İlk Okuduğumda Ağladığım Şiir

Uzunefe

Altın Üye
Reaction score
0
Eğer

Eğer bir gün Peygamber Efendimiz ziyaretinize gelse,
Yalnızca birkaç günlüğüne aniden çalsa kapınızı,
Merak ediyorum neler yapacağınızı...
Biliyorum ama
Böylesine şerefli bir konuğa açacağınızı en güzel odanızı,
Ona sunacağınız yemeklerin en iyisi olacağını,
Ve inandırmaya çalışacağınızı,
Onu evinizde görüyor olmaktan mutluluk duyacağınızı;
Gerçekten evinizde ona hizmet etmekten alacağınız hazzı.
Fakat söyleyin bana,
Efendimizi evinize doğru gelirken gördüğünüzde,
Onu kapıda mı karşılayacaksınız?
Yoksa onu içeri almadan önce, aceleyle,
Bazı dergileri, gazeteleri çarçabuk saklayıp
Yerine Kur'anı mı koyacaksınız?
Peki hala Amerikan filimlerini seyredecek misiniz televizyonda?
Yoksa kapatmaya mı koşacaksınız aceleyle,
O size kızmadan önce?
Kimbilir?
Belki de ağzınızdan hiç çıkmamış olmasını mı dilerdiniz,
Hatırlayamadığınız en son çirkin kelimeyi...
Peki ya dünyalık müziğinizi, kasetlerinizi de saklayacak mısınız?
Ve bunun yerine ortalığa,
Kitaplığınızın raflarında tozlanmış,
Hadis kitapları mı çıkaracaksınız?
Hemence içeriye girmesine izin verecek misiniz?
Yoksa teleşla ne yapayım diyerek,
Sağa sola mı koşturacaksınız?
Merak ediyorum:
Eğer Peygamber Efendimiz,
Bir kaç günlüğüne sizinle birlikte yaşasa,
Yapmaya devam edecek misiniz,
Her zaman yaptığınız şeyleri?
Ailenizdeki sohbetler eski halini koruyacak mı?
Her yemekten sonra sofra duası etmeyi,
Yine zor mu bulacaksınız?
Hiç yüzünüzü asmadan,
Oflayıp puflamadan,
Her vakit namazınızı kılacak mısınız?
Ya sabah namazı için,
Sıcacık yatağınızından,
Erkenden fırlayacak mısınız?
Peki ya yine mırıldanacak mısınız,
Her zaman söylediğiniz şarkıları?
Ve okuyacak mısınız,
Her zaman okuduğunuz kitapları?
Peki bilmesine izin verecek misiniz,
Aklınızın ve ruhunuzun beslendiği şeyleri?
Yoksa hiç bilmemesini mi isterdiniz?
Şöyle diyelim ya da:
Gideceğiniz her yere götürebilecek misiniz Peygamberi de?
Yoksa birkaç günlüğüne değişecek mi planlarınız?
Tanıştırmaktan onur duyacak mısınız en yakın arkadaşınızı onunla?
Yoksa hiç karşılaşmamalarını mı umardınız,
Peygamberin ziyareti bitene dek birbirleriyle?
Şimdi söyleyin açık yüreklilikle,
Onun kalmasını ister misiniz sizinle?
Sonsuza dek, hep birlikte...
Yoksa rahat bir nefes mi alacaksınız,
Ziyareti bitip gittiğinde?
Gerçekten bilmek ilgi çekici olabilir değil mi?
Bilmek ve düşünmek,
Eğer bir gün Peygamber Efendimiz ziyaretinize gelse
Yapacağımız şeyleri...
Eğer bir gün Peygamber Efendimiz ziyaretinize gelse,
Yalnızca birkaç günlüğüne aniden çalsa kapınızı,
Merak ediyorum neler yapacağınızı ...

İbrahim Sadri

çok Güzel Anlamli Ve Gerçekçi Bir şiir..!
Eline Sağlik..!

çok güzel çok anlamlı ve çook düşündürücü(kara kara düşünmeye devam edeceğim.)sağolasın.

