özcan, YÖK'ün herhangi bir veri tabanının olmadığını neredeyse, son 12 yıl hiç bir şey yapılmadığını savundu. Özcan, şöyle dedi:
"Kontenjanları bile oturup kafalarına göre belirlemişler. Hiçbir istatiksel verileri yok. Biz kontenjanları yüzde 20 oranında artırdık. Açık öğretim kontenjanları da arttı. 5 yeni bölüm açtırdık. Oralarda kontenjan yok. Aslında Başbakanın dediği açıköğretimde gerçekleşmiş oldu. Yani herkese açık öğretimde üniversite hakkı var Açıköğretimi biraz da yüzyüze eğitimle harmanlayacağız. Akşam ve hafta sonu yüz yüze eğitim vereceğiz.”

Kaynak

Eğer gerçekten insanlığa adamışsak kendimizi bu katsayı yüzünden mağdur olanların acısını yüreğimizde hissetmeliyiz. Evet bende meslek liseli olarak katsayı mağduruyum ama elden birşeyde gelmeyince maalesef yapacak birşey kalmıyor oturup Dua etmekten başka...
Selam ve Saygılar...

***Eğer gerçekten insanlığa adamışsak kendimizi bu katsayı yüzünden mağdur olanların acısını yüreğimizde hissetmeliyiz. Evet bende meslek liseli olarak katsayı mağduruyum ama elden birşeyde gelmeyince maalesef yapacak birşey kalmıyor oturup Dua etmekten başka...
Selam ve Saygılar...

Ne demnek ya insanlıkmış.Bu yapılan sizin hakkınızı kurtarmaksa normal-anadolu-fen liselilerin hakkını yemektir.Biz delimiydik ortaokulda çalışıp adam gibi anadolu lisesi kazandık.Sende çalışıp adam gibi yer kazansaydın.Bu yapılan haksızlıktır.

***Eğer gerçekten insanlığa adamışsak kendimizi bu katsayı yüzünden mağdur olanların acısını yüreğimizde hissetmeliyiz. Evet bende meslek liseli olarak katsayı mağduruyum ama elden birşeyde gelmeyince maalesef yapacak birşey kalmıyor oturup Dua etmekten başka...
Selam ve Saygılar...

Ne demnek ya insanlıkmış.Bu yapılan sizin hakkınızı kurtarmaksa normal-anadolu-fen liselilerin hakkını yemektir.Biz delimiydik ortaokulda çalışıp adam gibi anadolu lisesi kazandık.Sende çalışıp adam gibi yer kazansaydın.Bu yapılan haksızlıktır.

arkdaşım bu yapılan asıl insalık değildir çünkü sen anadolu yada fen lisesindeki eğitimle düz yada imamhatip deki eğtimi birmi tutyorsun?kusra bakma ama eğer bir tutyorsan orayı kazanmanın sana hiç faydası olmamıştır çünkü bu olullar arasındaki eğitim farkı gerçkten çok fazla...ve kendine güvenen zaten çalışır yine kazanır ama bu kat sayı yüzünden çalışıp kazanamanıyan bir sürü kişi var resmen bu insanları dışlıyoruz okuma imkanlarını ellerdinden alıyoruz bencede en kısa zamanda buna bir çozum bulunmalı ancak hitap "zıkkım"gibi bir kelime olmamaldır.bu arada bende anadolu lisesi mezunuyum...

arkdaşım bu yapılan asıl insalık değildir çünkü sen anadolu yada fen lisesindeki eğitimle düz yada imamhatip deki eğtimi birmi tutyorsun?kusra bakma ama eğer bir tutyorsan orayı kazanmanın sana hiç faydası olmamıştır çünkü bu olullar arasındaki eğitim farkı gerçkten çok fazla...ve kendine güvenen zaten çalışır yine kazanır ama bu kat sayı yüzünden çalışıp kazanamanıyan bir sürü kişi var resmen bu insanları dışlıyoruz okuma imkanlarını ellerdinden alıyoruz bencede en kısa zamanda buna bir çozum bulunmalı ancak hitap "zıkkım"gibi bir kelime olmamaldır.bu arada bende anadolu lisesi mezunuyum...

(Bnede anadolu lisesi son sınıftayım)Birinci oalrak zaten eğitim seviyesi aynı olsaydı andaolu lisesi-fen lisesi kavramı olmazdı.İkincisideBizim suçumuz ne?Bne gece gündüz lgs ye çalıştım ve kazandım.Bneim onalrdan bi farkım olması lazım değilmi?Ben boşamı kürek attım?

(Bnede anadolu lisesi son sınıftayım)Birinci oalrak zaten eğitim seviyesi aynı olsaydı andaolu lisesi-fen lisesi kavramı olmazdı.İkincisideBizim suçumuz ne?Bne gece gündüz lgs ye çalıştım ve kazandım.Bneim onalrdan bi farkım olması lazım değilmi?Ben boşamı kürek attım?

arkadaşım zaten 1 yıl hazırlık ve eğtim -hoca kalitesi gibi büyük bir farkın var...bunları birleştirdiğin zaman zaten onlardan onde başlıyorsun sınava...yani bu insanların onunun tıkamanın mantığını soylermisin bana neticede bu sınavı başarılı olan kazanıcak dime?yapılan tercihler yüzünden üniverste kapılarını kapamanın mantığını nedir soylermisin?

egitim farkı var haklısın ama anadolu ve fen liselerinde not almak daha zordur. liseler icin fen lisesinde aldıgın 4 notuyla baska liselerde aldıgın 4 notu arasında daglar kadar fark var =)

fen ya da anadolu lisesinde olan bir sınavdan en fazla 20-30 alabilcek birisi diger liselerde 4-5 ortalama getiriyor, bunu bilen biliyor.

burdaki adaletsizlik nolucak peki?

çalışıp anadolu veya fen liselerini kazansınlar, sonucta iyi ile vasatın ayrılması lazım.

çalışanla çalışmayan bir olmamalı.

demokratik bir ülkede antidemotratik bir eğitim sistemi çok kötü bir durum

Geri