Allah sizden razı olsun arkadaşlar . demekki açtığımız her topic in sonuna çıplak bi kadın koyacaz ki millet girip baksın. Amacım mesaj sayımı yada teşekkür sayımı arttırmak değil. Öyle olsaydı hep gereksiz yorumlarda bulunurdum . Amacım sadece şu zor günlerde, gençlerin iman kalkanlarının artık eridiği günlerde. iman kalkanı altın gibi sağlam olan ben , forumdaki diğer tüm din kardeşlerime yardımda bulunmak istedim . Demekki sizin de imanlarınız altın gibi sağlam ki cevaplarınızı yazdınız. Allah razı olsun.

ne alaka cvp yazmamak iman kalkanı dediğin şeyin bizde olmadığınımı gösteriyor ? Ben üstüme alındım..

yok dostum sorunlu amacım bu şiire herkesin bakması ve hakikaten ders çıkarmasıydı . bu saatten sonra cevap yazdığına göre sen de okumuşsundur şiiri . o yüzden sana lafım yok.

gerçekten anlamlı ve güzel bir şiir...

hyr bende okudumda her okudugum yazıya cvp yazıncamı okudugum belli oluyor kardeşim onu anlamadım ben. zaten okuyan okur ve cıkaracagı dersi cıkarır. sen paylaşmakla üstüne düşen görevi yapmışsın. okuyup okumamakta insanların tercihidir..

ya dostum belki de benim takıntımdan dolayı böyle bi durum söz konusu. Eğer sizi rahatsız ettiyse kusura bakmayın ama din konusunda benim için akan sular durur. O yüzden yazı yazmadığınızdan dolayı biraz rahatsız oldum.

Uzunefe' Alıntı:
Allah sizden razı olsun arkadaşlar . demekki açtığımız her topic in sonuna çıplak bi kadın koyacaz ki millet girip baksın. Amacım mesaj sayımı yada teşekkür sayımı arttırmak değil. Öyle olsaydı hep gereksiz yorumlarda bulunurdum . Amacım sadece şu zor günlerde, gençlerin iman kalkanlarının artık eridiği günlerde. iman kalkanı altın gibi sağlam olan ben , forumdaki diğer tüm din kardeşlerime yardımda bulunmak istedim . Demekki sizin de imanlarınız altın gibi sağlam ki cevaplarınızı yazdınız. Allah razı olsun.

Alakayı kuramadım ama herkes özgür . İsteyen yorum yapar , isteyen sadece okur dersini alır yada almaz . Ama burda böyle bir açıklama yapınca senin hakkındaki düşüncelerim değişti . İman kalkanının anlamı ne demek ? Yani müslüman olan namaz kılmayınca imansız mı oluyor ?
Lütfen açıklama yaparken yada birşeyler paylaşmak istediğinde kimlerin nasıl tepki vereceğini hesaba katarak konuş vede yorum yap .
Herkesin dini düşüncesi kendine islamiyette zorlama yoktur .

o zaman suç bendeymiş dostum. hakikaten önceden de dediğim gibi takıntılarım olduğu için böyle oldu. Kalbinizi kırdıysam özür dilerim

ya walla çok güzel uzunefe.saolasın kardeş.ama hani soruyo ya yine istermiydiniz die valla her zmn.

Abi çok güzel bir yazı çok saolasın TEŞEKKÜRLER bu yazıya gerçekten teşekkür eidlir yanii...........uzunefe senin de yazdıgın gibi avi hayat herkesein ellerinde dergiymiş ondan sonra oturup tartışma programlarıymış abi bunların hepsi boşşşşşşşşş herkese allah yardım eylesin herkese akıl fikir versin.......teşekkürlerrrr.uzunefe

müthiş bir yazı ben de katılıyorum paylaşımın için de sonsuz teşekkr ... bu arada konuyu görüntüleyen sayısına bakarsan ne kadar ilgi cekmiş ne kadar okunmuş öğrenebilirsin... ben ce gereksiz bir laf ettin ... ve de herkesin herhan gi bi yazı veya resim hakkında yazı yazması veya yorum yapması önemli diil önemli olan ne kadar rağbet olucağı .. bunuda verilen cevaplardan diil görüntüleme sayısın dan öğrenebilirsin en basit yolu da bu ben ce ;)

Geri